Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci

Kniha Roberta Kotziana ukazuje pravdu, kterou někteří nevidí nebo nechtějí vidět. Jak "progresivistická hydra"* ohrožuje západní hodnoty a naši svobodu.

Na sklonku léta vyšla v nakladatelství Leda v edici Agora ojedinělá studie o progresivisticky zaměřených neziskových organizacích od Roberta Kotziana Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci.

Autor záměrně odlišuje "politické neziskovky" od standardních neziskových organizací, které se věnují bohulibým účelům, pomáhají nemocným, sdružují zájemce o volnočasové aktivity, dělají charitu. Kniha se věnuje jen neziskovkám, které mají veřejně nepřiznávané politické cíle a soukromoprávní povahu, přesto jsou dotované mimo jiné i z veřejných rozpočtů, tedy našich daní. "Politické neziskovky nepotřebují voliče. Jednají mimo jejich dosah a kontrolu."*

"Cílem je poskytnout čtenáři vhled do světa politických neziskovek, které se neobjevují v hledáčcích protiextremistických útvarů, a přesto jsou pro naši společnost nebezpečím - pro svou nenápadnost možná o to větším,... že plíživě, systematicky rozleptávají západní civilizaci...Budují si image odborných humanitárně, ekologicky apod. zaměřených organizací. Jejich působení je však rozvratné... Jejich cíle směřují proti západnímu způsobu života, proti tržnímu hospodářství, proti národním státům,...nejsou prakticky pod žádnou veřejnou kontrolou."*

"Politické neziskovky usilují o revoluční změny v západních společnostech. Změny, jejichž výsledkem by bylo o mnoho méně bezpečí a mnohem více chudoby. Jejich cílem je destrukce našeho způsobu života, na jehož troskách chtějí vybudovat krásný nový svět... Byla by to však neomarxistická totalita, která je stejně jako klasický marxismus čirým zlem. Je to marxistický boj s kapitalismem, jen převlečený do moderního a líbivého hávu zachraňování planety."*

V kapitole věnované multikulturalistickým politickým neziskovkám autor ukazuje, jak "se podílejí na pašování lidí do Evropy"*. "Je pozoruhodné, že Evropská unie platí politické neziskovky, které v tak zásadní oblasti, jako je imigrační politika, systematicky napadají její členské státy s cílem získat výhody pro imigranty, kteří s sebou přinášejí zvýšení bezpečnostních rizik a civilizační rozvrat."*

Za největší nebezpečí autor považuje "progresivistickou hydru", systém prorůstání neziskovek do veřejného sektoru, škol, politiky a soudnictví, a pronikání zástupců neziskovek jako "nezávislých expertů" do veřejnoprávních médií, ale i k lidskoprávním soudům.

"Politické neziskovky přisáté na veřejné zdroje jsou zlo, které se pod pláštíkem tzv. občanské společnosti a s výraznou podporou médií snaží čím dál úspěšněji prosazovat vlastní politickou agendu, aniž by k tomu měly jakýkoli mandát od voličů,"* říká v předmluvě Václav Klaus a shrnuje tak podstatu celé knihy.

Všechna fakta a tvrzení, na která se autor odvolává, jsou ozdrojována s pečlivostí, která by slušela i habilitační monografii, nicméně svým obsahem kniha takový cíl v dnešním (ne)liberálně (ne)demokratickém prostředí univerzit vylučuje.

Autor však uvádí velké množství příkladů mediálně známých, ale i utajovaných, a jejich zákulisí a financování. Například aktivit, které se týkají Frontexu, Evropského soudu pro lidská práva, multikulturalistické politické neziskovky META, Organizace pro pomoc uprchlíkům, Člověka v tísni, Greenpeace, Amnesty International a dalších, méně známých. Tím se kniha stává čtivou a napínavou i pro běžného čtenáře. A v předvolebním období by měla být téměř povinnou četbou, pokud chceme zachovat naši civilizaci i budoucím generacím.

* Všechny citace jsou z knihy:
KOTZIAN, Robert. Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci. Nakladatelství LEDA, spol. s r.o., 2021. ISBN 978-80-7335-746-7.

Autor: Radka Johnová | úterý 21.9.2021 0:09 | karma článku: 37,42 | přečteno: 1880x
  • Další články autora

Radka Johnová

Epocha nároků: Christopher Caldwell o soumraku demokracie

Epocha nároků s podtitulem Zákon o občanských právech a soumrak americké demokracie popisuje na příkladu Ameriky od šedesátých let do současnosti, jak se může dobře míněný zákon zvrhnout ve svůj protiklad.

2.1.2023 v 21:42 | Karma: 18,02 | Přečteno: 348x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Michel Houellebecq: Zničit

Francouzská mediální hvězda literárního nebe i pekla Michel Houellebecq (*1956) vydává v češtině svůj poslední, a možná úplně poslední, román Zničit. "Kniha roku", politický thriller a existenciální rodinné drama v jednom.

11.12.2022 v 19:54 | Karma: 16,87 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Petr Neužil má V hlavní roli srdce

Srdce je conditio sine qua non, mozek rozhoduje. Profesor Neužil opravuje srdce, píše srdcem a umí používat svůj mozek, to vše s humorem a nadhledem. Přečtěte si jeho názory.

28.11.2022 v 20:15 | Karma: 12,65 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Churchill: Předurčen osudem

"Říkal naplno a přesně to, co si myslí, bez ohledu na důsledky." "Jak málo mužů je natolik silných, aby se postavili převažujícím proudům veřejného mínění!"

21.10.2022 v 19:05 | Karma: 16,71 | Přečteno: 285x | Diskuse| Společnost

Radka Johnová

Glosa o jménech. Nejen Charles nebo Karel

Vrací se doba národního obrození? Škoda, že zatím jen ve jménech. Nestačí, že mršíme jména méně významným lidem?

9.9.2022 v 23:35 | Karma: 27,91 | Přečteno: 663x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,74
  • Průměrná čtenost 1224x
Radka Johnová (1958) absolvovala VŠE v Praze (Ing., PhD.) Profesně se věnuje art marketingu, pracovala v umělecké a reklamní agentuře, učila na ČVUT, přednášela na VŠE, FF UK a na řadě zahraničních univerzit. Nyní v důchodu.
Sleduje politiku a (právě proto) nikdy nebyla členkou žádné politické strany. Zastánkyně absolutní svobody projevu. Krátké glosy na síti X (dříve Twitter): @radkajo.
Je patriot Prahy 6. Mezi její koníčky patří kultura, poznávací cestování, četba, plavání, tenis a lyže. Píše, když ji něco naštve (to většinou) nebo nadchne (knihy). Recenze publikuje na Kultura21.cz, některé úvahy na blogosvet.cz.
Kontakt: rsj@seznam.cz

Seznam rubrik