Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V předvečer demonstrace

Dnes bych chtěl psát o tom, jak si u nás lež s pravdou podávají ruce ... Pro své řádky bych si dovolil použít slova jednoho velkého člověka. Je jím Niccolo Machiavelli. Tento dřívější politik, filozof, diplomat, spisovatel a historik kdysi řekl velmi zajímavou větu. Zní takto: Jen vůdce, který říká pravdu, je kritizován! 

Než toto rčení (pravdivé) trochu rozeberu, tak se podíváme, co činili naši předchozí politici. Začněme Havlem. Vyberu si jen pár jeho vět, které kdysi pronesl i pár jeho skutků, které provedl. Pamatujete, jak nám říkal (asi tomu i věřil), že nás budou strašit nezaměstnaností, bezdomovectvím, atd? Pamatujete, co učinil ve velkém s našimi podniky zabývajícími se zbrojní výrobou (hlavně na Slovensku)? Realitou bylo to, že je v podstatě zrušil! A sám tak vyrobil nezaměstnané! Odměnou mu bylo házení vajíček na něj od našich spoluobčanů v Bratislavě, pamatujete?? Co tehdá ale dělala pražská kavárna a jeho příznivci? Obdivovali ho !! Jak šlechetné, co? Západní státy byly rády, mohly po nás zaplnit onu díru, kterou Havel učinil (možná s nimi byl Havel i takto domluven, do ví?)!

Podobně bych mohl rozebírat i Klause, ale nyní nechci.

Většina našich červených kartičkářů Havla miluje, nenajdou na něm nic, za co by ho mohli kritizovat a on jim přitom lhal a to bezostyšně!! A proto nikdy, výrazněji, kritizován, za jeho života, nebyl. Zvláštní? Ne, jen pokrytecké!

Nyní k jeho dalšímu „pokračovateli“ a velkému zastánci, panu Schwarzenbergovi. Tento člověk (červenými kartičkami také zcela idealizovaný, i když už vědí, že je to senilní stařec). Velký kritik prezidenta Zemana, velký populista a velký demagog se veřejně prezentuje tímhle. Kritika postoje Zemana k Číně, kde, prý, nedostatečně hájí lidská práva, což je zcela nepřijatelné! To samé Kazachstán. Zase tam nehájil lidská práva (není to opět pravda, ale koho to zajímá, že?). A co udělala tato „kavárenská modla“ ? Nic menšího a nic odpornějšího, než legalizování režimu v Saudské Arábii. Že je tam jedna z nejhorších diktatur, která omezuje, nejen, svobodu projevu, mu vůbec nevadí!! A když mu to nevadí, tak to schvaluje. Stačí mu, když se schová za slova o tom, že je to náš „spojenec“. I zbraně mu budeme dodávat, vše je dovoleno! A tak nám opět vítězí pravda a láska (pravdou ovšem je, že se prezentuje jen lež a nic jiného). Níže odkazy, co je ten náš pan kníže ve skutečnosti vlastně zač!

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/ze-schwarzenbergova-porozumeni-pro-diktatury-je-na-zvraceni/

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/schwarzenberg-byl-obchodnim-partnerem-mrazka/

A tak se vlastně stává jen to, co opět shrnul ve svém citátu Machiavelli. Lidé jsou tak naivní, že rádi uvěří tomu, co chtějí slyšet! Ale aby tomu tak bylo, tak potřebují nějakou hlásnou troubu. Pamatujete, jak tomu bylo tehdá v Čt při prezidentských volbách? Jak sami pracovníci Čt tehdá, zcela nepokrytě, pobíhali nejen v prostorách televize s plackami Karla?? Už tehdá manipulovali a dělali tedy práci užitečného idiota, nemající s nestranností nic společného. A jak naše „nezávislá“ televize informuje o Zemanovi dnes? Asi žádnému trochu uznalému a objektivnímu pozorovateli nemusíme vysvětlovat, v žoldu koho manipuluje a pracuje. Všichni to dnes již vědí! A tak naivní věří tomu, čemu chtějí věřit, jak prosté. Z pražské kavárny se postupem času stávají extrémisté! Nesouhlasíte se mnou? Ok, podívejme se tedy, jak je definován extrémismus v pár větách: (a je na vás, zda k červeným kartičkářům budete vidět nějaké spojitosti či ne).

Idea „nepřítele“ patří v extrémistických ideologiích k jedné z nejdůležitějších a vždy se vyskytujících myšlenek. Idea společného nepřítele má pro každé hnutí a každou skupinu vždy velice silnou integrující funkci. Členové skupiny spolu lépe spolupracují, musí-li společně čelit společné hrozbě zvenčí. Musí být vždy lehce identifikovatelný, aby bylo možné proti němu podniknout co nejpřímější akci. Proto je nutná konspirační teorie, často vyjádřená podobně tajemně a mysticky jako ostatní mýtické ideje hnutí. Snaží se nepřítele zdiskreditovat a pošpinit. V absolutních způsobech vyjadřování se i nepřítel stává absolutní hrozbou a hrozbou je už samotná jeho existence. Příslušníci hnutí jsou proto vedeni k totálnímu konfliktu, který může končit až likvidací nepřítele.  V okamžiku, kdy se jedinec bude od ní nebo od její určité interpretace odlišovat, je buď označen za nepřítele a vyloučen - pravda je přece pouze jedna - případně likvidován, anebo je donucen k bezvýhradné konformitě. Třetí cesta není. Velice častý, i když ne v každém extrémistickém hnutí vždy přítomný, prvek je přítomnost vůdcovského principu. Vůdce nebývá demokraticky zvolen, charismaticky se vynoří uprostřed lidu a je skupinou rozpoznán. Je personifikací absolutního ideálu, proto i všechna jeho rozhodnutí jsou absolutní, ostatním členům skupiny nezbývá než je bezvýhradně poslechnout. Vůdce „myslí za jedince, ví lépe, co jedinec potřebuje a po čem touží“. Tento princip vede opět ke konformismu a ke stádnímu následování výroků vůdce. Protože vůdce není volen, nemusí se ani své skupině za své činy nebo za svá rozhodnutí zodpovídat.  Vůdce má za úkol také identifikovat a definovat nepřítele, k čemuž používá demagogické prostředky, které nepřipouštějí diskusi. „Nejsi tady od toho, abys myslel, ale abys dělal to, co chci, říká nám vždycky náš vůdce“. Čím větší frustraci jedinec prožívá, tím je tato identifikace silnější. Jedinec má pocit jedinečného osobního vztahu, který k vůdci prožívá, ač vůdce sám tento vztah velice často ani nevnímá. Identifikační vzor vůdce, „který nikdy nespí a bdí nad svými věrnými“, vede k závislosti, bezvýhradné a fanatické oddanosti vůdci a všem jeho rozkazům.Odkaz na jednu z definic extrémismu níže.

http://jakub.hucin.cz/extremismus.html

Další z vět Machiavelliho. Vladař musí napodobovat lva i lišku. Lev se nedokáže ubránit pastem a liška se nedokáže ubránit vlkům. Vladař proto musí být liška, aby našel pasti a lev, aby zahnal vlky! Co vy na to, laskaví čtenáři? Jak si počíná v tomto Zeman? Myslím, že Zeman onou liškou je, neboť ty pasti (pražská kavárna a další intelektuálové) našel či na ně ukázal. A lev? Je i tím lvem, neboť i v tomto mu nakonec občané, kteří ho volili a kteří nejsou ještě dnes zmanipulovaní, pomohou. Postaví se na jeho podporu a obranu, aby zahnali, společně, ty stále ještě vyjící vlky!

Další z vět Machiavelliho. Panovník, který nerozpozná rodící se zlořády, nemá v sobě skutečné moudrosti. I zde si Zeman vede dobře. Proto volil ta „vulgární“ slova a spojil je s  Pussy Riot, Havlem i knížetem, aby vše dávalo smysl, aby se o tom debatovalo a aby to nevyšumělo! Odkryl tím své nepřátele a dokonce „do naha“. Oni jako ta pravá potrefená husa se okamžitě ozvali! I zde si prezident nevede vůbec špatně, co říkáte?

A to je vlastně vše, co jsem vám všem chtěl dnes sdělit. A tak nakonec se podíváme na poslední rčení, které si dovolím citovat od pana Machiavelliho. Zní takto: Viděl jsem houf hrobařů. Tancovali, držící se za ruce, a volali: Vítán buď mor! (Demonstrace 1.12. 2014, 18:00 Praha). Komentář k poslednímu citátu již ponechám na vás !

Roman

 

Autor: Roman Mihola | pondělí 1.12.2014 17:00 | karma článku: 35,17 | přečteno: 1497x
  • Další články autora

Roman Mihola

Noční vlci – z ostudy upletený kabát !

Kdo jsou vlastně ti Noční vlci? Já bych řekl, že jsou to ti správní, hrdí, vlastenečtí Rusi, kteří mají svůj názor, své vidění světa. Můžou ho mít jakýkoliv. Popravdě já ho neznám, neměl jsem příležitost jej od nich slyšet. A znal bych ho rád. V demokraciích se přece netrestá za názory. Je to přesně naopak. Demokracie stojí a padá na názorech, je totiž jejich pupeční šňůrou! Co se ale stalo v případě oněch zmiňovaných Nočních vlků? Oni totiž udělali s tou nejen naší, ale i polskou a německou demokracií jen nic neříkající bramboračku :-)

29.4.2015 v 16:52 | Karma: 37,63 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Ostatní

Roman Mihola

MS v hokeji z pohledu našich nejlepších hráčů

Chtěl bych zde rozebrat jednu dost divnou a neobvyklou věc. Nejsem si jist, zda jsem to vypozoroval jen já, ale něco tady nehraje. Chtěl bych se zmínit o tom, kdo z českých hráčů bude hrát na MS v hokeji v Praze a Ostravě, které, zanedlouhlo, propukne. Jeho oficiální start je naplánován na 1.5.2015. Asi mě všichni dáte za pravdu, že tohoto velmi prestižního hokejového turnaje by se měli zúčastnit ti nejlepší naši hráči. Mě teď nejde o to, abych usuzoval, kteří to jsou a kteří si to zaslouží. Na to tady máme dost expertů a ještě více fanoušků, kteří se budou předhánět v tom, kdo to má určitě být.

23.4.2015 v 16:58 | Karma: 10,69 | Přečteno: 531x | Diskuse| Sport

Roman Mihola

Fiala z ods je pokrytec, demagog a lhář, nebývalý ...

Včera po delší době jsem se podíval na diskuzi mezi premierem Sobotkou a Fialou z ods. Tento přestudovaný pán ověšený tituly před i ze jménem by měl být trochu uznalý, měl by umět přemýšlet, vidět situaci na pozadí faktů a měl by umět korektně argumentovat. Nevím, jestli to umí či ne, ale včerejší pořad Moravce ho usvědčil z těžké demagogie, pokrytectví a lží. Tento pán a já se ho nebojím nazvat naprostým chudákem a blbem, se v hodinovém pořadu dopustil deseti lží !! Přiblížím vám dění v této debatě a udělejte si všichni obrázek sami, co je Fiala za člověka! (Jen pro upřesnění, Moravec se do něj ani jednou pořádně neopřel a prakticky nic v jeho argumentaci mu nevytkl, prostě má, obecně, pravičáky rád).

20.4.2015 v 17:27 | Karma: 31,18 | Přečteno: 1570x | Diskuse| Politika

Roman Mihola

Mohou soudci Nejvyššího soudu lhát?! Neměli by se oni omlouvat?!

Neměli by oni platit odškodnění?! Když vše způsobili ... Kauza pánů Šnajdra, Tluchoře a Fuksy je nám všem všeobecně známá. Také je nám známo, že před soudem jsem si všichni rovni a každému se měří stejným metrem, či ono Nečasem vylhané – padni komu padni. Kalousek nám tvrdil, jací jsou tito pánové odborníci a experti (asi na všechno), že je posadí do dozorčích rad skoro každého státního podniku ... Já si myslím, že jsou to lotři, podvodníci a experti na machinace, tunelování, rozkrádání a další lumpárny. A nebýt soudců z Nejvyššího soudu v Praze, tak, možná, byli odsouzeni jako příjemci úplatků!

14.4.2015 v 17:00 | Karma: 24,54 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Roman Mihola

Kauza doktora Ratha v souvislosti s Nagyovou a justiční mafií (posuďte sami)

Začnu zdánlivě nesouvisející interpelací doktora Ratha z 27.10. 2011 na premiéra Nečase ohledně výše odměn, které pobírá vrchní ředitelka úřadu vlády, paní Nagyová. Interpelace probíhala takto. Rath řekl, že dostal znepokojivý dopis od zaměstnanců úřadu vlády, kde si stěžují na poměry, které zde panují a kde vše řídí paní Nagyová. Rath říká, že se dle nich zde jedná o nebývalé odměny v řádu statisíců. Premiér neodpověděl v zákonné lhůtě (tedy jednal protizákonně). Pak odpověděl zhruba takto. On to prý neví a jestli to chce znát, ať se zeptá vedoucího úřadu vlády. Nečas řekl, že ty informace nemá! (Výsměch od Nečase a lež z jeho strany). Rath řekl, že už tehdy, jako vedoucí sekretariátu na ministerstvu práce a sociálních věcí, když byl ministrem Nečas, pracovala tak mimořádně, že dostávala vyšší odměny než náměstci ministra! Dostávala statisíce, někdy i přes 500 tisíc korun měsíčně! Postoupila s ním i na úřad vlády. Prý řídí samotný úřad vlády a prý, možná, řídí i samotného premiéra. I zde dostává zcela mimořádné odměny, které jdou do statisíců i milionů. Prý asi dělá zcela mimořádné služby zvláštního charakteru, které mu žádný jiný pracovník nemůže poskytnout. Na tuto interpelaci reaguje Stanjura a řekne něco v tom smyslu, že je to nesmysl a že příště se může někdo zeptat, kolik berou vaši příbuzní. Rath tohle zvedl a řekl, že je nehorázné aby se někdo ptal, kolik berou příbuzní a že je dobře, že nám Stanjura potvrdil, že Nečas je s Nagyovou v nějakém přátelském vztahu, tedy asi intimním, protože příbuzní nejsou. V životě by mě nenapadlo, že je Nagyová v příbuzenském nebo nějakém bližším vztahu s Nečasem. Chápu, že někteří máme své slabosti a občas nám ujedou nohy. Může se to stát i premiérovi a pak se z pracovnice vlády stane i příbuzná. Nečas ji rytířsky chrání, tedy z chlapského hlediska je to i pochopitelné. Kdyby mě premiér napsal, že Nagyová je jeho přítelkyně, asi bych se neptal, asi bych se nad tím pozastavil. Říkal bych si, že i pan premiér má právo na své dny a nemusí mít vše pod kontrolou, je taky jen člověk. Ale on se v odpovědi tváří, že s Nagyovou nemá nic společného, že by další pokrytectví a póza?!

12.4.2015 v 21:15 | Karma: 28,91 | Přečteno: 1848x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Ukrajinec na Plzeňsku odpálil manželce ve vagině petardu, dostal 18 let vězení

27. června 2024  6:50,  aktualizováno  9:10

Krajský soud v Plzni poslal na 18 let do vězení Ukrajince, který podle obžaloby loni v září na...

Pozabíjejme rodiny útočníků z Dagestánu, ostatní to odradí, vyzývá Kadyrov

27. června 2024  8:54

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na setkání s bezpečnostními složkami navrhl, aby byl zabiti rodinní...

Poslanci budou schvalovat kandidáty na letošní státní vyznamenání

27. června 2024  5:53,  aktualizováno  8:46

Přímý přenos Kandidáty Sněmovny na státní vyznamenání budou schvalovat poslanci. Předběžný seznam kandidátů...

Třicítky vydrží až do prázdnin. Místy je doprovodí bouřky s přívalovými srážkami

27. června 2024  8:03

Konec června bude v Česku dále teplý, do konce týdne se však budou vyskytovat bouřky a přeháňky,...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3568x
Jsem člověk, který se na věci a činy dokáže dívat nejrůznějšími způsoby, z mnoha úhlů pohledu a dovede je vidět i v kontextu nejrůznějších událostí. Mám rád sport, historii, umění i nesouhlasné názory. Nemám patent na rozum ani vidění světa, ale mám svůj názor, který se snažím podepřít argumenty či fakty. Živobytím jsem obchodník

Seznam rubrik