Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slovenky nebrat! Mluví slovensky a žárlí ještě před prvním rande

Slovenky jsou opravdu hrozný. Žárlí ještě PŘED první schůzkou a vyškrábou vám oči, když vás načapou. A navíc pořád mluví slovensky, i když bydlí v Česku léta. Hrůza! Ale ony ty Slovenky jsou taky moc hezký. Vášnivý. Úpřimný. Věrný. Jen mně to s nima jaksi nikdy nevychází...

© Ján Žabka

 

Dokonce můžu říct, že Slovenky jsou pro mě zdrojem přímo nekonečné frustrace. Naozaj! Počínaje už tou dívkou před asi dvaceti lety, co se mě tak vehementně snažila přesvědčit, že u mužů se orgasmus zařizuje dost jinak než jsem ji já opatrně navrhoval. Bohužel, ona byla opravdu přesvědčena, že to umí líp. No nic...

Nedávno jsme si s jednou Slovenkou domluvili první kafe a ptala se, že vraj či by som si zašiel na kávičku aj s inou. No jasně, proč ne? Zajít si na kafe není vstup do manželství. No to jste ještě neviděli! Udělala mi takovou emailovou scénu, až se mi třásl monitor. Jak prý můžu chodit na kafe s více holkama najednou! Hele, žárlivá scéna a to jsme se ještě ani nepotkali? Emailem? Není to drobet přehnané?

Jiná Slovenka, barmanka, zase byla moc milá a málem jsme se ten večer k smrti ukecali. Říkala, že končí v deset. Tak jsem na ní vzorně počkal. Jenže v deset přišel její kluk, taký švárný driečny šuhaj, však a pokusil se mi ručne stručne z mosta doprosta vysvetlit, že čekat na jeho holku není dobrý nápad. Mocný z bryndze, rýchly z žinčice. Ty holce by už někdo měl říct, že starší doba kamenná je dávno pryč. Kvůli holkám se civilizovaní muži už přece neperou, ne? Zas TAK pěkná nebyla.

Další sladká Slovenka měla moc pěkný profil, ale měla tam napsáno, že věří v Boha. Tak jsem zkusil opatrně vyzvědět co a jak. Odepsala, že hľadá životného druha, s ktorým budú spoločne chválit našeho pána Ježíša Krista. Nebo tak něco. Hele, můj pán to teda není. Já jsem svobodný občan svobodného státu. Dobře, víry si vážím. Pokud to není víra v UFO. A pokud ta víra nezahrnuje pokyny od Boha zbavit se všech Židů, Cikánů, homosexuálů, evangeliků a iných neznabohov. Když dojde na fanatiky, ty já nenávidím. Přímo fanaticky. To už snad raději tu čarodějku. Můj mikrotest: Odsuzujete antikoncepci vyjma počítání plodných dní? Myslíte si, že gayové jsou urážka Boha? Interupce ani v případě znásilnění? Jsou kondomy nemorální? Soustředit se v Africe na propagaci sexuální zdrženlivosti i když čtvrtina dospělých už má AIDS teď? Grrr. Jestli aspoň občas odpovídáte ano, tak to snad mi raději ani nepište. Jo, a veděli jste, že na Slovensku sa chodí do sauny V PLAVKÁCH? Řekli mi, ať se oblíknu veď sú tu malé děti... Au!

Prostě na ty Slovenky opravdu nemám štěstí. A to jsem prosím Slovák. Ne, žádný Čech, co má maminku Slovenku, normální Slovák. Občan jednoho státu Evropské unie žijící v jiném státu Evropské unie. Jo, docela se domluvím česky, díky. Rovnako sa ešte dohovorím aj po slovensky. Mám rád Cimrmana i Radošince. Šimka&Grossmana i Lasicu&Satinského. Součka i Žarnaya. Saxanu i Pacha. Fernet i borovičku. Plzeň i... ne, slovenský pívo opravdu ne. Žádný Zlatý bažant ani žádné bystrický samoser. To už raději žinčicu. A hele, znám i všechny ty těžký slova: bocian, cintorín, čučoriedky, olovrant, drevokocúr. Dokonce i ty hodně těžký: Paloš, hintov, budzogáň, tátoš, paripa, holohumnica. (Dobrý den, pane Dobšinský!)

Na Čechy mluvím česky, na Slováky slovensky. A občas na Češky slovensky, pokud jim to připadá sexy. Ale nechávám si to jako eso v rukávu, jen pro speciální příležitosti. Pouze na přání. Takže dievčence, keď vám voľajaký čudný ujo ponúkne cukríky a bude pod fúzy šomrať dačo po slovensky, to není Robert. Utíkejte. A vy, ostatní Slováci v Česku, nechcete se inšpirovať, bračekovci? Aspoň, když jste v práci?

Mě totiž trochu vytáčí moji drahý bratři a sestry, jak pořád bezelstně mluví slovensky. Vždy som z toho na konári. V supermarketu už snad není jediná pokladní, co by nemluvila slovensky. Na úřadu úřednice mluví slovensky. Ve firmě zaměstnankyně mluví na klienty slovensky. Hele, o uředním jazyku jste neslyšeli, co? Jugoši se učí česky, Rusáci se učí česky, Vietnamci se učí česky, dokonce i ti ignoratni Američani se učí česky. Pouze na Slováky to neplatí. Když na Slovensku někdo promluví maďarsky, je to na válku a Slotu chytne psotník. Myslíte si, že je to azda dajaká ťalafatka? V tomto státě je úřední jazyk čeština. Neslyšící mluví znakovým jazykem a mají právo na tlumočníka. Ale ostatní by se měli trochu snažit! Aspoň v práci. Neslyšeli jste o zdvořilosti hosta k hostiteli? To jsem se ale rozvášnil, pardón, zpět k ženám...

Vždy jsem byl nervózní, jak bych se Slovenkou v Praze vychovával dítě. Spolu bychom mluvili slovensky a ten malý nešťastník by zrazu ve školce zjistil, že všichni kolem vravia akosi čudno. Nevím, jak by se to nakonec zvládlo. Zatím jsem děti učil česky, i když si z nich dělám legraci, že jsou ze tří čtvrtin Slováci. Od hlavy až po stehna Slováci, nohy české. Nebo od země až po prsa Slováci a česká je hlava? Děti se chechtají a občas mi odpovídají babičkovsky: Ako sa máš, Petrík? Chceš ešte zemiačky?

To je dnes ale hnusný ráno. Akosi sa okosilo. Tak nevím. Možná jsem mrzutej jen kvůli počasí. Nebo kvůli tý poslední Slovence. Vykašlal jsem se na všeliaké výhovorky a ještě jednou to zkusil. Veď by v tom bol čert, keby to raz nevyšlo. Procvičím si aspoň slovenštinu. Pár týdnů to vypadalo sladce. Moc jsem o ní stál. Byla hezká a strašně sexy, třeba tuhle v pravý poledne v parku, jak mi předváděla, jak moc je vzrušená... ale to by bylo na celý další příspěvek. Pak mi udělala scénu, že jsem jednou doprovázel ex na vlak a trochu jsme se líbali. Ne o moc víc. Opravdu ne. Ale jí to stačilo. Hromady hořkých mejlů s výčitkama. Pořád nemůžu vyhnat z hlavy, ale výsledek byl nakonec jako vždycky. Se Slovenkama mi to prostě ne a nejde.


Zase nic.

 

P.S.1 Sem jasně patří nějaké to multimédio se slovenskou kulturou. Ale nebojte se, ušetřím vás Elánu i Petra Nagya.  Co třeba Lasica, Satinský a Filip, znáte? Jak Hegerová zpívá od Filipa a Lasicu Čerešně? Nebo míň romanticky, jak Filip zpíva Filipa Blues o h.vne? Nebo trošku vážněji Marian Varga: Hommage a J. S. Bach

P.S.2 Nebo jinak: víte, který film zná každý Slovák a skoro žádný Čech? Naa kooneee! Ale veď kde by sme ich vzali!? No, tak utekajme... Neznáte? Nevadí. A co alespoň nějaký slovenský večerníček, ten znáte?

P.S.3 Tento příspěvěk věnuji všem ženám a dívkám, co si nakonec nepřály, abych o nich něco napsal. Takových krásných příběhů...

 

 

Autor: -- RobertCZ | středa 2.12.2009 9:29 | karma článku: 43,51 | přečteno: 19095x
  • Další články autora

-- RobertCZ

Rozloučení s Čížkem aneb Pampelišky! Pampelišky!

Robert Čížek nás nečekaně navždy opustil ve čtvrtek 15.4.2010 v 23:10. Jeho přátelé a známí se můžou s ním naposledy rozloučit v Salmovské literární kavárně 14.5.2010 v 19:30.

28.4.2010 v 9:29 | Karma: 21,03 | Přečteno: 3919x | Diskuse| Hyde park

-- RobertCZ

Písničková narozeninová aneb jak jsem se učil akordy

Měl jsem zrovna sedmnácté narozeniny. Seděl jsem v kupé ve vlaku odněkud někam, žvýkal jsem svojí obvyklou cestovní svačinku (čabajku a čtvrtku chleba) a cvičil jsem do úmoru á mol a gé dur.

14.4.2010 v 9:29 | Karma: 19,84 | Přečteno: 3170x | Diskuse| Ostatní

-- RobertCZ

Pohlavní nemoci aneb všechno je jednou poprvé

Když od někoho v kanceláři chytíte chřipku, nijak silné emoce to u nikoho nevyvolá. Proč silné emoce vyvolávají zrovna nemoci pohlavní?

31.3.2010 v 9:29 | Karma: 40,61 | Přečteno: 9278x | Diskuse| Ostatní

-- RobertCZ

Když vaří Čížek aneb Bruce Willis kontra Winnetou

Závistlivě jsem si tuhle četl příspěvek páně Kroupy, jak potkal osobně Bruce Willise. Bruce Willis, můj favorit! Hrdina, co už třikrát vyvázl ze Smrticí pasti a kdo ví ještě odkud - no to už je teda něco! Chvíli jsem bílý od závisti přemýšlel, jak tohle trumfnout...

29.3.2010 v 9:29 | Karma: 26,94 | Přečteno: 2179x | Diskuse| Ostatní

-- RobertCZ

O hrozně prima holce, co nikdy nikomu neřekla - miluju tě

Přiznala se mi jednou, že nikdy žádnému muži neřekla "miluju tě". Ani jednou za celý život.

17.3.2010 v 11:29 | Karma: 28,83 | Přečteno: 3442x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fico je při vědomí, odebrali mu odumřelou tkáň. Čeká ho další operace

17. května 2024  13:43,  aktualizováno  16:06

Slovenský premiér Robert Fico je při vědomí, v závažném, ale stabilizovaném stavu, řekla šéfka...

Největší vzdušný útok Ukrajiny od invaze. Satelity ukázaly zkázu ruských letadel

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  16:06

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Novorossijsk a další přístavní město...

Oroduje za psychology ve sportu. S nápadem vyhrála studentskou soutěž

17. května 2024

Šest mladých lidí s šesti inovativními nápady. Tak vypadal další ročník studentské soutěže Měníme...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12,  aktualizováno  15:57

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4010x
Po nějakých 15ti letech manželství jsem se rozvedl a zjišťuji, že najít další manželku není tak úplně jednoduché - ani když se to dělá intenzivně a vědecky přes seznamky...