Třetí dávka, čtvrtá na obzoru...

..a beztak se nakazím, jak předpovídají všechny vědecké kapacity. Píše to i pan profesor Flegr a ten se nemýlí.

Napřed mi říkali, pojďme udělat za koronavirem tečku, ale kromě těch, kteří si píchli jednorázovku Johnson and Johnson zlákáni klasickou nabídkou slevy typu dvě noci za cenu jedné, jsem místo tečky udělal za koronavirem dvoudávkovou dvojtečku. Dvojtečkou, to ví každý, však nikdy nic končit nemůže. Dvojtečka ze své podstaty předpokládá další pokračování. A také že jo. Ani dvojitý velký Pfizer nestačí. Strašně rychle slábne. Ze slibovaných osmi měsíců to jsou, jak se zdá, sotva čtyři měsíce a možná že jen tři. Už jsem na netu zaznamenal, že by se mělo očkovat čtyřikrát ročně. Co by člověk pro své zdraví a pro boj proti globální pandemii neudělal, jenže se dočítám, že varianta omikron beztak dokáže prokličkovat i mezi třemi Pfizery do lidského organismu. Vážený pan profesor Flegr  ve svém blogu už ani neradí, jak se vyhnout nákaze, ale doporučuje strategii onemocnět až ve chvíli, kdy pomine hlavní nápor na nemocniční lůžková zařízení. Tuhle strategii volím, když se nedopatřením dostanu na černou sjezdovku. Je jasné, že spadnu, ale zatím není jasné, kde to bude. Proto si vyberu  místo, které je opatřeno záchrannou sítí nebo místo, kde je mezistanice.

Někdy mne napadne, proč se vlastně máme očkovat vakcínami, které jsou účinné jen proti mutacím, které už dávno neexistují?  Alfa, beta jsou dávno pryč a brzy je bude následovat i delta. Zaslechl jsem, že problém spočívá v tom, že sklady přetékají starými vakcínami a proto výrobci s novými příliš nepospíchají. Prý mají svou obchodní strategii. Jedinou změnu, kterou navrhují, je zkracování lhůt pro přeočkování. Sice nejsem antivaxer, ale také nejsem závislák, který si musí chodit někam pro posilovací dávku, aby mohl přežít další měsíc.

Navíc jsem si všiml v souvislosti s příchodem nové mutace, že omikron podle některých lékařských autorit je vlastně požehnáním, které nakonec zažene pandemii do kouta. Prý vlastně půjde o jakési globální proočkování světové populace. Jako tornádo se prožene planetou a až na pár stovek tisíc smolařů podaruje zbytek populace ochrannými protilátkami a definitivně udělá za koronavirem tečku. Takže nakonec si stejně zahrajeme ruskou ruletu. Osm nábojových komor a jen v jedné náboj. Tak jdeme na to. Jinak mnoho štěstí a zdraví v novém roce. Budeme ho potřebovat.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Ravek | pátek 31.12.2021 17:18 | karma článku: 27,85 | přečteno: 707x