Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

kopretinka987

12. 1. 2011 19:11
Kroupa - Kraus - Moravec?

Pane Preslere, nějak nám to tady motáte všechno dohromady.

1. Pan Kraus dělá talk show, není novinář. Pan Moravec je především moderátor, který s denní novinařinou v terénu nemá nic společného. Pan Kroupa je novinář, skvělý, ale s poněkud jiným postavením, než ti, které kritizujete. Pošlete Kroupu na setkání rodáků, výstavu prací ženského spolku a vítání občanků a máte po investigaci. A tu naopak těžko můžete chtít po novináři, který sedí v okresní redakci, denně má před sebou dvě prázdné stránky a čeká se od něj, že bude psát o tom, že děti nacvičujou besídku.

2. Ano, majitelům novin jde samozřejmě o zisk. Tím pádem musí být noviny čtené. Těžko donutíte lidi, aby za ně platili, když v nich nenajdou, co chtějí číst. Nesrovnávejte MfD s Deníky, Blesk s LN apod - třeba síla deníků je v tom, že napíší o banalitě, co se stala v Horní Dolní - a lidi odtud si to rádi přečtou. Ano, úroveň je trochu jiná, než v MfD, ale možná právě v tom je síla Deníků - jsou prostě pro míň náročné čtenáře

0 0
možnosti
P

prostredni.bobes

1. 1. 2011 2:45
Preslerovy kyselé hrozny!

;-D

0 0
možnosti
FV

fouly

31. 12. 2010 11:46
Proč

se navážet do novinářů,to mi není jasné!Nikdo nikoho nenutí něco číst,poslouchat

tv,rozhlas! Klidně to vypnu a jdu se projít! Noviny jsou drahé,tak je nekupuji a je to!

A ty trapné zmínky o německých penězích,hehe,to je jako z temných dob totalitního socializmu! Ať řeknu bohužel,nebo bohudík,ale jsme na německém kapitálu závislí!

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

31. 12. 2010 14:28
Re: Proč

Aleš Presler novináře bohatě nahradí, jenom ta kvalita článků je ještě horší, že ano.

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
E

Eglund

31. 12. 2010 11:45
Ale kdo by nás strašil?

Kdyby nebylo novinářů, ani bychom nevěděli, jak je všechno špatné a děsivé, jaké katastrofy nás čekají. Třeba bychom si v té zimě ani nevšimli globálního oteplování a mnoha dalších katastrof, které se vyskytují pouze v tisku. A co teprv život Agáty Hanychové! Jak bychom bez nich mohli přežít?

0 0
možnosti
D

Dita_1

31. 12. 2010 11:54
Re: Ale kdo by nás strašil?

Vycházejí samozřejmě i jiné zprávy, nicméně se čteností je to horší. Kolik lidí si přečte článek o politické situaci v Pobřeží slonoviny a kolik o Agátě Hanychové? Kolik lidí zajímá plíživý nástup totality v Maďasku a kolik polonahý řidič kamionu?

0 0
možnosti
D

Dita_1

31. 12. 2010 11:24
Milý pane...

... možná by stálo za to zmínit, že není novinář jako novinář, neboť ani novinařina není jedna. Je velký rozdíl mezi investigativním novinářem, komentátorem, zpravodajem a podobně, a to jak v náplni práce, tak v používaných nástrojích i požadovaných dovednostech. Jistě, všude najdete dobré i špatné pracovníky (to platí obecně), nicméně tato paušalizace není na místě.

PS: autorka tohoto příspěvku je zahraniční zpravodajka a nepracuje pro iDnes.

0 0
možnosti
MB

Azereth

31. 12. 2010 10:45
Vy si děláte srandu!

Špičkový investigativci Kroupa a Kraus 8-o ? ?!!! Tihle mají jen dobrou reklamu. Jsou mnohem lepší redaktoři, kteří jsou skutečnými investigativci, ale přes tyhle "novináře" se nikdy nedostanou, protože nemají správný politický vliv. Ti Vaši špičkoví žurnalisté nejprve kauzu vymyslí, a pak  k ní teprve shánějí fakta, jedno jak. Tak jak se to dělalo za komunistů. Ale jinak s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti
PZT

pyjonýr z tup009

31. 12. 2010 10:40
Bez takových novinářů jako jsou pravicoví pyjonýři

na lži dnes a mf včera ,dnes a zítra se určitě obejdeme.Proto že pokud novinář lže,je to zlé,ale nejhorší je,když lže z ideologických důvodů.Vím,že starých návyků se těžko zbavuje,ale pak je lepší toho nechat,

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

31. 12. 2010 10:24
"nasi" "novinari" maji lvi podil na devastaci nasi zeme

Jsou to totiz media, ktera strkaji pod ty line a tupe frnaky ceskych volicu uz pres 20 let porad ty same grazly a gaunery ke zvoleni..

Jsou to media, ktera zamllcuji, mlzi, lzou a manipuluji lidi, kteri pak na zaklade jejich "informaci" voli...Jsou to media, ktera u nas delaji politiku a z velke casti vysledky voleb.Jsou to media, ktera nam tak organizuji zivot.. A MEDIA NEJSOU NASE.

Autor se znacne myli v tom, ze je nekomu v zahranici jedno, co se pise a ze zalezi jen na prodejnosti.Neni tomu tak.Media pomahaji drzet u moci k potese zahranicnich investoru a bank zlodejskou koalici ODS-CSSD, ktera jiz dlouhou dobu rozkrada, demoralizuje a celkove likviduje nasi zemi.

Nikdo v zahranici nema zajem na nejake prosperite a ekonomicke sile Ceska.Nejlepe nas hospodarsky znemoznit, zadluzit, k udelat z nasi zeme lehce manipulovatelneho vazala a z lidi otroky, pracujici jen na dluhy.

Media nejsou nase...Nevladnem si..Jsme cizinci ve vlastni zemi.

0 0
možnosti
BR

Stobka

31. 12. 2010 10:19
Tenkrát Německo zakázalo

dát jakoukoliv práci cizinům z východu, takže sestry, které už  daly výpovědi,zůstaly nezaměstnané

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

31. 12. 2010 20:31
Re: Tenkrát Německo zakázalo

I nezůstaly, hodně jich tenkrát přišlo třeba do Kanady (vím to, protože jsem jim překládala vysvědčení ze zdrávky).

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

31. 12. 2010 9:27
Ale poznal

Průměrné IQ i vzdělanost národa by markantně vyskočila. A co bychom si počali bez soutěže o nejbangovitějšího Bangu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3253x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik