Casanova s vařečkou

Tuhle jsem otevřela časopis o vaření (už to samo o sobě by bylo na vyhlášení státního svátku), ale nedostala jsem se ani k úvodnímu slovu šéfredaktora...

 

Hned na vnitřní straně obálky mě zastavila reklama na nádobí. Už nevím, zda šlo o Míšeňský porcelán či nerozbitné Duritky z NDR, ale rozhodně si pamatuju, kdo ty kuchyňský věcičky propagoval..

Ten planoucí pohled, lišácký úsměv, v ruce metlička, ze které ještě odkapává vláčná, horká čokoláda…na poslední chvíli se přistihnete, že se chystáte olíznout prachsprostý papír… a na něm jednoho z nejlepších cukrářů světa – Johnnyho Iuzziniho. Kombinace jeho sexappealu s uměním upéct jakýkoliv dort, na který si vzpomenu, způsobily, že jsem zatoužila mít toho chlapa okamžitě doma. Z tak náhlého vzplanutí mě samozřejmě zalila vlna výčitek, neboť mám fajn přítele a slovo nevěra ve mně vyvolává podobný pocit jako příušnice - vím, že existují a že postihují především muže, ale sama na sobě si je představit neumím. Tak jsem časák rázně zaklapla a zahodila (a vytrženou reklamu na nádobí si přišpendlila na nástěnku).

 

Jenže Iuzziniho jsem se nezbavila. Hned druhý den na mě házel očka skrze televizní obrazovku. Marně jsem v jejích rozích hledala takovou tu hvězdičku, která by označovala, že pořad není vhodný pro ženy letící na jižanské typy a hříšně sladké dezerty. Iuzzini měl v tom pořadu naučit bandu kuchařských tupců uklohnit alespoň průměrnou buchtu k nedělní kávě. Škoda, že tvůrci pořadu nikdy neokusili něco z mojí tvorby. To by mi místo ve skupině jeho žáků rezervovali na několik řad dopředu.

Naposledy skončilo fiaskem nedávné pečení francouzských pusinek pro mé přátele. V receptu figurovaly sušené datle, mleté lískové ořechy a spousta bílků. Datle v Tescu neměli, šupla jsem tam brusinky. Lískáče byly nekřesťansky drahé, a tak tam přišly mandle z domácích zásob (stejně jsou lepší). No a bílky jsem šlehačem trápila zhruba půl dne a sníh pořád nikde. Možná chtěl počkat do svatého Martina, ale náš „francouzský večer“ se kvapem blížil. A tak jsem do té vzdorovité břečky vhodila brusinky a mandle, zasypala to moukou a jako punc luxusu přihodila ještě půl pytlíku ovesných vloček. Pak jsem z toho lepidla nadělala placičky. S takovým množstvím bílků by z nich klidně mohla koukat třeba salmonela, takže si v troubě užily poctivou hodinku. Výsledkem byly hroudičky, které vypadaly jako kravská lejna, usušená žhavým, letním sluncem (ale podstatně menší). Jejich vůně však byla docela přijatelná a člověk s dobrým chrupem si i pochutnal. Rozžvýkání jednoho kousku zaměstnalo strávníka zhruba na deset minut, takže než zdolal dva, překročil oněch blahořečených dvacet minut, které mozek potřebuje k tomu, aby řekl žaludku, že už má dost. Skvělé dietní pečivo.

 

Jak vidno, jsem pečící nula a tudíž potřebuji Johnnyho pomoc. Myslím, že by měl být naklonován a zdarma přiložen ke každému balíčku vanilkového cukru. A muži by nám ho měli doma tolerovat, alespoň v rámci té kuchyně. Jen uvažte všechna ta pozitiva, která by to hodilo. Žena by se pod Iuzinniho vedením konečně naučila péct. Svými orgastickými dezerty, plnými čokolády a pražených oříšků, by obalila nervy především sama sobě a dostala se konečně do pohody. Už nikdy by nepřepínala svojí drahé polovičce fotbal, neboť nejdramatičtější telenovela by se odehrávala za neustále horkými dvířky trouby. A muži by konečně mohli přestat předstírat, že ta dusivá bábovka, která je ve skutečnosti ze supermarketu, chutná k nerozeznání od té domácí. A pokud se, pánové, bojíte, že vás ta vaše za Iuzinniho rovnou vymění, ujměte se vařečky sami. Chlapa, tančícího kolem sporáku, totiž obklopuje žhavá, sexy aura.. bez výjimky!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Šárka Razýmová | pátek 19.11.2010 9:36 | karma článku: 31,56 | přečteno: 6335x
  • Další články autora

Šárka Razýmová

Komikem proti své vůli

6.5.2024 v 12:00 | Karma: 10,28

Šárka Razýmová

Život na gumě

7.2.2024 v 11:40 | Karma: 16,30

Šárka Razýmová

Moc máma

19.12.2023 v 10:32 | Karma: 37,24

Šárka Razýmová

Doba ohluchlá

20.9.2023 v 11:26 | Karma: 30,62

Šárka Razýmová

Ňaderná zbraň

21.3.2023 v 12:41 | Karma: 40,11