Škoda, že neodejdou i naši novináři. Nikdo by to totiž nepoznal.

Na začátku roku 1990 naši novináři psali, že je všechno v řiti, neb náš stát opustí zdravotní sestry, které přeplatí západní státy. Všichni nemocní tedy umřou a co může být horšího? Uplynulo dvacet let a teď se investigativci předhánějí, co bude, až nebudou doktoři. Chtěl bych je uklidnit, stane se to, co v roce 1990. Naprosté nic!!!

Nejprve bychom si však měli říci, co je současný český  novinář. Trefnou odpověď jsem nalezl na jedné internetové diskuzi: „Je sice žurnalista, ale ani to jeho hloupost nemůže omluvit…“ Zároveň dlužno podotknout, že český novinář je z 99% v žoldu německých vlastníků, které zajímá jen prodej a nikoli texty, vzhledem k jazykové bariéře to ani jinak fungovat nemůže.

Ano, existuje skvělý Janek Kroupa, který odkrývá jednu causu za druhou a velice by mě zajímala ta doba, kdy jeho politický tatínek rozhodoval o přidělení vysílací licence TV Nova, kde se posléze a jistě jen náhodou našlo místo i pro jeho skvělého synka. O tom, kdo Jankovi pořídil přinejmenším stejnou techniku jako má policie, nechci raději ani spekulovat.

Pak tu máme spoustu novinářů v žoldu německého vydavatelství Vltava-Labe-Press, v jejímž čele stojí agent StB s krycím jménem Mládežník. Ty jím vydávané okresní noviny, převážně zvané Deník, píší povětšinou neumětelové, kteří se spokojí s velice podprůměrnou mzdou. Pak se nemůžeme divit, že lékařům závidí oněch údajně průměrných 50 000 Kč a podle toho jejich články i vypadají.

A teď si představte, kdyby odešli na bájný západ i novináři a vyzvali je k tomu špičkoví televizní investigativci, jako Jan Kraus, Václav Moravec či zmíněný Janek Kroupa.

Oni však bohužel neodejdou a jen nadále budou otravovat zdejší vzduch za německé peníze…

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Presler | pátek 31.12.2010 8:33 | karma článku: 30,15 | přečteno: 1639x