Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naše sny a přání...

26.6.2010 23.47 Ležím v posteli a musím si těch pár řádek napsat pěkně ručně. Je hluboká noc, počítač vypnut a přesto mám tu lehkou tužbu něco sdělit.

Sny a zážitky. Měli bychom se je plnit. Proč zrovna tohle chci napsat?! Dnes jsem zhlédla film. Film, který pro mě patří k těm srdceryvným, správným i zábavným. Film, který už dlouhá léta vystihuje jeden z mých snů. Nikoliv těch pracovních, těch, které by se týkaly rodiny, přátel. Prostě můj a jen můj.

Svou pouť splněných snů jsem začala v roce 2004 na hřbetě krásného plnokrevného arabského koně. Na koni jezdím od svých 7 let, bez toho úchvatného pohledu z jeho hřbetu si nedokáži ani představit svět. Vím, že to asi "nemilovníci" koní nepochopí, ale usedat do sedla nádherného zvířete, lehce pobídnout a spatřit tu jedinečnou krásu, je něco nepopsatelného.

Všechno to cítím, když splynu se zvířetem. Ale před 6 lety to bylo jiné. Bylo to jako, když dítě dostane svou první hračku. Vyhoupla jsem se do sedla, pevně stiskla otěže... věděla jsem, že zažiji něco jedinečného, věděla jsem, že si plním svůj sen.

Přede mnou se otevřel obzor, vycházející slunce, moře a písčitá pláž. Ano. Tak triviální přání, a přeci pro mě zážitek na celý život. Jízda na koni na písčité pláži za východu slunce. Ten pocit se nedá popsat. Vnímáte tu atmosféru, slyšíte jak vlny omývají koni kopyta a prožíváte okamžik štěstí. Těžko se to všechno popisuje, ve chvíli kdy cítíte, jak jste při cvalu se zvířetem splynuli a že si sám hřebec radostně odfrkuje.

Pro takové okamžiky máme žít. Pro ty, kdy si plníme svá životní přání a děláme radost sami sobě. Kdy prostě necháme všední starosti za hlavou a jsme trochu sobečtí.

Bohužel, jak to v našem světě funguje, hrají zde roli peníze - ty nás omezují v našich možnostech. Ale jak říká můj kamarád "Já to prostě dokázat chci, tak to dokáži". A tím bychom se měli řídit. Většinou jsou problémy jen v nás samoých.  Zkuste si najít jednu věc, kterou si velice přejete, po které toužíte a splňte si jí. Nic není nemožné. Pokud to není let na Měsíc. Nemusí to být hned. Můžete se k ní dopracovat postupně, ale splňte si ji. Bude to totiž okamžik k nezaplacení a věřte, že na sebe budete hrdí, jakmile se Vaše přání stane skutečností.

A co že je ten sen, který si chci v budoucnu vyplnit?! Jízda na konic na americkém západě nebo v Kanadě. Namítnete, že to nebude nic zajímavého, ale počkejte za pár let. V tu dobu budete tajit dech nad mými fotkami z té úchvatné scenérie. Pro mě to bude okamžik, který bude mít hodnotu a pocit, který si za peníze nekoupím.

Své sny a přání si má člověk plnit. A ačkoliv nám z nich zbydou jen vzpomínky, nevadí, je to něco, co si ve Vašem srdci uchováte navždy. Protože to bude jen Vaše.

Autor: Sabina Sarkisovová | neděle 27.6.2010 21:49 | karma článku: 10,49 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Sabina Sarkisovová

Ženy a Ježíšek

No. A jak začít? V mém věku by se určitě mělo specifikovat, co znamená„být hodný“. Domnívám se, že nikdo z nás dospělých to totiž netuší. S narůstajícím věkem totiž iluze pohody a bezstarostnosti vyprchávají a narážíme na tvrdou realitu. Ztrácíme tak schopnostbýt hodní. Osobně se to snažím vyrovnávat úsměvy na spolucestující v tramvaji či drobnými dobrými skutky, ale to asi nestačí. A víš proč? Protože jsi mi ještě pod stromeček toho(k sakru)ženicha pořád nepřinesl... A promiň, jestli jsem nepochopila tvé velkorysé gesto na 5. prosince, ale rohatého umouněnce s řetězem, to já nechci. Ano. Vím, žena je nástroj ďáblův, ale i tak mám trošku vyšší preference.

20.12.2014 v 18:30 | Karma: 7,07 | Přečteno: 474x | Diskuse| Společnost

Sabina Sarkisovová

Chilliwoman aneb jak jsem soutěžila v pojídání chilli

Chilli sem, chilli tam, nám už je to všechno jedno. Vím, je to trošku jiná písnička, ale věřte, že tahle má to pravé grády. Ostatně 1. listopadu jsem se o tom přesvědčila sama. Přiznejme si to, některé okamžiky se Vám vryjí do paměti a chcete si je uchovat navždycky. A když díky konzumaci chilli poznáte spoustu skvělých nových lidí, od plic se zasmějete a vypijete litr mléka během jednoho večera na místě, kde se normálně konzumuje ve velkém množství pouze pivo, tak už to stojí za to, ne? Já tomu říkám „žít naplno“. Nelitovat. Pobavit se. A popálit se... a to vše je CHILLIMAN, soutěž v pojídání chilli.

7.11.2014 v 9:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 3165x | Diskuse| Kultura

Sabina Sarkisovová

Coriolanus aneb když Vás divadelní hra vtáhne a nepustí.. na dlouho

William Shakespeare. Opěvovaný dramatik... i když, jak dobře víme, není jisté, jestli všechy ty hry, za které sklízí obdiv i několik set let po smrti, napsal. Ovšem to není předmětem mého dnešního psaní. Za svůj život jsem zatím zhlédla několik her tohoto básníka a dramatika. Všechny mě nadchly svou nadčasovostí, tím, jak dokáží spojovat nespojitelné a tím, že vyvolávají emoce, jak pozitivní, tak negativní. Nikdy se mi ovšem nestalo, abych se u Shakespearovské hry rozplakala. Až do včerejšího večera, do večera, který ve mně zanechal velmi silný emotivní zážitek...

6.2.2014 v 9:00 | Karma: 7,59 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Sabina Sarkisovová

Vášnivá endorfinová sprcha... to je Brutal Kruháč

Jestli si myslíte, že máte fyzičku, tak Vám garantuji, že nemáte. Stejné moudro se opakuje i v případě, pokud se domníváte, že Vaše tělo a svaly snesou velkou zátěž, nesnesou. Můžete být smrtelníci, jako já nebo mistři světa v jakémkoliv sportu, ale nic Vás nedokáže připravit na tu bolest a zároveň naprostou euforii v této aktivitě. Ona zábava se nazývá Brutal Kruháč a získala si mé srdce i svaly.

4.9.2013 v 9:00 | Karma: 14,06 | Přečteno: 2091x | Diskuse| Sport

Sabina Sarkisovová

Chcete zažít adrenalin? Nefunkční spojka v rušné Praze stačí...

Myslíte si, že Vám se to stát přeci nemůže. O auto se zodpovědně staráte, i když s ním jezdíte v podstatě denně... A pak se najednou objeví ta chvíle, kdy Vám zatrne a nezmůžete naprosto nic...

27.8.2012 v 9:00 | Karma: 9,77 | Přečteno: 1182x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1675x
Jsem čím jsem, nejen díky mým přátelům, ale též informacím, které z okolí získávám. Jsem člověk, kterého svět baví. Člověk, který bez kontaktu s jinými neumí žít. Osobnost, která si váží lidí, kteří píší. Jmenuji se Sabina Sarkisovová ("Sabajka") a jsem vděčná za to, co jsem. Jsem sama sebou.