- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
O víkendu jsme byli pozváni na předvánoční dětskou párty. Přemýšlela jsem co upéct, a protože do Vánoc zbývá už jen pár dnů, držela jsem se tématu a připravila vánoční stromeček z listového těsta. Příprava je super jednoduchá a rychlá, seznam ingrediencí minimální a úspěch dezertu zaručen!
2 pláty listového těsta, lísko-oříšková pomazánka, skořicový cukr, vajíčko na potření.Dip k podávání: dvě lžíce lísko-oříškové pomazánky a trocha horkého mléka.
Z každého plátu listového těsta vykrojte ostrým nožem tvar stromečku. Pouze jeden z dílů natřete lísko-oříškovým krémem (nemusíte šetřit). Vánočním vykrajovátkem udělejte hvězdu.
Nepotřený plát stromečku opatrně přeneste na plát potřený čokoládovou pomazánkou. Začínejte odspodu - nejdříve položte kmínek a postupujte směrem ke špičce.
Z obou stran stromečku nakrojte směrem ke středu proužky na "větve". Proužky jeden po druhém stočte do spirály. Podle délky je můžete otočit dvakrát nebo třikrát. Na špičku stromku přilepte čokoládovým krémem hvězdu.
Stromeček šoupněte do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Někdy v polovině plech vytáhněte, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte skořicovým cukrem. Vraťte do trouby a pečte dozlatova.
K servírování jsem ještě vedle do mističky připravila čokoládový dip k namáčení. Jednoduše smíchejte lísko-oříškovou pomazánku a přibližně 100ml horkého mléka. Dobře rozšlehejte metličkou. (Tento jednoduchý dip měl na párty takový úspěch, že si do něj děti namáčely i slané keksy....)
Pár tipů závěrem:
|
Další články autora |
Černošice, okres Praha-západ
4 500 000 Kč