Černé duše v ČSSD na vlastní oči

Mladá fronta Dnes sice od pondělí najede na novou grafickou úpravu, která ovšem v žádném případě nemůže zakrýt neustále klesající obsahovou úroveň. Tento fakt beru jako důsledek ekonomické krize, šetří se všude, tak proč by Mafra neměla šetřit na redaktorech, když se jí vlastně jedná jen o to, aby byl novinový papír potištěn po obou stranách!?

Dávno mě přestala iritovat dvoustrana redakčních komentářů, majících mnohem nižší vypovídající hodnotu než leckteré blogy zveřejněné na stejné téma, nevadí mi Barbora Tachecí, která v rozhovoru s novým ředitelem pražské zoo vyplácá půlku tiskové strany na téma, zda není poškozeno právo na ochranu osobnosti u goril, sledovaných kamerami, stejně jsem si zvykl i na pochybná Komárkovsko-Steigerwaldovská moudra. Dalo by se tedy říci, že jsem v tomto ohledu otrlý, ale bohužel jsem se zmýlil.

Včera (v pátek 19. března) vyšel na titulní straně MFD článek pod názvem „Černé duše v ČSSD na vlastní oči“, podtitulek zněl „Reportér MF Dnes strávil téměř rok v Paroubkově straně. Byl svědkem účelových náborů nových členů.“

Ten „reportér“ se jmenuje Martin Vokáč a je mu jedenadvacet let. Stal se členem ČSSD v Praze 7, inkognito v ní působil téměř rok, aby během této dlouhé investigativní práce zjistil to, k čemu by na internetu stačila necelá hodinka.

Článek je zde: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=066&r=titulni_stranaa&idc=1353496

 Pro ty, kteří se nechtějí prodírat houštinami balastu, stručné shrnutí Vokáčovy roční mise: ČSSD v Praze 7 nabrala nové členy, s jejichž pomocí došlo ke svržení stávající předsedkyně obvodní buňky Květy Krajíčkové a ke zvolení Karla Klímy. To vše měl zajistit kontroverzní podnikatel a bývalý člen KSČ i ODS Aleš Kyselý, konspirace se měl účastnit i majitel pouťových atrakcí Václav Kočka. To „odhalila“ ve stejném vydání MFD Tereza Strnadová: (http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=066&r=udalosti_a_polia&idc=1353501).

 Aleš Kyselý chce tedy po podzimních komunálních volbách udělat na radnici Prahy 7 velkou koalici ČSSD a ODS. Oběma mladofronťáckým investigativcům zcela ušlo, že tato koalice existuje na radnici Prahy 7 již tři a půl roku, ale to by museli zvednout zadky anebo alespoň pracovat lépe s internetem. V Praze 7 je celkem 25 zastupitelů, z toho absolutní většinu (14) má ODS, která také obsadila pětičlennou radu. ČSSD zde má čtyři zastupitele a jednu placenou funkci (kontrolní výbor), zelení stejný počet a rovněž jedno placené místo, zbytek do počtu tvoří dva Evropští demokraté a jeden komunista. Kromě posledních tří členů hlasovala ODS, ČSSD a  SZ zcela jednotně, velká koalice měla 22 hlasů z 25. Tuto idylku narušily půtky u sociálních demokratů, kteří navrhli odvolání Květy Krajíčkové z placené funkce a její nahrazení jiným stranickým soukmenovcem. Této žádosti bylo vyhověno, Strnadová a Vokáč bohužel své články díky internetovému analfabetismu neobohatili o zábavnou historku, s tímto spojenou (vřele doporučuji ke zhlédnutí, uvidíte, jak probíhají „tajné volby!“):http://www.tvpraha7.cz/

 Dále autoři poukazují na tajemnou postavu Václava Kočky z Výstaviště a zcela jim ušlo, že současný šéf ČSSD Praha 7 Karel Klíma byl dlouholetým ředitelem právě této instituce, než jej převzala za podivuhodných okolností Incheba, ale to jen tak na okraj.

Reportéři MFD poukazují i na dokument ČT, z něhož čerpali a který se causou okolo Kyselého zabýval. Zapomněli však zdůraznit, že tento pořad byl vysílán před několika lety a proto snad bylo zbytečné, aby mladík Vokáč rok působil skrytě v ČSSD. Dokument o Aleši Kyselém je zde: http://www.ceskatelevize.cz/program/10091138491-18.12.2006-21:50-1-reporteri-ct.html?online=1

Inu, již jsem vyjádřil pochopení, že vydavatel MFD musí šetřit stůj co stůj. Domnívám se však, že dávat na titulní stranu haldu veteše a vydávat to za investigativní žurnalistiku je to, čemu se v Čechách odpradávna říká „Dělat z lidí voly“.

P.S.: Vzkaz pro MFD. Pokud byste chtěli Aleše Kyselého, potažmo ČSSD a radnici Prahy 7 zatáhnout do další konspirace, tentokrát i s církví, přidávám další námět na titulku. Že je pár let starý, to přece nemusí vadit, stačí jen lehce oprášit a vydávat za novinku. Je to zde:

http://www.tyden.cz/tema/pomoc-ve-jmenu-kalicha_904.html

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Presler | sobota 20.3.2010 16:17 | karma článku: 34,32 | přečteno: 8532x