Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politici dostali na frak, odneseme to úplně všichni

Zopakujeme si fakta: ODS přišla o 78 mandátů, ČSSD o 75, komunisté 68 získali. Na počet voličů ztratily všechny parlamentní strany, ve srovnání s volbami do sněmovny 2010 přišly celkem o 2 miliony hlasů. Zdá se, že většina voličů alternativu stále hledá. Politici se vymlouvají, jiní s tím nechtějí nic mít, další jásají a těší se na rozdílení křesel a pašalíků. Zdá se, že chybí sebereflexe a převzetí odpovědnosti. Pokračuje se ve výmluvách a mlžení.

Na úvod přehlídka citátů a tvrzení našich matadorů: Vládní ODS a TOP 09 již přiznaly porážku, byť jejich čelní představitelé shodně tvrdí, že jde o pochopitelnou daň za nepopulární reformy: Vedení strany nese podle Nečase odpovědnost především za sněmovní volby, není proto důvod, proč sahat ke změnám, uvedl Nečas. Ten dále připomněl, že podobný propad zaznamenala svého času i ČSSD. Výsledek voleb je důsledkem nepopulárních reforem.

„Zcela jistě neprospívá volebnímu výsledku reformní politika vlády, která je velmi nepopulární. Neprospívá nám ani jednání skupinky poslanců, kteří se rozhodli vymáhat změny v situaci, kdy nejsou změny možné,“ zkritizoval rebely v ODS senátor Jiří Oberfalzer (ODS). Rebelové mají  jiný názor: „Jasně se ukazuje, že cestou k úspěchu není opouštění našeho programu, ale naopak důsledné trvání na principech ODS ve spojení se silnými osobnostmi. ODS musí obnovit důvěru občanů v pravicovou politiku a získat si zpět důvěru občanů,“ napsal Tluchoř. Neúspěch ve volbách podle něj není chybou kandidátů ODS. Poslanec ODS Boris Šťastný  samozřejmě v takové situaci svoji stranu tvrdě kritizoval. "Odmítám interpretaci, že výsledek voleb je reakce na vládní politiku a reformy. Je to přesně naopak. Kdyby ODS dělala ve vládě pravicové reformy, tak nás skalní voliči podrží. Jenže naši skalní voliči nepřišli k volbám a levicoví voliči nás nikdy nevolili," řekl Právu Šťastný.

Také TOP 09 vyplodila několik pozoruhodných výroků: Člověk se musí umět smířit i s prohrou, ale jako vládní strana jsme nemohli čekat více. Také jsme měli více skandálů, než jsem čekal“. Snad se z toho voliči poučí a budou příště volit demokratické strany a mezi nimi i nás,“ uvedl Schwarzenberg. A samozřejmě jako vždy glosující Kalousek, se snahou o bonmot v tomto čase poněkud nemístnou: "Opravdu slavit se dnes bude jen v ulici Politických vězňů (ulice, kde sídlí KSČM), kdo však jistě slavit nebude, budou ti političtí vězni," uvedl Kalousek.

A jako dovršení všeho volání po zjevení se boží osoby, která za stávající politiky všechno vyřeší: „Václav Klaus jako zakladatel a ideový otec ODS by byl tou pravou zárukou zachovávání nejzákladnějších principů naší strany. Už se nejedná jenom o ODS jako takovou, ale o to, zda pravice zůstane v ČR relevantní politickou silou. Občanská demokratická strana byla unikátním pravicovým liberálně-konzervativním projektem s jasně definovaným souborem idejí. Kdo jiný než on by nám měl pomoci vrátit se ke kořenům. Kdo jiný než on by měl pomoci resuscitovat na půl mrtvou pravici v naší zemi,“ uvedl Šťastný.  Podle mne spíš půjde o to, kdo bude schopen resuscitovat solidní demokracii, ODS ať třeba jde, kam už léta míří, když její vedení včetně Šťastného  dělá vše pro její záhubu.

ČSSD ústy svých představitelů v několika variantách pochopitelně jásá nad volebními výsledky a požaduje rozpuštění sněmovny a mimořádné volby.

Vážení politici. Chtěl bych vám říct, že to, co předvádíte je jenom další díl vaší od voličů  odtržené reality show. Prohráli jste všichni (tím jak mizerně děláte politiku) a bohužel, prohráli jsme s vámi i my všichni občané ČR, ať už si to uvědomujeme nebo ne, protože prohrává důvěra v systém, důvěra v demokracii. Prohráli i ti, kteří dnes jásají nad výsledky, nejspíš jim to časem dojde v realitě vlády KS +SocDem.

ČSSD má pravdu, měla by se rozpustit sněmovna a uspořádat nové volby, ale aby to dávalo smysl, museli by kandidovat jiné osobnosti. Museli by také kandidovat do systému, který má podstatnou samočistící schopnost, tvrdou politickou  a  reálnou trestněprávní odpovědnosthttp://selucky.blog.idnes.cz/c/269567/Halooo-vy-tam-nahore-slysite.html

Na závěr poslední citát: „Kdybych byl mladší, tak bych emigroval,“ popsal své pocity z výsledků voleb herec a dabér Ladislav Županič, který ve volebním obvodě č. 62 na Prostějovsku nepostoupil do druhého kola senátních voleb.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Selucký | neděle 14.10.2012 11:44 | karma článku: 19,45 | přečteno: 1346x
  • Další články autora

Jiří Selucký

Vymahatelnost práva a prosazování lidských práv

V Budějicích rokovali. Rokovali o romském problému. Závěrem našich aktivistů bylo, že jsou drobné problémy a ty se musí řešit nasypáním dalších peněz. Taky je potřeba zřídit další ministerstvo - pro lidská práva. O velkém problému vymahatelnosti práva a rovném přístupu v právech i povinnostech pro všechny se nějak zásadně nehovořilo.

27.11.2013 v 18:26 | Karma: 27,10 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Vzkaz Sobotkovi, Babišovi a dalším politikům

Vážení pánové, co jste tak krásně mluvili o rekonstrukci státu. Řešíte jistě zásadní věci, taky ve zdravotnictví. Třeba zrušení poplatků. Mezitím, za vašimi zády, se dějí zásadnější věci. Loupeže za bílého dne. Nevíte o čem píši? No přece o nové úhradové vyhlášce, respektive jejímu návrhu. To snad víte, co je, i když..... možná vám to v rámci koaličního secvičování uniklo.

15.11.2013 v 3:30 | Karma: 40,37 | Přečteno: 6580x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Loupežníci zdravotničtí

Lidoví lapci typu Jánošíka bohatým brali a chudým dávali. Podle pověsti, jaká byla realita netušíme. Dnes ale žijeme v jiném světě, kdy se chudým bere a bohatým dává. K tomuto trendu se ale přidala i vláda v demisi. Nevěříte? Stačí si načíst fakta.

13.11.2013 v 19:30 | Karma: 20,64 | Přečteno: 878x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Chceme hájit právo na puč!!!!

Poslouchám opakovaně v TV prohlášení pučistů v ČSSD, že přece každý má právo na jiný názor, že si chtějí obhájit právo na jiný názor a podobně. Napřed jsem myslel, že špatně slyším, ale když už to říkal každý z nich? A nepletete se hošánci nebo opět mlžíte?

10.11.2013 v 7:36 | Karma: 42,74 | Přečteno: 8416x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Neústavní zdravotnictví - i tebe se to týká!

Ústavní soud zrušil úhradovou vyhlášku. Zpráva pro odborníky? Ani náhodou. Týká se každého z nás. Každý může havarovat a nebo závažně onemocnět a pokud jeho nemocnice nemá peníze na jeho léčení - nebude léčit? Opravdu si i dál myslíte, že na Vás to nemá vliv? Možná víc, než současné politické tanečky.

30.10.2013 v 20:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik