Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mares76

29. 6. 2009 9:25
Jak lehké je být hrdinou,když už se to může a nic to nestojí

V souvislosti s pozdní "odvahou" pana Šestáka mě napadají divné myšlenky

 V roce 1942 bylo Václavské náměstí plné občanů, kteří přísahali věrnost německé Říši.Pár let poté bylo opět Václavské náměstí plné lidí,kteří oslavovali Gottwalda. Museli to být často stejní lidé,matematicky to ani jinak nejde.

V roce 1968 bylo Václavské náměstí plné a oslavovalo Dubčeka.Jen o dva roky později bylo opět plné a oslavovala Husáka.Museli to být často stejní lidé,matematicky to ani jinak nejde.

Celá sedmdesátá a osmdesátá léta byly prvomájové průvody plné lidí,kteří křičeli "Ať žije KSČ" a byl mezi nimi téměř jistě i pan Šesták.Dnes je plná republika disidentů a zastydlých antikomunistů. Musí to být opět stejní lidé, matematicky to ani jinak nejde.

A tak mě napadají divné myšlenky a sice, jak jsou ti Češi (někteří) flexibilní a jak umí být "odvážní" hlavně když už je pozdě, o nic nejde a už se to smí. Pane Šestáku, nezdá se vám to všechno, včetně toho co tady předvádíte vy,tak trochu tragikomické?

0 0
možnosti

oldiess

29. 6. 2009 10:11
Re: Jak lehké je být hrdinou,když už se to může a nic to nestojí

Pane Mareši, vy se mi snažíte podsouvat něco, jako že kopu do politických /extremistických/ mrtvol, ke kterým jsem měl v dobách jejich největší slávy sám patřit. Opravdu si myslíte, že komunisté a neonacisti jsou už tady odepsaní? Jistěže máte pravdu, že zejména v Praze - vždy s nejvyššími platy - se kdykolib našli statisíce lidí, co vyjadřovali podporu aktuálnímu režimu. Budete se možná divit, ale sám jsem to vaše ať žije KSČ nikdy nekřičel, snad s výjimkou když to bylo spojený s dodatkem: Ale za svý!  Není divu, nikdy jsem se z okraje socialistické společnosti nedostal dál. Pár věcí je i v tomto článku:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/61272/Dali-mi-jmena-mych-udavacu.html

0 0
možnosti
E

editi

29. 6. 2009 8:51
Šestáku,

přestaň strašit a jdi se léčit. Bolševik už nikdy nebude dělat to co dělal, protože by přišel o ty vymoženosti a majetek, které si nakradl po sametové revoluci.;-D;-D;-D Většina těch Řebíčků, Topolánků jsou děti bolševických předrevolučních hodnostářů, kteří byli u lizu, když se po sameťáku rozkrádal majetek.;-D

0 0
možnosti

oldiess

29. 6. 2009 9:03
Re: Šestáku,

Ty seš zase chytrej jak rádio, bolševik je adaptabilní, a jednak si ne každej nakradnul a hlavně, mít moc nad lidimi je taky lákavý a nemysli se, že ve spojení s náckama by něco nedal dohromady.

0 0
možnosti
M

mares76

29. 6. 2009 8:09
Pan Šesták kádruje, bohužel dvacet let po válce.

Excelentní článek, pokud by byl napsán v roce 1990.

Teď už je to zase plácání "hrdinů" dvacet let po válce.

Pane Šestáku, a ještě lepší než tento článek, dvacet let po válce, by bylo, pokud byste v prosinci 1989 zajel do Prahy a panu Havlovi pana Žantovského rozmluvil, nebo přímo zakázal. Ale vy jste v prosinci 1989 neměl čas, protože jste běhal po Brně a skandoval Havel na Hrad a potom jste zase neměl čas, protože jste seděl s vykulenýma očima u televize a absolvoval "Léčbu Klausem".

Ale po dvaceti letech se ve vás konečně objevila odvaha a tak jste toho Žantovského oznámil.

Jak jste odvážný, pane Šestáku, nejprve oznámíte ředitele hotelu, teď už si "si zmužile troufnete" na velvyslance. Kdo bude příštím objektem vaší objevené odvahy?

0 0
možnosti

oldiess

29. 6. 2009 8:27
Re: Pan Šesták kádruje, bohužel dvacet let po válce.

Pane Mareši, vždyť vy vůbec nejste schopen pochopit smysl krátké úvahy nad tím, co by se mohlo stát při spojení našich totalitních stran. Žantovský byl jen jako příklad nesmrtelnosti totalitních expertů, bez ohledu na režim. Jinak zkuste raději někdy napsat slohovku o sobě než o mně, ta by se vám  mohla povést lépe. A sám bych nemusel nosit nos nahoře kvůli tomu, že jsem už tak proslulý, že o mně kdekdo píše životopisy, byť neautorizované;-D

0 0
možnosti
RR

rezjir

29. 6. 2009 7:28
Tak jana masaryka

vyhodil z okna  britský agent Stařík kvůli tomu, že Honza měl koníčka, tj. ještě nedospělou slečnu Izrael. Byla v tom ženská.

0 0
možnosti
A

agent

29. 6. 2009 6:10
Pane Šestáku,

excelentní článek!  Uvedené příklady "sedí," jak nočník na p...l!  Třeba Žantovský,  jeho podíl na listopadu 89 a kariérní postup v politice"po listopadu 89"  včetně patry lidí kterými byl /se/ obklopil, stojí za výuku už na základních školách. Bravo a děkuji!  

0 0
možnosti

oldiess

29. 6. 2009 8:05
Re: Pane Šestáku,

Tak Žantovský mě zaujal už za totality, kdy měl malej medajlonek v Melodii jako textař, a i tam se tím studiem v Montrealu potřeboval prohodit. To jsem trochu přemýšlel, jednak jak je to možný a že se tím klidně chlubí, no a když jsem pak četl jednou v Rudým právu, že velvyslanec při OSN Žantovský... - tak mi to došlo. Ale o tom se už teď vůbec nemluví,  asi se staří soudruzi domluvili, že bude lepší teď to už nezmiňovat

0 0
možnosti
FK

Fanatik KSČSSD

29. 6. 2009 2:02
Sociální komunisté Paroubkova ražení a Rathova střihu

jsou mnohem přímější cestou do padesátých let, vždyť do KSČ se sociální demokracie sloučila okamžitě, jakmile jí došlo, že tak bude moci podílet na kořisti ze znárodňování, kolektivizace, a nucených prací nestraníků...

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik