Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo „kachny, kachny, všude samé kachny“, by inspektora Trachtu informoval Zdeněk Srstka „Hitler, Hitler, všude samý Hitler“.

Adolf Hitler už sice neokupuje Evropu, ale zato okupuje desítky televizních kanálů. Kdo by chtěl před nekonečnou řadou hraných filmů o Hitlerovi najít azyl tam, kde se výhradně věnují přírodě, umění a historii, tak se dostane, jak se říká, z bláta do louže nebo z deště pod okap.

Tak co dávají na menu tento týden? Můžete si vybrat. Hitler na Berghofu, oblíbená jídla Adolfa Hitlera, Hitlerovy choroby. Chcete se pokochat krásou Alp? Nabízíme dokumentární pořad o Orlím hnízdu. Kam se hrabe Matterhorn nebo Mont Blanc. Když nemáte náladu na Orlí hnízdo, ještě je na skladě Vlčí doupě.

A pak, že dobro vítězí. Možná ano, ale ve sledovanosti rozhodně vítězí zlo. Tak třeba v jednom nejvíce sledovaném televizním seriálu Metoda Markovič se ucházel o přízeň diváků Ladislav Hojer, sadistický vrah pěti žen. Asi ještě většími mediálními hvězdami jsou manželé Stodolovi, o kterých byl natočen jednak hraný film Manželé Stodolovi a souběžně i televizní film, v němž diváci uvidí rekonstrukce jednotlivých vražd důchodců. Jestli opravdu budou rekonstruovány všechny vraždy, tak se můžeme těšit na osmidílný seriál. Zatím jsou k vidění jen upoutávky. Ze všech upoutávek mě osobně nejvíce upoutala ta, ve které patrně jeden z tvůrců dokumentu vítězně oznamuje, že manželé Stodolovi souhlasí s rozhovorem.

Trvale svítící hvězdou první velikosti je však Jiří Kájínek, který je ve Wikipedii titulován jako český vrah, recidivista, televizní celebrita a influencer. Byl o něm natočen celovečerní hraný film s názvem Kájínek. Kdo ještě není v obraze, tak Kájínek je ten, kterému jako jednomu z mála udělil exprezident Miloš Zeman milost. Dalším vrahem, o kterém byla natočena třídílná televizní minisérie, je sériový /a teď vlastně i seriálový / vrah Ivan Roubal. Prý některé ze svých obětí nechával sežrat prasatům. Hospodařil totiž na malé šumavské farmě, kde i žil. Farma nazývaná Pohádka se stala poutním místem pro milovníky záhad. Prý tam totiž straší.

Naschvál jsem nahlédl do přehledu osob vykonávajících doživotní trest za mordy a vytipoval mezi nimi horké kandidáty na hlavní roli v budoucnu natočených filmů hraných i dokumentárních a samozřejmě televizních minisérií a seriálů. Do užšího výběru se dostali /fanfáry / : Ludvík Černý, hlavní vykonavatel orlických vražd, heparinový vrah Petr Zelenka, který zavraždil sedm lidí, a osvědčená dvojka Tomáš Křepela a Rudolf Fian, míchači metanolových směsí a držitelé rekordu v počtu zavražděných obětí.

V případě, že by zásoby sériových vrahů přece jen došly, stále ještě zůstane dostatek zloduchů alespoň druhé kategorie. Když i oni dojdou, o čemž pochybuji, pořád tu bude Hitler jako sázka na jistotu. Je sice koncentrací zla, ale dobře se prodává

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Ravek | pondělí 15.4.2024 14:31 | karma článku: 22,79 | přečteno: 586x