Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vášnivá endorfinová sprcha... to je Brutal Kruháč

Jestli si myslíte, že máte fyzičku, tak Vám garantuji, že nemáte. Stejné moudro se opakuje i v případě, pokud se domníváte, že Vaše tělo a svaly snesou velkou zátěž, nesnesou. Můžete být smrtelníci, jako já nebo mistři světa v jakémkoliv sportu, ale nic Vás nedokáže připravit na tu bolest a zároveň naprostou euforii v této aktivitě. Ona zábava se nazývá Brutal Kruháč a získala si mé srdce i svaly.

brutalkruhac.cz

Zprvu bych ráda uvedla, že se nejedná o reklamu, nýbrž o vlastní postřeh a zhodnocení něčeho úžasného, co mi přineslo naprosto jiný pocit než jakákoli jiná sportovní aktivita.

Není tomu zas tak dávno, co jsem se začala aktivně věnovat sportovnímu životu. Ačkoliv mě k tomu donutilo zdraví, velmi jsem si jakýkoliv pohyb oblíbila a nyní si nedokáži představit, co by se stalo, kdybych s tím musela přestat. Začínala jsem zlehka - trekingové hole a šup s nimi lézt po zdejšich horách. Následovalo plavání, po něm hodiny potu a dřiny ve fitku v cardio zoně, následované snahou posílit svaly na strojích. Jenže stereotyp dožene každého....

Ovšem jednoho krásného dne, jsem u kamaráda na sociální síti zahlédla fotografii, která byla pojmenovaná "Brutal Kruháč". Skupinka lidí, pravděpodobně v tělocvině, s různými pomůckami. Na jednotlivých členech skupinky byly patrné totálně vyčerpané obličeje. Pochopila jsem, že tenhle druh aktivity nebude pro slabé povahy, a to mě začalo lákat. Prohlížení si fotografií mě utvrzovalo v tom, že to žádné "lážo plážo" nebude. Bouchání baseballovou pálkou do pneumatiky (což se mimochodem stalo posléze mou nejoblíbenější aktivitou na celém kruháči, ale to předbíhám:)), kočičí kliky, házení pneumatikou o zem, žebřiny, kliky, běh do schodů, osmičky, superman, sklapovačky, TRX, výpad s balíkem plných pet lahví v ruce. To je jen malý výčet toho, co se zde dá zažít. Mé studium této aktivity nabíralo na obrátkách. Jasně. Jede se v kruhu. Je tolik stanovišť, kolik cvičících. Na každé aktivitě setrváte 30 vteřin, na přesun k dalšímu stanovišti máte 10 sekund a přitom si musíte stačit i odpočinout a chytnout dech...

Moje odvaha rázem jakoby utekla za hory a doly a nechtěla vylézt. Při studiu informací o Brutal kruháči jsem se samozřejmě ptala na spoustu věcí onoho zainteresovaného kamaráda. Čím víc jsem o tom věděla, tím jsem se toho více bála... bála jsem se toho, že na to nemám. Že nemám tak dostatečně velkou fyzičku, abych něco tak brutálního zvládla. Kamarád několikrát naléhal, já jsem neustále odmítala s tím, že až si vypracuji nějakou fyzičku, určitě dorazím.... Jenže pak přišla chvíle, kdy jsem si prostě řekla: "Tak, dneska si to prostě zkusím, ať se děje cokoliv". Co jsem řekla, to jsem také splnila a na "brutálek" jsem se přihlásila. 

Upřímně se přiznávám, že jsem onoho dne ani nemohla dospat. Nemluvě o tom, že se mi v šatně při převlíkání klepaly nervozitou ruce a chovala jsem se, jak kdybych právě dostala dávku adrenalinu. Je to tady. Stojím v tělocvičně s ostatními. Je nás 18, znamená to 18 stanovišť. Dívám se na kamaráda a jsem vskutku trošku nervózní. Trenér zavelí k rozcvičce. Běh a 5 angličáků, běh a 6 angličáků, běh a 7 angličáků... rozcvička mě totálně odrovnává, myslím si, že byla chyba sem jít, protože se nemůžu ani pořádně nadechnout. Hurá, konec rozcvičky a já mám oběd až v krku. Konečně přicházíme k tomu nejdůležitějšímu a to k ukázkám, jak se na jednotlivých stanovištích pracuje. Jak jsem již zmínila, ihned jsem věděla, že údery baseballkou do pneumatiky budou moje nejoblíbenější, a taky se tak stalo. Začali jsme. Jedeme naplno, na každém stanovišti úmorných 30 vteřin, které Vám v ten okamžik připadají jako nekonečně dlouhá doba. Cítím každý sval v těle. Dokonce i ten oběd, co původně chutnal celkem dobře... nyní lituji, že jsem si ho dala. Další stanoviště, ztrácím dech... ale trenér mě chválí, to mě motivuje, abych ještě zamakala. Dynamická hudba mě nezadržitelně žene vpřed. Nepolevuji. Snažím se první kolečko jet naplno. Konečně, první kolečko za námi. Následuje zasloužená pauza. Napít, osušit pot a jedeme dál. Při druhém kolečku mi docházející síly, ale vždycky se těším na tu mou "baseballku", protože na onom stanovišti samou radostí a silou vypouštím duši. Je to dřina, úmorná dřina, cítím každý sval v těle, celé tělo mám tak promočené, že se sprchovat snad ani nemusím. Ruce mi kloužou po parketách, takže udělat další klik je nadlidský úkon. Pauza po druhém kolečku je zatraceně krátká, ale musíme... musíme zamakat a dát ještě třetí. Poslední. Poslední kolečko je mix pocitů "už, aby byl konec", "nesmím se šetřit, musím jet naplno", "tohle nesmí nikdy skončit, protože to miluju". Posledních pár stanovišť a z reproduktorů se ozývá Eye of the Tiger z Rockyho. Neuvěřitelný nakopávač. Jedu, seč mi síly stačí a miluju to. Konec. Hodina utekla jak voda, ani na hodinky jsem se za tu dobu nestačila podívat a on už je konec? Ale já nechci... na čele mám napsáno "já chci ještě a nechci nikdy končit". Nastává u mě absolutní pocit blaha a radosti, endorfiny se vyplavují proudem a já mám chuť si jít ještě zaběhat. Jsem tak nabuzená, že po návratu domů se mi nechce spát. Mám chuť jít něco dělat, usmívám se "jak měsíček na hnoji" a nezajímá mě nic jiného než kdy je další trénink. Zažívám neuvěřitelný pocit štěstí, jenž mi nikdy žádná sportovní aktivita nedala. Je to pocit, jak kdyby Vám píchli jakousi drogu a nechali ji pár hodin/dnů působit.

Nikdy, upozorňuji, že nikdy, jsem nezažila tak úžasný pocit po dobře odvedené práci. Máte ze sebe neuvěřitelnou radost, protože jste posunuli své hranice dál, překonali jste sami sebe. Dokázali jste si, že jste schopni jít mnohem dál než si myslíte. Úžasně vymyšlené stanoviště, příjemný trenér, který Vás ale povzbuzováním dokáže tak motivovat, že jdete až na hranici svých možností, hudba, která dodává celému kruháči drive, sympatičtí spolucvičící, kteří též makají, protože si to chtějí užít stejně jako Vy. Nikdy jsem si nemyslela, že si budu takovou dřinu užívat, ale nyní mohu od srdce říct, že by byl hřích, kdybych si to neužívala. Takže v pondělí večer si zase hodlám užívat. 

Chci, aby tento článek posloužil jako motivace pro ty, kteří váhají, jestli se brutálku mají zúčastnit. Je to fenomenální aktivita, která Vás nakopne a neuvěřitelně nabudí. Nemusíte mít bůhví jakou fyzičku a vysportované tělo. Stačí jen chtít a skvělá domácí atmosféra Vám pomůže  cítit se jako v partě kamarádů. Pokud chcete tedy posunout hranice svých možností dál než se Vám zdálo nebo se prostě jen chcete pobavit pohybem v partě úžasných lidí, tak doufám, že se uvidíme na Brutal Kruháči v Praze (http://brutalkruhac.cz/) v pondělí, protože já, tam zaručeně budu. 

Autor: Sabina Sarkisovová | středa 4.9.2013 9:00 | karma článku: 14,06 | přečteno: 2091x
  • Další články autora

Sabina Sarkisovová

Ženy a Ježíšek

No. A jak začít? V mém věku by se určitě mělo specifikovat, co znamená„být hodný“. Domnívám se, že nikdo z nás dospělých to totiž netuší. S narůstajícím věkem totiž iluze pohody a bezstarostnosti vyprchávají a narážíme na tvrdou realitu. Ztrácíme tak schopnostbýt hodní. Osobně se to snažím vyrovnávat úsměvy na spolucestující v tramvaji či drobnými dobrými skutky, ale to asi nestačí. A víš proč? Protože jsi mi ještě pod stromeček toho(k sakru)ženicha pořád nepřinesl... A promiň, jestli jsem nepochopila tvé velkorysé gesto na 5. prosince, ale rohatého umouněnce s řetězem, to já nechci. Ano. Vím, žena je nástroj ďáblův, ale i tak mám trošku vyšší preference.

20.12.2014 v 18:30 | Karma: 7,07 | Přečteno: 474x | Diskuse| Společnost

Sabina Sarkisovová

Chilliwoman aneb jak jsem soutěžila v pojídání chilli

Chilli sem, chilli tam, nám už je to všechno jedno. Vím, je to trošku jiná písnička, ale věřte, že tahle má to pravé grády. Ostatně 1. listopadu jsem se o tom přesvědčila sama. Přiznejme si to, některé okamžiky se Vám vryjí do paměti a chcete si je uchovat navždycky. A když díky konzumaci chilli poznáte spoustu skvělých nových lidí, od plic se zasmějete a vypijete litr mléka během jednoho večera na místě, kde se normálně konzumuje ve velkém množství pouze pivo, tak už to stojí za to, ne? Já tomu říkám „žít naplno“. Nelitovat. Pobavit se. A popálit se... a to vše je CHILLIMAN, soutěž v pojídání chilli.

7.11.2014 v 9:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 3166x | Diskuse| Kultura

Sabina Sarkisovová

Coriolanus aneb když Vás divadelní hra vtáhne a nepustí.. na dlouho

William Shakespeare. Opěvovaný dramatik... i když, jak dobře víme, není jisté, jestli všechy ty hry, za které sklízí obdiv i několik set let po smrti, napsal. Ovšem to není předmětem mého dnešního psaní. Za svůj život jsem zatím zhlédla několik her tohoto básníka a dramatika. Všechny mě nadchly svou nadčasovostí, tím, jak dokáží spojovat nespojitelné a tím, že vyvolávají emoce, jak pozitivní, tak negativní. Nikdy se mi ovšem nestalo, abych se u Shakespearovské hry rozplakala. Až do včerejšího večera, do večera, který ve mně zanechal velmi silný emotivní zážitek...

6.2.2014 v 9:00 | Karma: 7,59 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Sabina Sarkisovová

Chcete zažít adrenalin? Nefunkční spojka v rušné Praze stačí...

Myslíte si, že Vám se to stát přeci nemůže. O auto se zodpovědně staráte, i když s ním jezdíte v podstatě denně... A pak se najednou objeví ta chvíle, kdy Vám zatrne a nezmůžete naprosto nic...

27.8.2012 v 9:00 | Karma: 9,77 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Ostatní

Sabina Sarkisovová

Sportem ku zdraví a ku lásce k sobě samé/mu...

Poslední doba přináší trend vyhublých a vysportovaných lidí (hlavně nyní po Olympiádě dostala většina lidí záchvat sportu), ale nevídám lidi, kteří by si ono sportování opravdu užívali.Spíš se trápí, aby vypadali lépe a byli fit... Ale, o tom to přeci primárně není, ne?

24.8.2012 v 9:00 | Karma: 11,75 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.
Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.

Máte ve své koupelně starou žehličku na vlasy nebo fén? V oblasti vlasové péče došlo v poslední době k obrovským inovacím. Je ale opravdu nutné...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1675x
Jsem čím jsem, nejen díky mým přátelům, ale též informacím, které z okolí získávám. Jsem člověk, kterého svět baví. Člověk, který bez kontaktu s jinými neumí žít. Osobnost, která si váží lidí, kteří píší. Jmenuji se Sabina Sarkisovová ("Sabajka") a jsem vděčná za to, co jsem. Jsem sama sebou.