Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Neděkujem - vypadněte!!!

Nešlo to jinak - musel jsem si vypůjčit název písně od skupiny Wanastowi vjecy. Jinak to totiž napsat nelze!

Zcela jasné gesto, co si o nás, o "obyčejných lidech" pan ministr myslí.http://www.miroslav-kalousek.estranky.cz/

Dlouho jsem si zde "nevylil" své srdce a poměrně dlouho jsem "toleroval" všechny články na nejrůznějších internetových serverech a v denním tisku. Dnes ale opět má trpělivost přetekla, a i když důsledek tohoto článku bude vůči skutečnému problému nulový, nemohu jinak - i kdybych chtěl. A já navíc nechci. Takže...

 

Vážený pane Kalousku,

přečetl jsem si článek s názvem "Kalousek: Prožrali jsme to, proflákali. Zlaté časy v Evropě skončily" a můj krevní tlak téměř dosáhl svého letošního maxima (Zatím nejvyšší byl po hodinovém squashi s kamarádem). Část titulku - Prožrali jsme to, proflákali - zcela jasně ukazuje, že i vy jste pochopil, že "vy tam nahoře" (rozumějte - ti nedotknutelní, chránění poslaneckou imuntou) jste prostě něco nezvládli a že ve vašich kapsách a tělesných útrobách skončila poměrně znatelná část státního rozpočtu. Nebo to bylo myšleno jinak? Nebuďme idealisté - ano, bylo to myšleno tak, že MY jako "obyčejní" občané České republiky, jsme projedli více než jsme směli, a že průměrných osm pracovních hodin je prostě málo... Vždyť přece vy, kdo máte na starosti blaho republiky jíte za pár korun (v poslanecké kantýně) a v zaměstnání (nikoliv v práci) občas zůstáváte (úmyslně nepíšu „pracujete“, protože pospávání a dohadování se o nesmyslech nepovažuji za práci, rozhodně ne za takovou, která pomůže České republice "na nohy") Taky ne? Tak já nevím jak jste to vlastně myslel...

Předhazujete nám ostatní státy EU, kde mají problémy... Ale koho to v České republice zajímá? Problémy – a ne malé – má Česká republika a skutečnost, že mají problémy také další země eurozóny - Španělsko a Slovinsko - rozhodně náš rozpočet nevyrovná.

A jak tyto problémy vyřešíte? No přece zvednete daně a zavedete „Milionářskou daň“.
A komu? No přece těm, kdo pracují a vydělávají. To je nasnadě. Ti, kdo pracovat nechtějí a natahují jen ruku na Správě sociálního zabezpečení přece nemohou nic platit - vždyť mají sami málo. To přece pochopí každý. I vy. A že to není milionářská daň, ale sociální přispěvek? Jak to, že není - pokud dobře počítám, tak při ročním výdělku 12 x 100 000 Kč je příjem 1 200 000 Kč - tedy "přes milion". A je to daň? No jistě že je. (Mimochodem vy jste i mě nazval tupcem – a vzhledem k tomu, že nejsem veřejný zástupce a činitel, mohl bych to považovat za urážku své osoby – ale nebojte se, nejsem vztahovačný…) Takže shrnuto - ten, kdo pracuje třeba 12, 16 hodin denně aby si vydělal víc teď prostě dostane "přes prsty" - ne, ne - vyděláváte moc, musíte „pomoci“ těm, kteří sedí na zadku a nedělají nic. To je jediná definice, která mě napadá. Co na tom, že už teď na tyto "sedící - spící" doplácíme na sociálním a důchodovém pojištění. Nestačí to. Musíme dát víc. Musíme, jak sám říkáte „vyrovnat podmínky“. Ale to mi nějak nesedí - pod pojmem vyrovnání podmínek si představuji, že budou mít všichni stejnou možnost (v tomto případě částečné synonymum slova podmínka) vydělat si víc. Ne to, že ten kdo pracuje a vydělává, bude platit tomu, kdo sedí doma. To není vyrovnání podmínek, ale vyrovnání příjmů. S podmínkami to nemá nic společného. A nejlepší informace je v druhé polovině zmíněného článku: "Finanční efekt nebude nijak významný". Vážený pane "ekonoministře" - pokud něco nemá významný efekt, nemyslím si, že by se tím měl vůbec někdo zabývat. I když máte opravdu téměř pravdu. Efekt nebude skutečně významný. Téměř pravdu – on totiž nebude vůbec žádný. Ti, kdo se pohybují kolem 100 000 výdělku za měsíc si prostě vezmou den dva volno, a budou mít příjmy 98 000 Kč. A tím pádem platit nebudou. A ti kdo zaplatí 7% daň nikomu nepomohou - resp. nepomohou nikomu, kdo si to zaslouží. Pouze se jejich peníze rozsypou do toho obrovského mlýnu zvaného "Sociální dávky". Takže ten, kdo potřeboval, protože má měsíčně své životní minimum (mimochodem, zkuste si vzít jeden měsíc tuto částku - ani mi to nejde napsat, jak je nízká - a přežít z toho jeden jediný měsíc. Odpusťte si všechny výhody plynoucí z vašeho postavení a zkuste to. Nakupujte v hypermarketech, stravujte se v běžných restauracích… A že jsem "grant" dovolím vám do této částky nezahrnout oblečení a ostatní, zřejmě nadstandardní požitky, i když byste měl. Ukažte lidem, že vám částka životního minima bude stačit na jídlo a bydlení, dopravu atp.) tak z toho dostane 10 Kč, 20 Kč, 50 Kč? A TEN, kdo vysedává po hospodách, poflakuje se a spoléhá na to, že s ohledem na skutečnost, že mu "nemůže finančně vypomoci žádný člen rodiny, který je v zaměstnaneckém poměru“, protože jsou na tom všichni stejně jako ON, ten obdrží 1000 Kč, 2000 Kč navíc?

Vážený pane ministře. Přes 15 let pracuji jako živnostník. Ano – PRACUJI – zapamatujte si toto slovo – a nikdy – opakuji – NIKDY – ke mně nebyl nikdo solidární a nedal mi sebemenší příspěvek. Tak proč bych měl být solidární já, a dotovat někoho, kdo místo do PRÁCE chodí do ZAMĚSTNÁNÍ? Pokud vůbec někam chodí!

Zkuste se už konečně zamyslet, vcítit se do kůže oněch vámi prezentovaných "obyčejných" lidí.

A vaše zvyšování daně?
Jste ekonom? Pak byste měl vědět, že zvýšení daně bude znamenat zvýšení cen. A ti, kdo v tuto chvíli mají málo, budou mít ještě méně, protože rohlík nebude stát 2 koruny ale 2,20 Kč (Pekárně se přece zvýšila daň tak to musí někde kompenzovat ne? - a zvedla se také cena dopravy, surovin a ostatních služeb). takže jaký je výsledek? Cenu výsledného produktu to nezvedne o 1% ale cca o 10%. Nechcete se zamyslet?

A co třeba spotřební daň na pohonné hmoty?
Jako bych to slyšel: "Máme spotřební daň na obdobné úrovni jako v ostatních vyspělých zemích EU - oproti mnohým dokonce nižší!" To je samozřejmě pravda - ale máme skutečně stejnou kupní sílu jako v ostatních vyspělých (myslím, že bychom se mohli mezi vyspělé země počítat ne, když máme tak "vyspělé" ekonomy) zemích? Skutečně je cena za jeden litr benzínu skoro stejná jako například v Německu nebo v Rakousku.. ale skutečně jsou platy také podobné? Myslíte si že je to skutečně to samé? Opravdu vám připadají názory ekonomických specialistů, kteří spočítali, že při snížení spotřební daně na takovou úroveň, aby se všem tranzitním společnostem vyplatilo tankovat v České republice, se výrazně zvýší daňové odvody - a to významně nad úroveň současného stavu, kdy všichni ti, kdo by mohli tankovat u nás raději berou pohonné hmoty v okolních státech?

Asi by toho bylo více, nad čím byste se měl zamyslet. Možná je toho až příliš. Mám pro vás jedno řešení a "kupodivu" se shoduje s názvem tohoto blogu.

NEDĚKUJEM – VYPADNĚTE!!!
...vážně toho bylo dost! Zlatý tele slibujete, dáte ohlodanou kost...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Křivánek | čtvrtek 20.9.2012 13:30 | karma článku: 38,55 | přečteno: 2452x
  • Další články autora

Roman Křivánek

Vánoce, Vánoce přicházejí...

...tak co kdybychom projednou, zkusili něco trochu jiného než nadávat a pomlouvat?

23.12.2013 v 19:50 | Karma: 4,88 | Přečteno: 170x | Diskuse| Ostatní

Roman Křivánek

Buzerovat a kasírovat!

Omluvám se všem, komu se název článku zdá být příliš vulgární, ale ještě jsem „nevychladl“. Před deseti minutami jsem přijel z Prahy, kde jsem měl nějaké vyřizování a v kapse jsem si dovezl krásnou složenku a bloček od Policie České republiky.

21.5.2013 v 14:55 | Karma: 37,89 | Přečteno: 4563x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Roman Křivánek

Organizované rozsvěcení vánočního stromku

Prvního prosince jsem se jako každý rok (letos už podruhé – než jsem se oženil, tak mě to nějak nelákalo) oblékl, a s manželkou jsem se vydal na pražské Staroměstské náměstí, abych byl svědkem zmatku, chaosu, tlačenice... a také rozsvícení vánočního stromku. Očekával jsem hodně lidí, tlačenici a podobné „libůstky“, které s takovouto akcí většinou souvisí.

2.12.2012 v 11:35 | Karma: 12,68 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Společnost

Roman Křivánek

Demokracie, komunismus a ti ostatní...

Tak jsem se opět po přečtení mnoha a mnoha článků a také reakcí na ně posadil ke klávesnici, s odhodláním "vyventilovat" své myšlenky a dojmy.

22.11.2012 v 16:15 | Karma: 10,63 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Roman Křivánek

Vážně je billboard tak nebezpečný?

Posledních několik měsíců se na stránkách všech periodik a medií setkáváme s neustálým bojem proti billboardům, bigboardům, Megaboardům a všem dalším ...boardům. Setkáváme se s nimi u silnic, u cest, na průčelích domů ale i u pěších cest a chodníků. Jsou vážně takovým problémem nebo je to jen vykonstruovaný problém?

15.6.2012 v 12:00 | Karma: 9,58 | Přečteno: 730x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36,  aktualizováno  9:52

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

U izraelské ambasády ve Stockholmu se ozývala střelba, policie uzavřela okolí

17. května 2024  9:18

Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na pátek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády...

KOMENTÁŘ: Politika, kde se nemluví, ale střílí. Jak zamezit, aby přešla i k nám

17. května 2024  9:16

Středeční atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je bolestným symptomem nemocné doby. A...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Jsem obyčejný obyvatel České republiky. Nic víc, nic míň.

Seznam rubrik