Padesát syrských sirotků : Po PhDr. MUDr. Taťjáně Horákové CSc. možná přijde i Jára Cimrma

Andreji Babišovi dala za pravdu PhDr. MUDr. Taťjána Horáková CSc, která málem získala Nobelovu cenu. Přidá se i Jára Cimrman?

Andreji Babišovi asi nestačilo vyhrát nad Michaelou Šojdrovou na body a tak na ni vytáhl opravdu těžký kalibr PhDr. MUDr Taťjánu Horákovou CSc. Jde o ženu, která už musela třikrát odmítnout Nobelovu cenu. Stejně jako filmový hrdina Forrest Gump, byla u všech světových událostí, které by bez její asistence dopadly asi zcela jinak. Například se jí podařilo přesvědčit Muamara Kadáfího, aby nepopravil zadržovanou bulharskou zdravotní sestru /r.2007/, spolu s tehdejším francouzským prezidentem Nikolasem Sarkozym odletěla do Bogoty, aby se nějak dohodli s organizací FARC.//2008/. Ještě předtím v roce 2006 poslala Horáková do zemětřesením postižené Indonésie svůj tým a v roce 2002 nabídla ruské vládě, že bude vyjednávat s teroristy, kteří zadržovali v moskevském divadle Na Dubrovce rukojmí. Výčet dalších slavných činů Taťjány Horákové by zabral víc místa, než umožňuje formát tohoto článku. Jediným problémem ovšem je, že tuhle ženu nikdo nikde neviděl, neexistuje žádná její fotografie a o její organizaci Helios později přejmenovanou na Dětský červený kříž není k dispozici jakákoliv reálná stopa. Údajné sídlo má sice na adrese Praha, Politických vězňů stejně jako KSČM, ale do její kanceláře podle hlídače nikdo nechodí. Všechno nasvědčuje tomu, že PhDr. MUDr. Horáková je jakousi obdobou lift-asistentky, která mi občas pošle z jejího paralelního světa článek do mého blogu / a pak, že neexistují/.

Andrej Babiš opravdu vytáhl velké trumfové eso, ale v karetní hře, která se nazývá -vole,lehni-. Tomuhle se říká plýtvání drahocenným střelivem. Podle mého si měl věhlasnou československou rodačku schovat pro nějakou mnohem důležitější akci. To je jako jít s dalekonosným dělem na lov zajíců. Taky to podle toho dopadlo. Salvu vypálily osvědčené Lidové noviny. Zajíc je možná na hadry, ale zpětný náraz způsobil, že z Lidových novin chtějí někteří redaktoři odejít. Podle „sluníčkářů“ prý zrovna ti nejlepší. Ani se nedivím, že Andrej Babiš na radiu Frekvence 1 řekl, že ho celá ta záležitost mrzí. Koho by těšilo, když mu z jeho podniku, byť dočasně ve svěřeneckém fondu, odcházejí nejlepší zaměstnanci a konkurenti na mediálním trhu otvírají šampáňo.

Kdybych mohl panu Babišovi radit /jako že nemohu/, tak bych mu poradil, ať trochu zklidní hru. Pokud Michaela Šojdrová doopravdy najde v Řecku nějaké malé sirotky /určitě jich nebude zdaleka padesát/, měl by pan Babiš zvolit taktiku mrtvého brouka. Je sice pravda, že má na straně i takové těžké váhy jako Járu Cimrmana, ale co je dnes, nemusí být i zítra. Jen ať ta jeho asistentka, či lift asistentka na Úřadu vlády neposílá do redakce Lidových novin vyjádření Járy Cimrmana , co si myslí o existenci syrských sirotků. To by už takové vítězství nemusely Lidové noviny přežít.

 

Autor: Vilém Ravek | čtvrtek 27.9.2018 12:54 | karma článku: 16,26 | přečteno: 1161x