Kanadská víza a odvetná opatření bývalých komunistů

Naše vláda teď horečně jedná o tom, jak to Kanadě vrátit. Začala tím, že všechnu vinu za romskou emigraci svalila na Kanadu a její výhodný sociální systém. Dle Fischera i Kohouta prý pořád protahuje zavedení omezení výhod pro přistěhovalce.  Takže v souladu se zažitou  komunistickou ideologií se připravuje okamžitá odveta, nikoliv řešení podstaty problému. Jistěže je to jednodušší než se o problémy Romů starat, pokud jsou ještě doma, případně se podílet např. na příspěvku pro jejich  pobyt v Kanadě. Ani náznak snahy informovat  kanadskou vládu o tom, že Romy začínáme  řešit a že nám jejich úprk do Kanady vadí.  

Jak informuje iDnes, tak "Podle ministra zahraničí Jana Kohouta vláda  zřejmě rozhodne o vízové povinnosti pro kanadské diplomaty a držitele služebních pasů." To je odveta jak vyšitá, protože jistě nemá zabránit kanadským diplomatům a obchodníkům třeba v tom, aby zneužívali našeho sociálního systému. Takže má jen naznačit to, že sebou nenecháme mávat. Chytře ovšem vynechala z vízové povinnosti kanadské turisty, což by nám při zkomírajícím cestovním ruchu jistě nijak neprospělo.

 

Asi bychom neměli požadovat po zemích EU falešnou solidaritu, na kterou jsme zvyklí z časů Varšavské smlouvy, a žádat je ať Kanaďanům rovněž víza zavedou. Místo toho bude lepší zapřemýšlet, proč se z ostatních zemí Unie do Kanady tak houfně neemigruje. A poučit se a tak dosáhnout, že kanadská víza budou brzy opět zrušena.  Určitě to bude lepší cesta než styl oko za oko, zub za zub.

  Poznámka z 9:45 hod.: Možná se jedná ze strany Kanady o čistě ekonomické opatření, abychom se tak na podpoře emigrantů podíleli přímo finančně. V sezóně jezdí  měsíčně do Kanady 4 tis. našinců což při ceně víza cca 2000.- může znamenat tržbu asi 8 mil. Kč  Po odečtení nákladů kanadské ambasády tak jistě zbyde něco i pro podporu emigrantů z ČR.

Dovoluji si rovněž požádat P.T. čtenáře, kteří mají zkušenost s tím, že jim bylo v době nepřítomnosti odtaženo auto, aby laskavě sdělili kdy jim to bylo oznámeno. Podobný případ je zmíněn v článku:

 http://sestak.blog.idnes.cz/c/92877/Blog-pisu-kvuli-Gottovi-cojanatovi-a-dalsim-vcetne-sebe.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Šesták | úterý 14.7.2009 9:21 | karma článku: 36,15 | přečteno: 11145x