Alkohol je metla lidstva, ale při „balení“ dobrý sluha.

Alkohol je metla lidstva, ale při balení je lepším pomocníkem než čtyřstránkový manuál od vztahového kouče za jeden a půl tisíce korun.

Při surfování po internetu jsem zabloudil na web stránky vztahového kouče, který radil, jak konečně někoho sbalit. Ještě více než odpovědi na zoufalé dotazy čtyřicetiletých paniců, mne zaujala výzva pana doktora, že pro vážné zájemce vypracuje podrobný rozbor v rozsahu čtyř stránek za tisíc pět set korun. Zdravě opálený pan doktor vypadal na fotce jako mladý přednosta oddělení plastické chirurgie. Jak může čtyřicetiletým panicům radit ten, kterému holky od okamžiku jeho pohlavní zralosti samy skákaly do postele? To já jsem si musel balení metodou pokus – omyl leccos vytrpět a chybami se učil více, než je zdrávo. Spíše já, kterého učila škola života, bych mohl rozdávat užitečné rady, neboť šedivá je teorie a zelený je strom života.

Teorie : Trénovaný sportovec má při balení holek větší šanci.

Praxe : To je sice pravda, ale ne každý sport je sexy. Třeba takový volejbal je sexy už jen tím, že v rekreační podobě se často hraje ve smíšených družstvech. To se pak navazují kontakty. Naproti tomu samotářští vytrvalostní běžci působí dost divně. Jsou většinou vychrtlí jako indičtí fakíři a veškerý svůj volný čas tráví běháním, dodržují přísný pitný režim a chodí brzy spát. Také se málokteré ženě zamlouvá, když je její partner o deset kilo lehčí než ona sama, takže si neustále připadá jak dobře živená selka. Já se sice také závodně věnoval lehké atletice, ale mou disciplínou byl krátký sprint, který pro svou dynamičnost a rychlou dramatickou závěrečnou pointu bývá považován za nejatraktivnější atletickou disciplínu. Ve skutečnosti je krátký sprint pro namlouvání ještě horší než vytrvalostní běh. Vychrtlý vytrvalec má docela reálnou šanci si s nějakou holkou zaběhat a společně takto strávený čas využít k bližšímu seznámení. V tomto ohledu je běh na sto metrů k ničemu.

Teorie : Ten, kdo umí hrát na nějaký hudební nástroj, má při balení holek větší šanci.

Praxe : S tím nelze nesouhlasit, ale hodně důležité je, na jaký nástroj dotyčný hraje. Doslova Amorovým šípem je elektrická sólová kytara. Každý, kdo hraje v rockové skupině na sólovou kytaru, má spíše problémy s holčičím stalkingem a to i v případě, že vypadá jako budoucí profesor evoluční biologie. Mě rodiče ve čtvrté třídě poslali do hudební školy taky, ale bohužel mi vybrali dost divný hudební nástroj - violoncello. Všichni se mi smáli, že mám basu, ačkoliv jsem jim stále a dokola vysvětloval, že to není basa, ale violoncello. Marně mě otec motivoval tím, že mi pravidelně z gramofonové desky přehrával koncert pro violoncello a orchestr h-moll od Antonína Dvořáka a k tomu věštecky dodával, že jednou budu umět také tak pěkně hrát. Jediné čeho dosáhl bylo, že jsem se naučil chodit za hudební školu. Ne ,violoncello není nástroj vhodný k balení holek. Mezi další nevhodné hudební nástroje bych namátkou ještě zařadil, tubu, heligón, harfu anebo vozembouch.

Teorie : Ženám se líbí, když je respektujete a projevujete jim úctu.

Praxe : Jelikož to z devadesáti devíti procent tvrdí i samy ženy, měla by to být pravda. Otázkou však je, jestli nekecají. Když i po třetí schůzce chodíte kolem nich jako kolem vzácného porcelánu, začnou vám naskakovat první minusové body. V okamžiku, kdy je navíc decentně upozorníte, že jim vykouklo zpoza blůzky ramínko od podprsenky a gentlemansky odvrátíte pohled, sice vám formálně poděkují, ale v duchu zařadí do kategorie „ vadnej“. Já jsem se také zpočátku stylizoval do role hodného Mirka Dušína, ale úspěch se u holek dostavil kupodivu až tehdy, když mi hrozila třídní důtka. „Ty se nezdáš, to bych do tebe neřekla,“ řekla mi jedna z nejhezčích holek v třeťáku. Dokonce se nechala pozvat ke mně domů. Nenapadlo mě nic chytřejšího , než ji přehrát už zmiňovaný koncert h-moll pro violoncello a orchestr. Aby toho nebylo málo, před každou hudební větou /Allegro, Adagio, Allegro moderato/ jsem ji podal zasvěcený výklad, který k téměř čtyřiceti minutám symfonické hudby přidal dalších deset minut. Byl to velký průšvih.

Teorie : Je dobré se snažit porozumět ženské duši. To se cení.

Praxe : Podle mne je to nejlepší cesta, jak se stát vyhledávanou zpovědní vrbou. Když jsem definitivně dospěl k názoru, že uběhnout stovku za jedenáct a půl vteřiny samo o sobě nestačí, začal jsem zkoušet jít na věc psychologicky. Zpočátku vše vypadalo velmi nadějně. Pak však přišla ledová sprcha. Když jsem se konečně odhodlal přejít do vyššího „dotykového“ levelu, ona se na mě smutně  podívala. „A já doufala, že jsi jiný než ostatní. Všechno jsi zkazil.“

Teorie : Musíte trénovat svou asertivitu a neustále se ubezpečovat : jsem dobrej, jsem nejlepší, já na to mám.

Praxe : Možná to pomůže, ale nevím, nevím. Dívat se na sebe v koupelně do zrcadla a u toho řvát, jak jsem dobrej, může u slabších jedinců vést k nervovému zhroucení.

Teorie : Alkohol ničí partnerský vztah.

Praxe : Alkohol je metla lidstva, ale při balení je lepším pomocníkem než čtyřstránkový manuál od vztahového kouče za jeden a půl tisíce. Po pěti panácích jsem borec, jsem borec a ženy sedící a stojící kolem barového pultu jsou bez ohledu na věk a váhu neskutečně krásné a neuvěřitelně povolné.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Ravek | sobota 5.12.2020 16:00 | karma článku: 27,67 | přečteno: 765x