Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pančování lihu začalo asi letos?

Průšvih s metanolem je přímým důsledkem dlouhodobé nelegální výroby alkoholu, z pochybných surovin, z nelegálních zdrojů, bez jakékoliv kontroly. Dnes je část národa zděšena, jsou desítky mrtvých a toto číslo bude dál narůstat, stát předvádí obrovské manévry, těžko říct k čemu. Prezentuje je jako ochranu občanů, jako zamezení dalších postižených a mrtvých, jako snahu ukončit neblahou éru jedovatých nápojů na trhu. Ve skutečnosti se spíš jeví jako zástěrka minulé vědoucí nečinnosti.

Zvláště výživná a poučná byla vystoupení představitelů financí, cel a policie. Nějaký drobný problém byl, ale nic výrazného a podstatného, v minulosti se dělalo, co se mělo, dnes jede vyšetřování na plné obrátky a vše se obrátí k lepšímu.

Kdyby člověk neměl paměť, kdyby neviděl a byl slepý, dalo by se tomu věřit a toto divadlo by bylo věrohodné. Paměť nám dnes mohou oživit záznamy medií, vidět jsme mohli všichni prodeje alkoholu pod cenou daně a slyšet jsme mohli o tom, kdo a kde to dělá a kdo za tím stojí. Na internetu koluje záznam pořadu Klekánice, staršího 10 let. Z dnešního hlediska - super přesný pořad, novináři ho dotáhli do solidní informační úrovně.       http://www.youtube.com/watch?v=JLKw9NjeHII   Zbývá odpovědět na několik otázek. Asi nejpodstatnější je - komu ku prospěchu se leta špičkového obchodu hodného sicilské mafie dělo pod okny celních a policejních úřadů. Ostatní otázky, které nás napadají se po odpovězeni této jediné dají lehce vysvětlit.

Předpokládám, že ve vítězném ryku nad zajištěním pančovatelů tato otázka zanikne, nebo ani nebude položena. Blíží se volby. Za těch deset, dvanáct let, co se to masově děje se tady vystřídaly všechny garnitury většiny politických stran. Pokud nechcete, aby takové a podobné magatunely existovaly, ptejte se. Ptejte se svých politiků a nenechte je uhýbat. Umějí to dokonale http://selucky.blog.idnes.cz/c/269567/Halooo-vy-tam-nahore-slysite.html

Snad na závěr jasný pohled z venku - The Economist: Historie ukazuje, že alkoholové mafie často potřebovali oficiální krytí, aby mohly hladce fungovat, píše The Economist. V polovině 90. let vedoucí představitelé celníků trvali na tom, aby velké množství etanolu označovaného jako čistící prostředek bylo osvobozeno od daně. Kamiony tohoto etanolu byly pak přeměněny v ilegální alkohol, což přineslo tučné zisky šéfům těchto podvodů, kteří nebyli nikdy stíháni. Policejní tým vyšetřující tento případ byl rozpuštěn, než mohl někoho zatknout.......  http://www.lidovky.cz/the-economist-o-otravach-metanolem-ministr-kalousek-je-cynik-ptg-/ln_zahranici.asp?c=A120927_100904_ln_zahranici_mtr

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Selucký | pátek 28.9.2012 9:33 | karma článku: 20,55 | přečteno: 1098x
  • Další články autora

Jiří Selucký

Vymahatelnost práva a prosazování lidských práv

V Budějicích rokovali. Rokovali o romském problému. Závěrem našich aktivistů bylo, že jsou drobné problémy a ty se musí řešit nasypáním dalších peněz. Taky je potřeba zřídit další ministerstvo - pro lidská práva. O velkém problému vymahatelnosti práva a rovném přístupu v právech i povinnostech pro všechny se nějak zásadně nehovořilo.

27.11.2013 v 18:26 | Karma: 27,10 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Vzkaz Sobotkovi, Babišovi a dalším politikům

Vážení pánové, co jste tak krásně mluvili o rekonstrukci státu. Řešíte jistě zásadní věci, taky ve zdravotnictví. Třeba zrušení poplatků. Mezitím, za vašimi zády, se dějí zásadnější věci. Loupeže za bílého dne. Nevíte o čem píši? No přece o nové úhradové vyhlášce, respektive jejímu návrhu. To snad víte, co je, i když..... možná vám to v rámci koaličního secvičování uniklo.

15.11.2013 v 3:30 | Karma: 40,37 | Přečteno: 6580x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Loupežníci zdravotničtí

Lidoví lapci typu Jánošíka bohatým brali a chudým dávali. Podle pověsti, jaká byla realita netušíme. Dnes ale žijeme v jiném světě, kdy se chudým bere a bohatým dává. K tomuto trendu se ale přidala i vláda v demisi. Nevěříte? Stačí si načíst fakta.

13.11.2013 v 19:30 | Karma: 20,64 | Přečteno: 878x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Chceme hájit právo na puč!!!!

Poslouchám opakovaně v TV prohlášení pučistů v ČSSD, že přece každý má právo na jiný názor, že si chtějí obhájit právo na jiný názor a podobně. Napřed jsem myslel, že špatně slyším, ale když už to říkal každý z nich? A nepletete se hošánci nebo opět mlžíte?

10.11.2013 v 7:36 | Karma: 42,74 | Přečteno: 8416x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Neústavní zdravotnictví - i tebe se to týká!

Ústavní soud zrušil úhradovou vyhlášku. Zpráva pro odborníky? Ani náhodou. Týká se každého z nás. Každý může havarovat a nebo závažně onemocnět a pokud jeho nemocnice nemá peníze na jeho léčení - nebude léčit? Opravdu si i dál myslíte, že na Vás to nemá vliv? Možná víc, než současné politické tanečky.

30.10.2013 v 20:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Policie hledá muže z Teplicka, odstavil služební auto a zmizel

16. května 2024  9:09

Na Teplicku se rozjela velká pátrací akce po pohřešovaném muži, který v úterý zanechal své služební...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Operace trvala pět hodin

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  8:51

Aktualizujeme Stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ministr obrany...

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik