Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kam se podělá má krásná žena? Třetí část.

Nevím jak Vy, ale když víte, že se něco děje, tak se zeptáte a odpověď – nic, mě osobně přivádí k šílenství.

Je čtvrtek, blíží se den D a já se seznámím s Olívií, která zřejmě pomalu, ale jistě měnila mou ženu v někoho jiného.  Anebo jsem svou ženu vlastně neznal. Nikdy bych si nepomyslel, že je má žena, tak lehce ovlivnitelná a zvlášť osobou jako je Olívie. Během několika dnů nedělala nic jiného, než že nakupovala nové oblečení s Olívií, nakupovala různé zkrášlovací přípravky opět s Olívií anebo si byla „sednout“ s nikým jiným než s Olívií. Jako by nikdo jiný než Olívie neexistoval. Dokonce ani já. Trávila s ní snad veškerý čas, mluvila jen o ní, byla jak její nejzarputilejší fanynka.  Bylo mi celkem líto, že první pátek Olívie odřekla setkání. Věřte mi, že jsem se na tu osobu, kterou je má polovička posedlá, začínal těšit.

Průběh několika posledních dní mě utvrdil v tom, že s Natálií není něco v pořádku. Já vím, jsem jenom chlap, něco se děje a do mě musí člověk kopnout, abych pochopil co. Možná jsem něco provedl a nevím o tom, ale nemám věšteckou kouli a do hlavy nikomu nevidím.  Honilo se mi hlavou nepřeberné množství myšlenek a konspiračních teorií, ale s mou vyvolenou o tom nešlo mluvit. Posledních osm dní pro mě bylo velmi náročných, můj ekosystém se hroutil v základech. Věděl jsem, že rozmluva s mou ženou bude velmi náročná ba i nemožná, ale i tak jsem to zkusil.

Nevím jak Vy, ale když víte, že se něco děje, tak se zeptáte a odpověď – nic, mě osobně přivádí k šílenství. Vidíte svou beználadově vyhlížející ženu, její chování se změnilo k nepoznání, vypadá, že každou chvíli praskne a dusná atmosféra by se dala krájet. Má nahozený výraz, který Vás přímo děsí a Vy jakožto jedinec silnějšího pohlaví seberete odvahu toho tvora na gauči oslovit. S vypětím všech sil jste milý, snažíte se o empatii, svůj strach nedáváte najevo a ona se na Vás ani nepodívá a řekne jen – NIC!  Neodradí Vás to, dělá drahoty, zřejmě chce, abych se víc zajímal. Zkusíte se nenápadně přiblížit a položíte tu samou otázku v pozměněném znění.  Odpověď se nemění.

Už Vám bublá krev v žilách, cítíte, jak jste podráždění, ale ovládnete se, upřete na ní svůj pohled a zkusíte říci něco v tom smyslu, že vidíte, že se něco děje, ale netušíte, co a že si o tom chcete promluvit, než to zbytečně přeroste v něco kolosálního. Jste na sebe pyšný, že jste mluvili věcně, citlivě a navíc na tónu hlasu nemohla poznat, jak rozčílený ve skutečnosti jste.  V duchu se připravujete na odpověď NIC a víte, že v tom případě musíte okamžitě opustit stanoviště, protože se u Vás schyluje k výbuchu toku Vašich myšlenek a tvor na gauči by mohl opět předvést teatrálně hysterické představení, co nedává smysl. Za poslední dobu jich bylo několik a přivedlo nás to sem.  

Po chvilce ticha Vám dochází, že jste ignorován. Nestojíte ji ani za to NIC. Jste za naprostého blbce. Zřejmě jste zase přišel nevhod a milostpaní se to nehodí, ale do zadních partií ji už lézt nebudete. Přeci nemůžete klesnout tak hluboko a ponižovat sám sebe. Už teď se cítíte potupně a to je ten správný čas na sprosté slovo, ale zachováte si poslední zbytek důstojnosti a beze slova odejdete středem, ať má čas s tím gaučem třebas srůst.

Neodpustil jsem si a při odchodu jsem prásknul dveřmi, aby si všimla, že jsem odešel. Dobře, i v tomto výstupu bylo kapku hysterie a má důstojnost klesla na úroveň mínus jedna, ale věřte, že v tu chvíli jsem mněl rudo před očima. Chtělo se mi něco rozbít, do něčeho kopnout, rozstřílet, zbourat, zničit…Chuť zahrát si na demolition mana jsem záhadně zahnal a zavolal raději Petrovi. Přeci jenom je skoro 5let ženatý a mohl by mi předat nějaké životní zkušenosti či moudra. Tím si sám sobě omlouvám fakt, že jdu ven s vidinou restartu, což není nic jiného než, že se prostě opiju. Lepší nápad nepřišel. Cestou za ním jsem se snažil seřadit si myšlenky a události. Nechápu, co se děje. Vážně, nechápu. Jde to mimo mě. Možná bych to měl vědět, možná mi vysílá nějaké signály, ale já je nejsem schopen rozšifrovat. Má mozková kapacita je na tohle prostě krátká.

Petr, který byl, mým svědkem na svatbě, Natálii znal velmi dobře a mimořádně přišel včas. Ano, je to ten kolega, co byl přítomen mému seznámení s Natálií. Snažil se mít chápající výraz a prohodil – „Kamaráde s ženskýma je to prostě těžký. Vytáhnul si do hospody ve všední den otce od rodiny, tak snad to stojí za to. Pokud ne, tak i tak díky.“ Když mu přinesli první pivo, usmál se a řekl – „Konečně aspoň nebudu sám, kdo u stolu vypráví divnopříběhy, kdy se mi naskytne pohled do kosmíru, v kterém žije má žena. Naše paralelní světy se na chvilku střetnou, což mývá katastrofický následky. Takovej velkej třesk a výsledkem jsou naše dvě báječný děti. Usmiřovačky jsou výborný, ale bohužel jim předchází nepříjemnosti. Většinu času, ale žijeme v pokusu o symbiózu a celkem se nám to i daří. I když někdy mám pocit vetřelce a má polovička je Susan Sarandon, co se mě snaží zabít. Prostě nejsem pochopen a netuším, zda je chyba na vysílači či příjmači.„ Napil se z piva, tak moc, že ho skoro vypil na jeden tah. „Víš má žena mi při odchodu řekla – vrať se v rozumnou dobu a v rozumném stavu nebo Ti dám při příchodu pár facek, aby ses probral z té diskotéky, v který žiješ.“ Nazvedl obočí, dal ruce do kříže, zahleděl se do sklenice a řekl - „My se prostě takhle neustále popichujeme, ale není to myšleno zle. Tím chci říct, že někdy ženská řekne něco, co je vlastně ve skutečnosti myšleno jinak než jsi schopen pochopit, i přes její vysvětlování. Do ženštiny jsem zatím moc neproniknul, ale snažím se.“  S tímto konstatováním dopil pivo, rozhodil ruce a pobaveně dodal – „Netvař se, jak boží umučení. Určitě není tak zle, jak se to teď tváří.“

 Po tomhle jsem si nebyl jist, zda on je člověk, co by mi mohl dát nějakou užitečnou radu, ale bylo mi jasný, že mě aspoň vyslechne a dá si se mnou pár piv, což jsem potřeboval. Vyprávěl jsem a on bez svých typických narážek a popichovaček poslouchal. Měl bych začít asi od začátku....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Filip | čtvrtek 29.10.2015 15:23 | karma článku: 14,19 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 12.část. Konec

Seděli jsme tiše a dívali se na fotky z dob, kdy jsem si myslel, že jsme šťastní. Byl jsem bláhový a naivně si myslel, že to tak bude navždy.

31.12.2015 v 14:24 | Karma: 20,94 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 11. část

Absudrní hysterický výstup. Tak by se dalo shrnout to, co se u nás doma dělo. Spousta výčitek, obviňovaní, slz a křiku. Totální kosmír... Nic nedávalo smysl.

18.12.2015 v 16:00 | Karma: 17,29 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? desátá část

Po několika dnech Natálii pustili domu do domácího ošetřování. Byl jsem moc rád, i když měla stále výkyvy nálad, měl jsem pocit, že se mi vrací zpět má žena.

8.12.2015 v 15:57 | Karma: 16,35 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? devátá část

Chvíli se na mě dívala a pak řekla „omlouvám se, tohle jsem nechtěla“ a rozplakala se. Tyhle situace neumím řešit, takže jsem jí podal ubrousek, ale nevěděl jsem, co ji říct nebo udělat.

30.11.2015 v 15:00 | Karma: 16,55 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? osmá část

Natálie velmi špatně hovořila, drmolila, nerozuměl jsem ji skoro nic a tak jsem řekl, že jedu okamžitě domu. Byl jsem vyděšený a nevěděl jsem, co dělat či co říct.

26.11.2015 v 15:00 | Karma: 24,63 | Přečteno: 5605x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stanul její manžel

15. května 2024  8:52

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Mění se zákon o České televizi. Lidé si za sledování připlatí

15. května 2024  8:48

Přímý přenos Ministr kultury Martin Baxa spolu s řediteli České televize a Českého rozhlasu ve středu dopoledne...

Šumperský místostarosta čelí u soudu obvinění ze zneužití dotace

15. května 2024  8:21

Olomoucký krajský soud projednává obžalobu místostarosty Šumperka Karla Hoška za zneužití dotací v...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Hrajte o lístky na čtvrtfinále MS v hokeji

3. května 2024,  aktualizováno  15.5

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1922x
Jsem muž, který by rád vyprávěl příběh svého manželství, aby jej ještě naposledy zkusil zachránit. Doufám, že má žena sama sebe uvidí mýma očima a společně se se vším popereme stejně jako dřív.

Seznam rubrik