Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kam se poděla má krásná žena? devátá část

Chvíli se na mě dívala a pak řekla „omlouvám se, tohle jsem nechtěla“ a rozplakala se. Tyhle situace neumím řešit, takže jsem jí podal ubrousek, ale nevěděl jsem, co ji říct nebo udělat.

Vlastně jsem neměl ani potřebuji ji nějak konejšit. Měl jsem na její osobu dost vyhraněný názor a ten nebyl zrovna lichotivý. Když se uklidnila, začala hovořit o sobě.

Vyprávěla mi, jak ví, že žije prázdný život. Jednoduše se litovala. Přiznala si, že ve skutečnosti závidí těm, kteří žijí v páru a aby tu závist potlačila, snažila se sama sobě nalhat, že je to ubohý a že to takhle nechce. Posledních pár let dokonce trávila spoustu večerů sama s lahví vína. Přišla postupně o všechny své kamarádky, které se staly matkami, manželkami a jejich priority se změnily. Možná čekala mé politování či pochopení, ale já mlčel.

Na povrch vybublala i pravda o jejích údajných milencích. Vypadá to jenom na hrstku mužů, kteří chtějí mít pocit, že „dostaly“ modelku. Povzdechla si, že muže vlastně nezajímá. Cítila se jako módní doplněk k jejich autům, oblekům a postavení ve společnosti. Využívala je tedy ve svůj prospěch. „Jsem mrcha a jsem vlastně i d*vka“ konstatovala. Ukázalo se, že nežije ten pohádkový život, který prezentovala.  Je to velmi smutné a opuštěné přežívání, kdy okolí přesvědčuje o svém štěstí a spokojenosti.

Sdělila mi, že před několika lety milovala jednoho muže, s kterým žila, začala uvažovat o rodině, když v tom ji opustil kvůli jiné. Kvůli umělé barbíně, kterou je teď ona sama. Zapškla. Nenáviděla celý svět a hlavně sebe. Drasticky zhubla a stylizovala se do podoby ženy, kterou mi předvedla onehdy v baru.

Vyprávěla bez přestání snad hodinu. Nemluvil jsem, poslouchal ji a přemýšlel, jak je tohle možný. Jak je možný, že někdo sám a dobrovolně ze sebe vytvoří takový malý monstrum.  Je to vůbec možný? Nehraje tady na mě nějaký divadlo? Vlastně jsem pořád ještě moc nechápal, proč mi to vlastně říká. Její zpověď byla dost otevřená a intimní. Nerozuměl jsem, o co ji jde a věřil, že se jedná o nějakou duševní poruchu, s níž by měla vyhledat odborníka, co nejdřív. Tohle prostě je sebedestruktivní chování.

Mluvila o večeru, kdy jsem se s Natálií pohádal a odešel. Natálie ji zavolala a vzala si taxíka, který ji odvezl za ní. Olivíe na ní čekala v jistém podniku, kde se to jen hemží bohatými pány, co se rádi pobaví a seznámí. Ona ji přivedla ke stolu, kde sedělo několik mužů, pily dál a bavily se do chvíle, kdy manželčin společník, pupkatý postarší pán byl poněkud neodbytným „šmátralem“.

Měl jsem obrovský vztek. Praštil jsem do stolu, čímž jsem její vyprávění přerušil. Neovládal jsem se. Byl jsem vulgární. Šeptal jsem si to pro sebe s rukama na obličeji, na hlavě, na prsou. Vlastně jsem netušil, co s nimi dělat, přišlo mi, že je mám navíc. Dokonce jsem se musel soustředit na to, abych se na té lavici nehoupal. Nakonec jsem však své emoce ukočíroval a objednal nám panáka.

Její omluvy jsem už přestal počítat. „Víš, po velmi dlouhé době jsem si našla kamarádku. Někoho koho jsem zajímala, kdo se mnou trávil čas. Někoho, kdo mě obdivoval a kdo mi naslouchal. Nemohla jsem o ni přijít“. „Přiznám se, že zcela sobecky jsem z ní chtěla udělat sebe“. Když pochopila, že Natálie ji skutečně obdivuje, tak začala, jak jen to ženy se svou zákeřností umí, vnucovat své myšlenky a postoje. Nalhala ji, že by měla zhubnout, aby byla atraktivnější a já ji neopustil. Nakonec zahájila taktiku - Tvůj manžel je obyčejnej vůl, co Tě využívá a nepodporuje. Úspěšně vše zakončila tím, že samotné jí bude lépe a že na ní čekají stovky mužů, co ji budou chtít hýčkat a budou si ji vážit. Konstatovala, že byla překvapená, jak lehké to bylo.

Natálie dotyčného poslala do patřičných míst a snažila se vypotácet z onoho podniku. Olívie ji doběhla, když šla mávat na taxík a chtěla ji nasměrovat zpátky. Začalo svítat a ona sotva stála na nohou, ale měla dost sil ji říct, že takhle žít nechce, že není k*rva, že její život byl docela fajn, do doby než se ona objevila, že ji upřímně lituje a nastoupila do taxíku. „Nejhorší je, že měla pravdu, jsem hroznej člověk“.

Měla skleněné oči, dívala se na mě upřeně a bylo jasné, že žádá odpuštění. Nedokázal jsem to. Jen jsem ji řekl, že potřebuje pomoc od odborníka a ne holku, co ji bude obdivovat. Podotkl jsem, že svoji údajnou kamarádku málem připravila nejen o manžela, ale skoro i o život a to kamarádky určitě nedělají.

Podala mi papír se svým číslem s tím, že kdyby mohla jakkoliv pomoci, ať se neváhám ji ozvat. Položila na stůl peníze a řekla „víš, já nejsem jediným viníkem“. Odešla a já zůstal opařeně sedět sám se svými myšlenkami a objednal si burbon. Co tím chtěla říct? Co se to v Natálii odehrává? Co jsem pokazil? Jak je možný, že ji až takhle propadla.....

Autor: Richard Filip | pondělí 30.11.2015 15:00 | karma článku: 16,55 | přečteno: 1273x
  • Další články autora

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 12.část. Konec

Seděli jsme tiše a dívali se na fotky z dob, kdy jsem si myslel, že jsme šťastní. Byl jsem bláhový a naivně si myslel, že to tak bude navždy.

31.12.2015 v 14:24 | Karma: 20,94 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 11. část

Absudrní hysterický výstup. Tak by se dalo shrnout to, co se u nás doma dělo. Spousta výčitek, obviňovaní, slz a křiku. Totální kosmír... Nic nedávalo smysl.

18.12.2015 v 16:00 | Karma: 17,29 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? desátá část

Po několika dnech Natálii pustili domu do domácího ošetřování. Byl jsem moc rád, i když měla stále výkyvy nálad, měl jsem pocit, že se mi vrací zpět má žena.

8.12.2015 v 15:57 | Karma: 16,35 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? osmá část

Natálie velmi špatně hovořila, drmolila, nerozuměl jsem ji skoro nic a tak jsem řekl, že jedu okamžitě domu. Byl jsem vyděšený a nevěděl jsem, co dělat či co říct.

26.11.2015 v 15:00 | Karma: 24,63 | Přečteno: 5605x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? sedmá část

Má žena vypadá jako papiňák před výbuchem. Její výraz hovoří za vše. Pár minut mě zabijí pohledem, a když zjistí, že se jí to nedaří, začne předstírat, že neexistuji. Mám chuť do něčeho praštit.

24.11.2015 v 15:30 | Karma: 18,66 | Přečteno: 1580x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1922x
Jsem muž, který by rád vyprávěl příběh svého manželství, aby jej ještě naposledy zkusil zachránit. Doufám, že má žena sama sebe uvidí mýma očima a společně se se vším popereme stejně jako dřív.

Seznam rubrik