Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Ja si troufam rict, ze spravni urad by ten prestupek neustal. Jestli jsem to dobre pochopil, jednalo se o prvni sjez za znackou "silnice pro motorova vozidla" bez dodatkove tabulky "bez poplatku". Tedy je nasnade, ze je nutne ridicum kteri nemaji dalnicni znamku sjet na prvnim sjedu bezplatne, neb o existenci mapy zpoplatnenych useku nevim.

A jinak dtto co pise Gustav Slama, na miste nic neresit. S policajtem se nebavime, nikdy! Nemusi totiz jit o neco tak "nevineho" jako je dopravni prestupek, a je potreba si uvedomit ze jeho prace je, usvedcit nas...

2 0
možnosti
MB

M54i26l30o29š 76B54é65m

22. 5. 2013 14:04

Je otázkou, jestli není ještě značka informující o nadcházejícím zpoplatněném úseku (něco jako IP15a+E03a) před sjezdem na letiště.

0 0
možnosti
RK

A tohle je presne duvod, proc jim nic neplatit, zejmena na miste nic neresit nebot s policii se nebavime.

2 0
možnosti
GS

je to s krizkem po funuse, ale treba to priste pomuze...

1, na otazku "pane ridici, vite ceho jste se dopustil" odpovedet otazkou: "to je neformalni tlachani, nebo uz jsem byl poucen o svych pravech?" ona ta jejich radoby nevinna otazka, je uz sbirani dukazu (vypoved je taky dukaz).

2, s polici (dopravakama uz vubec) se zasadne nebavime - omezime komunikaci na minimum, odpovedi ano, ne, s Vami navrhovanym resenim prestupku nesouhlasim je vice nez dostatecna - opet jakakoliv Vase odpoved je sber dukazu a vse co reknete muze a bude pouzito proti Vam.

 ---  takze napriklad veta: "ja vim ze jsem udelal chybu, ale pochopte ze jsem jsem nemel jinou moznost..." je zkracena na priznani: "ja vim ze jsem udelal chybu."

3, zasadne nic neresit na miste - neplatit pokutu ani si nechat vnutit blocek (jak uz bylo receno, pak uz neni odvolani) - prohrane spravni rizeni stoji 1000,- + vetsinou vyssi pokuta, ale mate sanci nad urednim simlem vyhrat, kdyz zaplatite na miste je konec.

v tomto pripade by to asi zato nestalo, ale obecne plati, ze kdyz zaplatite tak po 2-3 hodinach, kdyz z Vas spadne stres ze setkani s blbcem, Vas napadne, ale vzdyt ja byl v pravu, vzdyt jsem mohl uplatnit to, ci ono... === no a konecne, doporucuji navstivit web http://www.dfens-cz.com a nastudovat clanky FSM, pripadne http://www.osbid.cz

5 0
možnosti
Foto

tohle všechno vím - ale jak jsem uvedl - tady nebylo o čem diskutovat - přestupek jsem spáchal a jsem si toho vědom. Není možnost říct že "ne". šlo mi o princip, jak se prostě buezrují slušní řidiči... za tak malou chybu, že si nevšimnou, že polovina dálnice je tak a polovina tak. jak říkám - šlo o princip buzerování a kontrolování dálniční známky po sjezdu z dálnice - po projetí 500 metrů...

1 0
možnosti
RN

Taky se mi před lety přihodilo něco podobnýho - vyrážel jsem z Prahy do Brna, bylo nějak těsně po termínu, kdy už bylo povinné mít dálniční známku na následující rok, tu jsem v tom okamžiku neměl. Důvod prozaický, předtím jsem pár týdnů po dálnici nejezdil, tak jsem to neřešil a chtěl ji koupit cestou, ještě v Pze, než najedu na D1.

V Praze jsem zastavil u 2 čerpacích stanic, na obou byly vyprodané nebo už měli jen krátkodobé. Tak jsem to zkoušel ještě u pár dalších už na D1 za Prahou, roční ani jednou neměli. Pak už začal tlačit čas a musel jsem jet, tak jsem se rozhodl, že známku koupím příště. No a u Brna mě zastavili a dostal jsem pokutu. 

Další pokračování bylo za rok a něco, to jsem sice známku měl, ale při výměně poškozeného čelního skla mi ji v servisu proaktivně přelepili a udělali to způsobem, který se policajtům při kontrole nelíbil a zase byla pokuta.

A pointa? Zaseknul jsem se a od té doby (cca 6 let) jsem dálniční známku ani jednou nekoupil. Pokutu jsem dostal jedinkrát (předloni), jinak ne, takže mám na pokutách bez známky lepší skóre, než jsme měl v době, když jsem ještě měl snahu je mít ;-D ;-D

2 0
možnosti
SS

Jak rikal J.W. - "nejhorsi srazka je srazka s blbcem". A kdyz ma na sobe uniformu policie, je na pruser zadelano. Dokdy bude PCR delat kasicku pro stat, misto Pomahani a Chraneni obcanu CR?!!!

Chtelo by to zas nejaky rok '89 !!!!!!

3 0
možnosti
SB

dopravně policejní verbež zase vydělávala šéfovi na prémie---tradiční zabukaření příslušníků PaCH Rv

3 0
možnosti
Foto

Meritum máte v názvu článku: Buzerovat pokojné lidi a kasírovat nevítané zbytky kapitálu.

6 0
možnosti
VG

Už je nejvyšší čas aby vědci vynalezli tu teleportaci !!!;-)

0 0
možnosti
TV

a dovedeš si představit pokutu za nekonečnou rychlost? ;-D

0 0
možnosti
JP

Tak na R7 je spíše nutné než dálniční známku mít "offroada" nebo aspoň "streetcrossa". No pak se divím, že toto kontroluje policie ČR, spíše vidím že to čekují celníci. Vono u ruzyňskýho  letiště je hodně anomálií. Pokud čekáte na přílet, tak nemáte, kde odstavit auto s výjimkou předraženého parkování na letišti. Letadla totiž přilétají na vteřinu přesně a osbavení trvá i s příchodem na parkoviště přesně 17 min. a 27 sec., tak si příjezd můžete naplánovat přesně.  Teď tam ještě pruděj kvůli pár metrům se známkou. To na opačnémkonci Prahy, je na D1 povinnost mít známku od exitu 1, ačkoliv na exitu 2 je sjezd na JM a Hostivař (bylo slíbeno, že pokud  dálnice bude ve městě, bude to bez poplatku). Tedy plně souhlasím s názvem blogu.

Jinak pro ty rádoby spořádané občany. Jet po dálnici bez známky nemůže být dopravní přestupek ale finanční, protože jsem si nezaplatil právo vjezdu. A pak policajt při zjištění přestupku není oprávněn zkoušet neb s vámi zahajuje správní řízení, ale sdělit vám, čeho jste se dopustili, jaký zákon jste porušili a jak se můžete proti tomu bránit.

5 0
možnosti
Foto

Pane Pivarníku, dálnice začíná za exitem JM/Hostivař (Hrnčíře atd). A letadla, ež přilétají na sekundu přesně? A co zavazadla? A na letiště musíte mít dálniční známku? Tak to slyším opravdu poprvé.

A ještě k té dálnici "ve městě". Průhonice už nejsou Praha.

0 0
možnosti
Foto

A zase nasbírám mínusové body: Pane kolego, jezdí se podle značek a nikoli podle dojmů, názorů a paměti.

0 4
možnosti
FL

Já to tam neznám, ale není to tam tak, jak to bývá, že když člověk míjí značku "dálnice" tak už se stejně nemůže otočit aby koupil známku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Jsem obyčejný obyvatel České republiky. Nic víc, nic míň.

Seznam rubrik