Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TR

Liška13

16. 7. 2009 22:19
0 0
možnosti
PI

Páter I.

20. 7. 2009 14:27
Re: petice za zrušení víz zde:

že bych založil "Petici za zrušení romské kriminality" ??   ;-D

Je zajímavé, že některé etnikum imigrantů se zařadilo bezproblémově do naši společnosti a vedou spořádaný život (např. Vietnamci), pracují, neporušují zákony, posílají děti do škol, apod., přestože jsou v úplně jiném kult. prostředí ??

0 0
možnosti
C

cojanato

14. 7. 2009 18:09
Už mě to dojímá až moc

Už mě to přestává bavit ! Kanada, cikáni, migrace, emigrace, víza, nevíza, ano, to je problém !  Hlavně ale, všude bojovník Šesták a pak ti komunisti. Ti za to dle autora zrovna teď mohou, Fišer a Kohout ?

Pane Šesták, je 20 let po převratu (sametu), komunisté i ti bývalí jsou téměř všude, bohužel často na výsokých postech. Mně to také vadí, pane Šesták, a více než Vám.  A ještě víc mně vadí ti opravdu zkažení, bolševici, převlékači kabátů a podvodníci.

Ale jsou zde také proto, že třeba Vy a Vám podobní "hrdinové" jste proti nim nikdy nic nedělal a "seděli za bukem" před sametem a většinou až dodnes..

Vidíte, a s jedním z nich tady, přímo na diskuzi, vesele komunikujete, dokonce nám dáváte odkazy na jeho blog. Je to přece Váš kámoš, spolužák, bývalý komanč, soudruh Paulczyňski, ("pavouk první"). Proč nám ho stále někde podsouváte, skoro vnucujete a děláte mu propagaci blogu. Jste mu snad ještě nějak jinak zavázán nebo on Vám ?

Máte právo na své kamarády, ale netahejte sem bolševiky !.

0 0
možnosti

oldiess

15. 7. 2009 8:57
Re: Už mě to dojímá až moc

Už jsem reagoval níže, jen bych ještě znovu připomněl že Paulczyňski  vlezl do KSČ v euforii r. 1968 a po výstupu o rok později na tom byl politicky a tedy kádrově hůř než i většina nestraníků, vidím to možná objektivně protože jsem opravdu za totáče úplně za bukem neseděl - jak zmíněno což ukázkově doložím. Jinak nedělám nikomu propagaci, a ani bych nedělal, jako protislužbu už vůbec ne, protože tady jsem za sebe a všechno takový by se jednou obrátilo proti mně, či tomuto blogu, abych to tak nezveličoval.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

14. 7. 2009 17:32
Navic CDN micha jabka s hruskama

turistika (turisticke vizum)

a zadost o azyl jsou snad dve ruzne veci.

Utlacovany zadatel o azyl, ktery doma nesmi pomalu ani vyjit na ulici, natoz na urad,  si snad predem pred emigraci neshani na zapadni ambasade (sledovane mistni tajnou policii, pokud jde o totalitni rezim) vizum, ne?

Z toho mi plyne, ze zadatel o azyl snad turis. vizum nepotrebuje?

A ztoho plyne, ze Kanada tresta jen ty, kdo k ni chteli na navstevu, ale nijak nelimituje ty, kdo k ni chteji naporad. Resenim by bylo, kdyby CDN prestala byt tak stedra vuci parazitum.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

14. 7. 2009 17:26
To nemuzete myslet vazne

Cekal jsem neco, co naznaci tezkou ironii a cely text zneguje... ale nenasel jsem to.

z okolnich zemi se do CDN neemigruje proto, protoze v nich se musi delat... a kdo delat nechce, ten uz tam davno neni

U nas plati, ze za nic se dostane hodne, takze se urcita skupina lidi u nas zdrzuje. Ale s jidlem roste chut, a jak nekdo nabidne jeste lepsi podminky, nez ten raj u nas, tak se sbali, a jedou za lepsim.

Jde to resit tak, ze nabidneme jeste lepsi podminky nez cdn, a tim definitivne rozhodneme o nasi ceste do pekel. To je stejny nesmysl jako to, ze bychom kanade prispivali na tu dovolenou, co nasim statnim obcanum plati (to uz jste ale snad fakt nemohl myslet vazne, vzdyt snad staci, kolik jim davame za to, ze jsou tady - tak proc jim jeste prispivat na tu dovolenou? Kdo zaplati dovolenou mne?)

Jedine reseni je zacit se chovat normalne, a prestat jim davat ty baliky penez, diky kterym ma prumerny nepracujici rom s X detmi vetsi prijmy, nez prumerny pracujici jakekoliv rasy a presvedceni

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

14. 7. 2009 17:27
Re: To nemuzete myslet vazne

...to sice kratkodobe povede k vetsim emigracim, ale dlouhodobe se to vyresi, protoze kdyz od nas nebude mit kdo emigrovat (z duvodu hledani pecenych holubu letajicich vzduchem), tak od nas nikdo z tohoto duvodu logicky emigrovat nebude

0 0
možnosti
K

kenitsok

14. 7. 2009 17:14
je to jednoduché

V Kanadě nemají cikány rádi, u nás taky ne, ale Kanaďani jsou víc demokratický, takže nemohou zavést víza pro cikány, tak nás raději sestřelí všechny a jsou zobliga.A nakonec největší blábol je do toho zatáhnout komunisty. Ani nemá cenu to dál komentovat. Tohoto autora už raději nebudu číst, to je vrchol.Rv

0 0
možnosti

oldiess

14. 7. 2009 17:16
Re: je to jednoduché

Jistěže mě číst nemusíte, na komunisty byste ale ve vlastním zájmu neměl zapomínat. Taktika Fischera a Kohouta "my nic, to ta zlá Kanada" je prostě z rétoriky studené války.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

14. 7. 2009 17:11
Bohuzel

neznate pravou situaci. Cikani jdou do Kanady a kinych zemi jako Anglie proto, ze tyto zeme maji liknavy system pro prijimani emigrantu a "utecencu" a vybavuji je vyhodnym socialnim zaopatrenim. Cikani se rozhodne nestehujii treba do Recka ci Portugalska. Na tom nic nemeni situace v Cesku, ti kteri se zde chteji kladne zapojit, maji moznosti.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

14. 7. 2009 16:41
Sorry, ale

To musí být tím horkem... Honzo to nemyslíš vážně??!!8-o8-o V.Kroupa

0 0
možnosti

oldiess

14. 7. 2009 17:17
Re: Sorry, ale

Vláďo klid, i jsem dnes zvládnul běh 3 km, horko mi nevadí. Škoda jen že ta poznámka nebyla konkrétnější, tak nemám na co reagovat:-(

0 0
možnosti
V

Vasco

14. 7. 2009 16:31
Z Vašeho článku

mám dojem, že Vám měla brzy vypršet čtyřměsíční lhůta blogera, během které musíte napsat alespoň jeden článek a proto jste jej napsal. A to i přesto, že tomuto tématu zřejmě rozumíte velmi málo.  To, že postihneme diplomatickými vízy diplomaty a turisty ne, má zcela jednoduchý důvod. Zajisté bychom sáhli pro vízovou povinnost všech, včetně turistů, ale jsme jaksi v EU, součástí "schengenského prostoru" a turistická víza by se tím jaksi minula účinkem. Turisté z Kanady by přiletěli do jakékoliv jiné země EU a k nám by přijeli zcela bez problémů...

0 0
možnosti

oldiess

14. 7. 2009 17:24
Re: Z Vašeho článku

Nezavádějte pro mě prosím pravidla pro VIP blogery, tím rozhodně nejsem;-D Téma stačí chápat obrysově a selským rozumem zvážit, jestli recipročním a třeba jen okrajovým zavedením víz pro diplomaty přispějeme k vyřešení problému, tedy toho co Kanaďany obtěžuje. Jsem si jist že ne.

0 0
možnosti
J

jouda

14. 7. 2009 16:23
Tak to je!

Autor má pravdu, měli bychom se nad sebou zamyslet a uvědomit si, kde je vlastně chyba. Masová emigrace Romů je bezesporu způsobena jejich dispriminací. Proto je třeba jim zvýšit přídavky - každému Romovi alespoň 10000 Kč měsíčně. Když budou přídavky v této výši, nebudou mít naši spoluobčané důvod utíkat a zůstanou tu s námi!

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

14. 7. 2009 17:14
Re: Tak to je!

Masova emigrace Cikanu = 1 asi tisic. Mimochodem, proc je mnozi nazyvaji Romove? Ceske slovo je Cikani. Vyhybame se nazyvat Nemce ceskym slovem (puvodni ton je hanlivy) a nazyvame je nyni Dojcove?

0 0
možnosti
V

Vasco

14. 7. 2009 16:23
Z Vašeho článku mám dojem,

0 0
možnosti
AH

Sars84

14. 7. 2009 16:40
Re: Z Vašeho článku mám dojem,

ja taky :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik