Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V životě ukážeš víc, než holej zadek

Podrobné studium mých vrásek a vtipkování o tom, že plešatím. To jsou přítelovy nejnovější kratochvíle. Upřímnost je sice krásná věc, ale trocha taktu taky ještě nikoho nezabila.

 

Je mi čerstvě (vskutku!) přes dvacet a ještě si nepřipadám jako zralá žena hodna face liftingu a paruky. A přece už mám za sebou jednu plastiku. Když mě čekal kompletní servis kolene, smála se mi ségra, že mě oblečou do nemocničního andělíčka a já budu vystrkovat holej zadek na celou nemocnici. Vyčetla jsem jí, že na blbý vtipy nemám náladu. Smůla je, že právě ty nejblbější vtipy se většinou nejraději mění v realitu. Plastika kolene čeká brzy i Nikolu. Tentokrát nevěří ona mně. „Nekecej, že sis nemohla nechat ani kalhotky!“ Ne, Niky, nemohla. Navíc jsem byla při plném vědomí a v koleně se mi šťourali dva mladí, sympatičtí páni doktoři. Na rozdíl od mojí drahé polovičky byli ale taktní dost a jestli si něco mysleli, nechali si to pro sebe. A rozebrali to až na lékařáku.

 

Vůbec bylo tohle období velmi zocelující a podobný zážitek bych doporučila každému s nízkým sebevědomím, či pokulhávající morálkou. Na začátku sezóny jsem si při tréninku utrhla přední křížák. „To nemá urvaný, to by řvala jinak.“ reakce trenéra. Postavili mě na nohy, obuli do lyží a poslali přes devatero sněžných děl a výkopů dolů k autu. Po cestě domů mi taťka přibrzdil u Tesca a poslal mě pro večeři. Vtipálek. Z auta už mě pak musel odnést. Dvě růžové tabletky a rozhodnutí, že počkáme do rána, jak se to vyvrbí. Ráno jsme jeli do nemocnice. Nebyla jsem zrovna jako ze žurnálu, ale bolelo to jako prase a měla jsem docela jiné starosti, než si mýt zpocené vlasy, nebo si holit nohy. Ve špitále si mě rovnou nechali a další den už kuchali.

 

S holým zadkem, chlupatou nohou a mastnou hlavou jsem se na vozíku přihrnula na sál. Předtím mi šupli nějaký oblbovák, abych neměla strach. Fungoval báječně, náladu jsem měla jako po vydařené pařbě a dělala jsem jim uzly na kapačce. Odmítla jsem celkovou narkózu, nadiktovala si Evropu 2 a s úsměvem (i když trochu nuceným) zvládla i jehlu s epidurálem v zádech. Nad břichem mi byla vystavena hradba z prostěradel a v tu chvíli odezněl ten slastný oblbovák. Uvědomila jsem si, že celý sál (až na mě), má právě perfektní výhled na moje intimní místa a už jsem taková frajerka nebyla. Taky mi bylo úplně šumák, jestli hraje Evropa 2 a nebo tam instrumentářka protlačila CD Bílá orchidej. Chtěla jsem zmizet, jenže ti šmejdi si mě přivázali. A navíc, zkuste si utíkat, když necítíte nohy.

Sledovat naživo, jak se vám někdo vrtá v noze, je sice lepší než Avatar, ale i tak jsem během operace usnula. Anesteziolog mě naštěstí vzbudil, abych si nenechala ujít happyend.

 

V následujících dnech už mi nedělalo problém vystrkovat na přání zadek na každého, kdo přišel s injekcí proti bolesti. Objevil se ale jiný problém. Jak se chodí na záchod, když nesmíte chodit? Jsem vděčná, že na moje „poprvé“ měla službu právě ona statná a rázná sestra, která mě bez servítek popadla, strčila pode mě mísu a tvářila se u toho, jako by nakupovala rohlíky. S takovým přístupem je pro obě strany všechno hned jednodušší.

Do nemocnice za mnou proudily takové zástupy návštěv, až jsem z toho byla naměkko. A taktní taky byli všichni. Nikdo nepoukazoval na kostku másla, která se mi mezitím rozprostřela po hlavě, ani na kruhy pod očima (za rozdávání teploměrů v šest ráno bych rozdávala pekelné pokuty), které jsem se nijak nesnažila maskovat. Když chudák, tak pořádnej, že jo.

 

Jakmile mi trochu otrnulo, začala jsem se pídit po nějakém zpestření. Slíbili mi, že přijde diplomovaný pracovník, který mi pomůže zvládnout první krůčky s francouzskými holemi. Do dveří vrazilo uhrovaté cosi s cigárem za uchem a mutujícím hlasem to zařvalo: „Tak kdo to tady neumí s těma klackama?“ V záchvatu ohromení nad vlastním vtipem to ještě začalo chrochtat. Dva dny jsem ležela prakticky bez hnutí, nohy mi procitly teprve nedávno a dostat se do svislé polohy mi trvalo dlouho. „Jéžiš, myslite paninko, že na to mám celej den? Pohněte trochu tou svojí prdelkou!“ Ta berle by se zase vyjímala v té jeho. A hodně hluboko zaražená! První pohyby po nemocničním linu byly nejisté, ale brzy jsem chytla ten správný grif, na chodbě tomu blbečkovi zdrhla a schovala se na záchod. Ani mě nehledal, taky dobře.

 

Než jsem šla domů, čekalo mě ještě vytahování drenů. Nic moc mi o tom neřekli. Jen, že to vůbec nebolí a jinak to za řeč nestojí. Ten řev, co se tenkrát nesl vánoční atmosférou potemnělého Jablonce, vážně nebyl z porodního. Doktorům by se asi nemělo až tak úplně věřit, ale jinak odvedli skvělou práci a patří jim můj upřímný dík.

 

Sestřičko moje, bolesti se nebojíš. A ten trapas, kdy stáhneš spoďáry a ukážeš se celému operačnímu týmu, taky zvládneš. Víš, kolik toho už viděli??

 

A ještě něco. Když jste byli s bratránkem malí, taky jste po sobě čurali a jak jsi byla šťastná!

 

Tak se drž!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Šárka Razýmová | pátek 12.3.2010 12:30 | karma článku: 45,48 | přečteno: 13515x
  • Další články autora

Šárka Razýmová

Komikem proti své vůli

Exhibujete rádi? Já ani ne. A přesto se v životě podezřele často ocitám na jevišti v záři reflektorů a stávám se proti své vůli oblíbeným komikem. Nic totiž nepotěší víc než cizí neštěstí.

6.5.2024 v 12:00 | Karma: 10,28 | Přečteno: 296x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Život na gumě

Taky máte za sebou dětství plné rodinných cyklovýletů strávených v závěsu na gumicuku za vašimi rodiči? Kdybych tenkrát tušila, co je to karma, možná bych svému funícímu otci do kopce tak nepřibržďovala.

7.2.2024 v 11:40 | Karma: 16,30 | Přečteno: 486x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Moc máma

Nedávno mi šéfová vyčetla, že jsem “moc máma“. Ten obrat mě zaskočil. Ale protože jsem pracovnice svědomitá a sebereflexe mi není cizí, postavila jsem se tomu čelem a hluboce se nad sebou zamyslela.

19.12.2023 v 10:32 | Karma: 37,24 | Přečteno: 5565x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Doba ohluchlá

Taky vám život přijde čím dál tím hlasitější? Umlčujeme pochybnosti o sobě samých, planeta volá o pomoc, ozývají se stárnoucí klouby a celé davy si na telefonu zamilovaly funkci hlasitého odposlechu. Z toho aby jeden ohluchl.

20.9.2023 v 11:26 | Karma: 30,62 | Přečteno: 3245x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Ňaderná zbraň

Jsou lékařské obory, kde jsou si pacient a lékař prakticky rovni. Třeba psychiatrie, kde oba ví, že mají pravdu. Mnohem víc je ale těch, v nichž se pacient chytá do poněkud nekomfortních diskriminačních pastí.

21.3.2023 v 12:41 | Karma: 40,11 | Přečteno: 10825x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Zlaté hokejisty ocení premiér Fiala, ve čtvrtek půjdou také na Hrad

29. května 2024  8:12

Premiér Petr Fiala odpoledne přijme tým hokejových mistrů světa. Setkání se uskuteční v Kramářově...

Odpor k migraci roste především u mladších generací, ukazuje průzkum

29. května 2024  8:07

Mladí lidé jsou více proti migraci než starší generace, ukazují data z posledního průzkumu...

Býčí zápasy končí i v Kolumbii, podle nového zákona do tří let

29. května 2024  6:44

Kolumbijský parlament schválil zákaz býčích zápasů. K tomuto kroku dospěl po sedmi letech...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 10,28
  • Průměrná čtenost 3509x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.