Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tour de Boule

Nejlepší jízda je na ledu! V Mt. Gabriel by ho mohli prodávat..


Hned po slovinském dobrodružství mě čekala Kanada. I po 3 blažených hodinách spánku, které jsem ukořistila v noci mezi příjezdem domů a odjezdem na letiště, jsem se snad poprvé těšila na dlouhou cestu letadlem. Na letištích to není jen tak. Když totiž nevyhmátnu tu správnou přepážku s tím správným člověkem za ní, vždycky to smrdí průšvihem. To je tak, když člověk vozí ve vaku s lyžemi ještě spoustu dalších věcí od ponožek až po péřovku a lyže v něm nakonec tvoří úplně zanedbatelnou položku. Jenže kam jinam mám všechny ty krámy narvat? Občas to naivně zachraňuji tím, že vak omotám na několika místech průhlednou fólií. Do takové kukly už se nikomu lézt nechce a víc do ní nevrtá. Tedy pokud zrovna nevezu třeba prací prášek a ta piksla nepraskne jako tenkrát. Prášek všechno pokryl voňavou bílou vrstvou a fólie nefólie, vak byl otevřen a já předvolána před policisty se zbraní v pohotovosti. Tolik otázek na mě dlouho nikdo neměl! Letadlo mi uletělo a mě se dlouho držela přezdívka „Malý terorista“.  

Většinou si vyberu tu správnou přepážku a i na Ruzyni to šlo hladce. Obě zavazadla byla sice nad váhový limit, ale asi byl dobrý den a prošlo to. Měla jsem škodolibou radost, protože Nikola (ségra) s Radkem (trenér) museli platit nějaký poplatek, který mě minul. Pro jistotu jsem stejně přehodila všechny boty z vaku k až nechutně vzorné fyzioterapeutce Aničce, která měla ještě 16 kg rezervu. Však se nám taky tahle rezerva později hodila. Zatímco jsme na ploše čekali na start, dívali jsme se na zprávy na CNN. Nějaký pilot duchapřítomně přistál na řece Hudson, zachránil všechny cestující a stal se z něj hrdina. Snad i ten náš se někam takhle šikovně trefí. Plány, jak se v letadle vyspím, vzaly za své hned po zjištění, že mám před sebou svoji vlastní obrazovku s výběrem filmů. Euforie z toho, že nemusím sledovat to, co ostatní, mě dokonale probrala. Samé novinky..tohle šlo nedávno v kinech a tohle je tam právě teď! ...nakonec jsem se podívala na film, který jsem viděla už pětkrát. 

V Montrealu jsem usnula přímo v půjčovně aut, ve stoje, opřená o vozík s věcmi. Čekala nás 1 noc v letištním hotelu, hurá! K tomu snídaně až na 8, tak se vyspíme. Zazvonil budík, s Aničkou jsme automaticky vstaly a jednohlasně si zanadávaly na ten pitomej časovej posun, kvůli němuž jsme byly jako zmlácené a absolutně nevyspané. Budík jsem nastavila na mobilu s českým časem, takže jsme vstaly ve 2 ráno. Opět jednohlasně jsme si zanadávaly na moji blbost a lezly zase do postelí. Druhý den jsme dorazili do střediska Mt. Gabriel, udělali si výlet do Mt. Tremblant, kde jsme jako správní turisté naplácali tisíc fotek, nacpali se výbornými palačinkami a udělali pozdvižení, když jsem vlezla do sudu sloužícího jako popelnice a pak nemohla ven. Další den už byl trénink a přestala sranda. I když, jak se to vezme.

Rtuť na teploměru zamrzla někde u -20 a trať byla jeden led. Jímala jsem podezření, že pořadatelé nám ji pro zpestření ještě prolili vodou, ale ověřit jsem to nestihla. Zatímco si Nikola jezdila, skoro jako by se nechumelilo, já tam létala jak nudla v bandě. Anička měla mraky práce, aby nás každý večer zase uvedla do provozuschopného stavu. Den před závodem jsme symbolicky oslavili mé narozeniny, dokonce jsem dostala dort s parádně oslizlou jahodou navrchu a došlo i na přípitek trochou vína. Plastové kelímky s logem hotelu mu na kvalitě ani neubraly. Oslava pěkná, ale vezmu to asi ještě jednou po sezóně. V den závodu se rtuť v teploměru konečně pohnula..teplota klesla na -33. Tak jsme odjely kvalifikaci, pro mě to byla konečná, ségra se těšila na finále. Odpoledne jsem se tedy připojila k Radkovi a Aničce v cílovém prostoru a konečně si také vychutnala ten pocit, když člověk jen tak pár hodin stojí na takovém mrazu. Ranní trénink a závodění mi kromě únavy připomínaly ještě mokré lyžáky na nohou. A to i přes můj zlepšovák. Z batohu jsem mazácky vytáhla zahřívací pytlíčky na ruce, otevřela, zatřásla a náplastí je přilepila zespoda k ponožce, abych měla v botách jako v pokojíčku. To se nakonec ukázalo jako neskutečná blbost, protože pytlíky přestaly hřát jen, co jsem jim odstřihla přístup vzduchu. Navíc mě dost tlačily a prsty mi zmrzly ještě víc, protože jsem s nimi nemohla hýbat. Po skončení finále už jsem se bála i mrkat a kdyby do mě někdo cvrnknul, určitě bych se rozsypala a nic by ze mě nezbylo. Nikola skončila 4. Bramborová medaile se jí moc nelíbila, ale abych řekla pravdu, kdyby byla na bedně a já měla ještě běhat kolem s foťákem, v danou chvíli bych na ni byla spíš naštvaná. Rozmrzání v teple bylo k počurání a večer nebyla na žádnou oslavu ani nálada. Skoukli jsme večerníček – americkou reality show The biggest looser (na Rákosníčka to nemá) a šli spát. 

A tak skončil náš první svěťák v roce 2009. Opět jednou nocí v letištním hotelu v Montrealu, tentokrát už nás ale ten proklatý budík nedostal...


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Šárka Razýmová | pátek 20.2.2009 18:35 | karma článku: 30,92 | přečteno: 5031x
  • Další články autora

Šárka Razýmová

Komikem proti své vůli

Exhibujete rádi? Já ani ne. A přesto se v životě podezřele často ocitám na jevišti v záři reflektorů a stávám se proti své vůli oblíbeným komikem. Nic totiž nepotěší víc než cizí neštěstí.

6.5.2024 v 12:00 | Karma: 10,28 | Přečteno: 296x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Život na gumě

Taky máte za sebou dětství plné rodinných cyklovýletů strávených v závěsu na gumicuku za vašimi rodiči? Kdybych tenkrát tušila, co je to karma, možná bych svému funícímu otci do kopce tak nepřibržďovala.

7.2.2024 v 11:40 | Karma: 16,30 | Přečteno: 486x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Moc máma

Nedávno mi šéfová vyčetla, že jsem “moc máma“. Ten obrat mě zaskočil. Ale protože jsem pracovnice svědomitá a sebereflexe mi není cizí, postavila jsem se tomu čelem a hluboce se nad sebou zamyslela.

19.12.2023 v 10:32 | Karma: 37,24 | Přečteno: 5565x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Doba ohluchlá

Taky vám život přijde čím dál tím hlasitější? Umlčujeme pochybnosti o sobě samých, planeta volá o pomoc, ozývají se stárnoucí klouby a celé davy si na telefonu zamilovaly funkci hlasitého odposlechu. Z toho aby jeden ohluchl.

20.9.2023 v 11:26 | Karma: 30,62 | Přečteno: 3245x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Ňaderná zbraň

Jsou lékařské obory, kde jsou si pacient a lékař prakticky rovni. Třeba psychiatrie, kde oba ví, že mají pravdu. Mnohem víc je ale těch, v nichž se pacient chytá do poněkud nekomfortních diskriminačních pastí.

21.3.2023 v 12:41 | Karma: 40,11 | Přečteno: 10825x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 10,28
  • Průměrná čtenost 3509x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.