Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fiala z ods je pokrytec, demagog a lhář, nebývalý ...

Včera po delší době jsem se podíval na diskuzi mezi premierem Sobotkou a Fialou z ods. Tento přestudovaný pán ověšený  tituly před i ze jménem by měl být trochu uznalý, měl by umět přemýšlet, vidět situaci na pozadí faktů a měl by umět korektně argumentovat. Nevím, jestli to umí či ne, ale včerejší pořad Moravce ho usvědčil z těžké demagogie, pokrytectví a lží. Tento pán a já se ho nebojím nazvat naprostým chudákem a blbem, se v hodinovém pořadu dopustil deseti lží !! Přiblížím vám dění v této debatě a udělejte si všichni obrázek sami, co je Fiala za člověka! (Jen pro upřesnění, Moravec se do něj ani jednou pořádně neopřel a prakticky nic v jeho argumentaci mu nevytkl, prostě má, obecně, pravičáky rád).

Fiala: Vláda nedokázala v oblasti čerpání fondů z EU situaci upravit tak, abychom mohli čerpat dotace. Je to odpovědnost premiera. Není připraveno vůbec nic v této oblasti... Jak to asi tak Fiala ví? Tady máme jeho první lež! Abychom mohli čerpat dotace, muselo se hodně změnit, např. příjmout zákon o státní službě!  Sobotka říká: Řešíme problém, který jsme sdědili (jak víme, za vlády Nečase se tomuhle nevěnovala žádná pozornost a nečerpali jsme téměř nic). Prý se čeká v EU na celoevropskou diskuzi v čerpání fondů, tedy zpřesňují se či dolaďují parametry (což je nejspíš pravda). Budu chtít, aby nedošlo ke zpoždění. Fiala demagogicky odpovídá: To jsou jen fráze, stejně to není připraveno, zpochybňujeme naši pozici před Bruselem. Nefunguje to. Sobotka: Dodržíme původně naplánované termíny! Nyní řešíme problém monitorovacího systému (připraven ještě Jankovským z vlády Nečase). Ten byl jako zakázka IT v minulé vládě sice vysoutěžen, ale předražen a vedou se zde zase spory o to, kdo za to může a EU nám to vytýká. Sobotkova vláda to tedy zdědila a EU to rozporuje, tedy vybrané dodavatele, kteří chtějí proplácení peněz.

Fiala: Babiš je na soukromé cestě v USA.  Fialova druhá lež! Nemusí se mu to líbit, všichni víme, jak má ods spadeno na pana Babiše, ale soukromá cesta to není, neboť byl pozván, jak mu Sobotka protiargumentuje, jako ministr financí české vlády na jednání Měnového fondu a Světové banky, kam jezdí každý ministr každé vlády, je-li pozván.

Fiala: Omezujete podnikání, zavádíte registrační pokladny, navyšujete úřednická místa (o 200) o 10,5 miliardy jste zdvihli provozní náklady ministerstev, komplikujete život lidem, zvyšujete byrokracii.  Fialova třetí lež! Sobotka odpovídá: Nenavyšovali jsme tabulková místa na ministerstvech. Přijali jsme 300 úředníků na ministerstvo práce a sociálních věcí, aby začali kontrolovat oprávněnost vyplácení sociálních dávek (po rozvratu tohoto ministerstva Drábkem se ani není čemu divit, neboť ten to tak zruinoval, že náprava ještě chvíli potrvá). Sobotka: Ušetřili jsme několik desítek milionů na neoprávněných výplatách dávek! K ostatnímu se premier ještě vrátí později a já, ve svém komentáři, také.

Fiala: Nevybíráte dobře daně! Fialova čtvrtá lež, zvláště zajímavá z toho pohledu, když si uvědomíme, že Sobotka s Babišem chtějí elektronickou evidencí tržeb (tedy ne registrační pokladny) udělat pořádek a přehled o tržbách a z nich odváděné daně (Fialovi evidentně levota, černota a podvody v této oblasti nevadí, jinak by tak sprostě nelhal). Sobotka: Když se podívám, kolik se vybíralo za Kalouska a dnes, tak je tam rozdíl 500 milionů korun v náš prospěch a my jsme navíc snížili daň z přidané hodnoty na léky! Vstupuje do debaty Moravec, prohlédneme si relevantní údaje v grafech a bylo jasné, že Fiala lže. Fiala říká, že to není pravda a mele si dál svou, tedy opět lže! Sobotka mu vše vysvětluje na jednotlivých všelijakých daních, které se vybírají, ale zbytečně! Za první čtvrtletí je přebytek 19 miliard. Asi to tedy není dobré hospoaření ...

Fiala začíná s recesí, že oni zemi provedli touto těžkou zkouškou. Prý díky nim se současná vláda může chlubit tím, že dnes ekonomika roste! Fialova pátá a nehorázná lež! Sobotka říká: ostatní země kolem nás tehdy už dávno rostly, my ne a vy, vaše vláda, jste tu recesi způsobili (škrty). No, asi si tenkrát mysleli, že škrtáním všeho a všem se proškrtáme k blahobytu, ani bych se tomu nedivil, když tam byli takoví odborníci na všechno, jako je i Fiala.

Fiala: Zvyšujete sociální dávky. Fialova šestá lež! Sobotka: Nezvýšili jsme žádné sociální dávky. Uveďte mě jedinou dávku, kterou jsme zvýšili?! Fiala kontruje tím, že prý se zvyšují důchody a minimální mzda (asi tohle považuje za sociální dávky, i když to s nimi nemá nic společného). Sobotka říká: Zvyšujeme důchody, zvyšujeme minimální mzdu a je to tak správné. Ods tvrdila, že když se bude zvyšovat minimální mzda, tak to povede k růstu nezaměstnanosti – tedy Fialova sedmá lež! Sobotka pokračuje: Už dva roky po sobě ji zvyšujeme a nezaměstnanost klesá!  Nezaměstnanost se snížila o 83 tisíc lidí. Sobotka vysvětluje podrobně, co všechno se snaží dělat a Fiala říká: Těmto frázím nerozumím. Prý, dle jeho slov, dochází k sezónnímu snižování nezaměstnanosti. Tohle je čirá demagogie a tedy lež sedmá! Kdyby to totiž bylo pravda, tak ta sezónnost se projeví zanedbatelným úbytkem a ne takto vysokým počtem!

Fiala: Všechno, co dělá vláda, útočí na živnostníky a drobné podnikatele, na čemž stojí naše prosperita. Fialova osmá lež! Sobotka odpovídá: Poctiví podnikatelé se těší na to, až tady bude elektronická evidence tržeb a pořádek.  Prý mluvil s majitelem hotelu, který říkal: Já vyplácím poctivě mzdy a nevyplácím na ruku žádnou hotovost. A mám nejvyšší ceny v okolí, protože ti ostatní neplatí daně! (Tedy podvádějí a jedou ve šmelinách, levotách, čehož se Fiala zastává). Chceme narovnat podmínky a vytvořit spravedlnost. Fiala: Jestli tohle nejsou vymyšlené příklady?! (Zde vidíte, jaký slizký had ten Fiala je). Elektronická evidence podpoří slušné podnikatele, kteří tržby nekrátí a odvádějí daně! Je tedy rozumné, poctivé a slušné, aby všichni platili daně v rozsahu tak, jak mají tržby a jak skutečně podnikají. Vy jste, pane Fialo, vždy stáli na stran těch, kdo stát podvádí na daních!

Fiala opět zamlží a říká: Vy všechny považujete za nepoctivé a pokračuje dále v této zvrácené logice, která není pravdivá, protože Sobotka nikdy neprohlásil, že všechny považuje na nepoctivé. Tedy Fialova osmá lež!

Fiala: Vy zvyšujete daně! Fialova devátá lež! Sobotka: Tak mě tedy řekněte, které daně zvyšujeme?! Fiala na to nemá argument a tedy zjemňuje svou předchozí lež. Vy chystáte zvyšování daní, tady není odpovědnost, neboť pravice daně nezvyšuje.

Fiala: Já věřím lidem, chci spravedlivé vidění světa, Sobotka chce vše sešněrovat, evidovat, kontrolovat, on lidem nevěří. Fialova desátá lež, neboť nemůže tušit, co chce Sobotka. On odpovídá: Všechny země po finanční krizi se zaměřují na to, aby se více bojovalo s daňovými úniky. My se snažíme o totéž.  Moje poznámka na závěr: Fialovi tedy černota, levota, šmelina, lhaní nevadí. Taky není proč něco kontrolovat a už vůbec ne evidovat a nastavovat nějaká pravidla. Hlavně ne těm, kteří díky těmto čachrům a machinacím, tunelováním, rozkrádáním a odkloňováním, plnili ještě donedávna stranickou kasu ods, aby bylo na výdaje za volby, aby si jejich politici, kmotři a velrybáři a na ně napojené skupiny mohli užívat a žít, jako prasata v žitě, že pane Fialo?!

Autor: Roman Mihola | pondělí 20.4.2015 17:27 | karma článku: 31,18 | přečteno: 1570x
  • Další články autora

Roman Mihola

Noční vlci – z ostudy upletený kabát !

Kdo jsou vlastně ti Noční vlci? Já bych řekl, že jsou to ti správní, hrdí, vlastenečtí Rusi, kteří mají svůj názor, své vidění světa. Můžou ho mít jakýkoliv. Popravdě já ho neznám, neměl jsem příležitost jej od nich slyšet. A znal bych ho rád. V demokraciích se přece netrestá za názory. Je to přesně naopak. Demokracie stojí a padá na názorech, je totiž jejich pupeční šňůrou! Co se ale stalo v případě oněch zmiňovaných Nočních vlků? Oni totiž udělali s tou nejen naší, ale i polskou a německou demokracií jen nic neříkající bramboračku :-)

29.4.2015 v 16:52 | Karma: 37,63 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Ostatní

Roman Mihola

MS v hokeji z pohledu našich nejlepších hráčů

Chtěl bych zde rozebrat jednu dost divnou a neobvyklou věc. Nejsem si jist, zda jsem to vypozoroval jen já, ale něco tady nehraje. Chtěl bych se zmínit o tom, kdo z českých hráčů bude hrát na MS v hokeji v Praze a Ostravě, které, zanedlouhlo, propukne. Jeho oficiální start je naplánován na 1.5.2015. Asi mě všichni dáte za pravdu, že tohoto velmi prestižního hokejového turnaje by se měli zúčastnit ti nejlepší naši hráči. Mě teď nejde o to, abych usuzoval, kteří to jsou a kteří si to zaslouží. Na to tady máme dost expertů a ještě více fanoušků, kteří se budou předhánět v tom, kdo to má určitě být.

23.4.2015 v 16:58 | Karma: 10,69 | Přečteno: 531x | Diskuse| Sport

Roman Mihola

Mohou soudci Nejvyššího soudu lhát?! Neměli by se oni omlouvat?!

Neměli by oni platit odškodnění?! Když vše způsobili ... Kauza pánů Šnajdra, Tluchoře a Fuksy je nám všem všeobecně známá. Také je nám známo, že před soudem jsem si všichni rovni a každému se měří stejným metrem, či ono Nečasem vylhané – padni komu padni. Kalousek nám tvrdil, jací jsou tito pánové odborníci a experti (asi na všechno), že je posadí do dozorčích rad skoro každého státního podniku ... Já si myslím, že jsou to lotři, podvodníci a experti na machinace, tunelování, rozkrádání a další lumpárny. A nebýt soudců z Nejvyššího soudu v Praze, tak, možná, byli odsouzeni jako příjemci úplatků!

14.4.2015 v 17:00 | Karma: 24,54 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Roman Mihola

Kauza doktora Ratha v souvislosti s Nagyovou a justiční mafií (posuďte sami)

Začnu zdánlivě nesouvisející interpelací doktora Ratha z 27.10. 2011 na premiéra Nečase ohledně výše odměn, které pobírá vrchní ředitelka úřadu vlády, paní Nagyová. Interpelace probíhala takto. Rath řekl, že dostal znepokojivý dopis od zaměstnanců úřadu vlády, kde si stěžují na poměry, které zde panují a kde vše řídí paní Nagyová. Rath říká, že se dle nich zde jedná o nebývalé odměny v řádu statisíců. Premiér neodpověděl v zákonné lhůtě (tedy jednal protizákonně). Pak odpověděl zhruba takto. On to prý neví a jestli to chce znát, ať se zeptá vedoucího úřadu vlády. Nečas řekl, že ty informace nemá! (Výsměch od Nečase a lež z jeho strany). Rath řekl, že už tehdy, jako vedoucí sekretariátu na ministerstvu práce a sociálních věcí, když byl ministrem Nečas, pracovala tak mimořádně, že dostávala vyšší odměny než náměstci ministra! Dostávala statisíce, někdy i přes 500 tisíc korun měsíčně! Postoupila s ním i na úřad vlády. Prý řídí samotný úřad vlády a prý, možná, řídí i samotného premiéra. I zde dostává zcela mimořádné odměny, které jdou do statisíců i milionů. Prý asi dělá zcela mimořádné služby zvláštního charakteru, které mu žádný jiný pracovník nemůže poskytnout. Na tuto interpelaci reaguje Stanjura a řekne něco v tom smyslu, že je to nesmysl a že příště se může někdo zeptat, kolik berou vaši příbuzní. Rath tohle zvedl a řekl, že je nehorázné aby se někdo ptal, kolik berou příbuzní a že je dobře, že nám Stanjura potvrdil, že Nečas je s Nagyovou v nějakém přátelském vztahu, tedy asi intimním, protože příbuzní nejsou. V životě by mě nenapadlo, že je Nagyová v příbuzenském nebo nějakém bližším vztahu s Nečasem. Chápu, že někteří máme své slabosti a občas nám ujedou nohy. Může se to stát i premiérovi a pak se z pracovnice vlády stane i příbuzná. Nečas ji rytířsky chrání, tedy z chlapského hlediska je to i pochopitelné. Kdyby mě premiér napsal, že Nagyová je jeho přítelkyně, asi bych se neptal, asi bych se nad tím pozastavil. Říkal bych si, že i pan premiér má právo na své dny a nemusí mít vše pod kontrolou, je taky jen člověk. Ale on se v odpovědi tváří, že s Nagyovou nemá nic společného, že by další pokrytectví a póza?!

12.4.2015 v 21:15 | Karma: 28,91 | Přečteno: 1848x | Diskuse| Ostatní

Roman Mihola

Vyhraje Tomáš Berdych Australian Open?

Věřím, že Tomáš má zcela reálnou šanci uspět ve finále tohoto jednoho z nejprestižnějších Grand Slamových turnajů. Jistě, musí se tam nejdříve probojovat. Po zhlédnutí jeho nynějšího čtvrtfinálového boje s Nadalem jsem přesvědčen o tom, že Berdych hraje svůj vůbec nejlepší tenis, jaký kdy předváděl. Spolupráce s jeho novým trenérem ho posunula zase o nějaký stupínek výše. Oplývá dostatečným sebevědomím a jeho jednoznačná výhra nad Nadalem mu do žil vlije novou dravou krev! Po tom, co jsem zhlédnul tento úchvatný zápas, mohu konstatovat následující. Berdycha vždy zdobil perfektní forhend, hlavně křižně hraný. Také servis měl skvělé parametry, hlavně první a tehdy, když vycházelo jeho procento úspěšnosti. K jeho slabinám vždy patřil bekhend. Tento typ úderu sice Tomáš zvládá, ale jeho úroveň mu dříve stačila tak maximálně k tomu, aby udržel výměnu a čekal na jiné možnosti. V žádném případě mu nedovoloval získávat body, neboť tento typ úderu mu k srdci nikdy nepřirostl a jeho variantu po čáře Tomáš používal jen sporadicky. Pohyb na kurtu byl průměrný a čtení hry také.

27.1.2015 v 17:00 | Karma: 24,96 | Přečteno: 2710x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3568x
Jsem člověk, který se na věci a činy dokáže dívat nejrůznějšími způsoby, z mnoha úhlů pohledu a dovede je vidět i v kontextu nejrůznějších událostí. Mám rád sport, historii, umění i nesouhlasné názory. Nemám patent na rozum ani vidění světa, ale mám svůj názor, který se snažím podepřít argumenty či fakty. Živobytím jsem obchodník

Seznam rubrik