Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Námitka proti Darwinovi ( ke dvoustému výročí jeho narození)

Materialistická víra je v současné době státní ideologií nejen u nás, ale zdá se, že také v EU. Navzdory tomu, že Listina práv a svobod, základní část Ústavy, přímo zakazuje, aby se stát vázal na výlučnou ideologii. Stát se snaží vnutit, pomocí školského systému, zákonů, veřejnoprávních médií, „vědeckých“ institucí a dalšími prostředky tuto ideologii svým občanům, z nichž paradoxně naprostá většina vyznává jiné myšlenkové postoje.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section

            Podle statistických průzkumů se u nás hlásí k tradičním křesťanským náboženstvím jedna třetina populace (agentura STEM). Jen pouhých pět procent obyvatel však tato náboženství praktikuje (americký průzkum u příležitosti návštěvy prezidenta Bushe v Praze), to jest řádně vykonává předepsané úkony. Jsou zde tedy dvě třetiny až devadesát pět procent lidí, kteří mohou být považováni za ateisty. Kolik z nich má ale materialistické vyznání?

            Velmi důležitou, pro současnost typickou  a  státem zcela přehlíženou kategorií spirituality je tzv. nová religiozita. Tak bývala v devadesátých letech nazývána na Frankfurtském knižním veletrhu  kategorie knížek o new age, buddhismu, józe, astrologii, křesťanské gnosi, kabale, šamanismu, taoismu,  léčitelství a alternativní medicíně založené na spirituální filosofii jako je homeopatie, reiki, ajurveda,  akupunktura, psychoenergetika atp.  Nová religiosita je velmi mnohotvárná a má u každého ryze osobní charakter,  je formována na individuální, nikoliv na společenské úrovni. To znamená, že nevytváří žádné autoritářské organizace jako jsou církve. Naopak, je zde aktivní odpor proti formování paternalistických nebo mocenských sociálních struktur. Nový religiozita je velmi mnohotvárná, často je směsí některých nebo všech vyjmenovaných proudů a ještě mnohých dalších. Na homeopatických školeních se tudíž setkáváme s lidmi, kteří si oblíbili šamanské bubnování nebo jógu. Na buddhistických meditačních setkáních zas můžeme vidět na hrdlech účastníků křížek. Velká většina těch tzv. ateistů ve skutečnosti žije velmi silnou osobní spiritualitu. Je součástí jejich životního stylu. Hodně se v ní prosazuje ženský prvek, pravá strana mozku, intuice.  

            Nová religiozita  je o hledání harmonie. Nikoliv o boji, o vítězství schopnějšího („survival of the fittest“) a o smrti nebo ujařmení  méně schopného, jak to vyhlásil jako přírodní zákon Charles Darwin. A tím posvětil a vysvětlil tehdy probíhající ozbrojenou koloniální expanzi Velké Británie, stejně jako budoucí světové války, revoluce a kulturní revoluce, celkem asi 150 - 200 milionů násilných smrtí za příštích sto let. Posvětil tím věk materialismu. Nová religiozita, kam patří většina obyvatel této země  (80% z nás například využívá alternativní  medicínu) však vidí svět jako potencionálně harmonické místo, kde by mělo docházet k souhře a k vzájemnému doplňování, místo k boji.  Diverzita zde není k tomu, aby byla zničena a potlačena tím nejsilnějším, ale je naopak cílem,  mnohavrstevným chorálem jedné světové melodie. 

            Darwin je jedním z nejoslavovanějších světců materialistické víry,  která si všímá jen materiálních dějů a  opomíjí kategorii vědomí a mysli. A přece jej kdysi, když byl dlouhodobě nemocný, zachránila právě idealistická  homeopatie. Velmi rychle však na to zapomněl.  Stejně tak rychle upadl v zapomnění i fakt, že většinu „jeho“  idejí publikoval několik let před ním Darwinův krajan Alfred Russel Wallace, který však nezastával materialistická stanoviska a nedomníval se na rozdíl od Darwina, že vývoj druhů probíhal díky čistě  náhodným událostem.

            Veřejnoprávní televize nedávno komentovala Darwinovo výročí  zhruba následovně: „Darwinovy teorie jsou stále platné. Někteří kreacionisté ale věří, že Země byla stvořena se vším všudy před šesti tisíci lety. Ti s Darwinem nesouhlasí. Vědecké argumenty proti Darwinovi však neexistují.“

            Ve skutečnosti je Darwinizmus z vědeckého hlediska dávno mrtvý a nyní se jako neodarwinizmus vrací přes státní média, aby nás přesvědčil o tom, že materialismus je i nadále mocensky hájen. Základní  myšlenkou darwinizmu je totiž to, že se druhy přizpůsobovaly podmínkám po malých krůčcích. Takže mezi plazy a ptáky a ptáky a savci atp. musí být mnoho přechodových mezistupňů.  Muselo by docházet k archeologickým nálezům tisíců mezistupňů. To se však nestalo. Druhy jsou nacházeny jako hotové a oddělené a vždy tomu tak bylo. Existuje jen několik málo silně medializovaných  výjimek. Lépe se nám zde hodí  teorie archetypů či morfogenetických polí nebo další, rovněž  nematerialistická vysvětlení,  především zákon karmy. Není naprosto žádný reálný  důkaz pro to, že se z ryb stali plazi nebo z plazů ptáci. Stejně jako nikdy nebylo věrohodně prokázáno, že máme společného předka se současnými opicemi. Jako celý materialismus, stojí darwinismus na polopravdách a fantaziích, vydávaných za „vědeckou pravdu“ a mocensky podporovaných.

            Škoda, že se nezachoval žádný vědecký záznam o tom, který  vysoko ředěný potencovaný homeopatický lék   skotský homeopat Dr. James Gully těžce a dlouhodbě nemocnému  Darwinovi podal. Tímto nevědeckým uzdravením vlastně  podpořil mohutný rozvoj materialismu, utlačujícího a bagatelizujícího dnes jakékoliv jiné názory, včetně homeopatie.

            Myslím, že základním krédem nové religiozity je, aby názor jednoho neutlačoval názor druhého. Každý máme jinou karmu,  a proto je také na světě mnoho různých názorů. Ten ne-darwinistický však ve státním televizním zpravodajství zatím nemá místo.

 

Jiří Čehovský

autor je nakladatel literatury new age a homeopat

 

Autor: Jan Novák | středa 25.2.2009 17:36 | karma článku: 10,69 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

Šedivé mraky se líně povalují na horizontu a vítr si zlehka hraje s popadaným listím. František cestuje lokálkou z práce domů. Dívá se zamyšleně z okna a najednou zaslechne rozhovor dvou cestujících:

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35 | Přečteno: 324x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

Díky semináři na ETF UK jsem se dozvěděla, v jak veliké míře existuje sexuální násilí uvnitř církví. Věděla jsem sice, že se to děje, ale ne v takovém rozsahu.

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Moje pandemické koleno… aneb Korofejeton neboli Skoro fejeton č. 2

Safra, už podruhé za sebou mě probudila bolest kolene... Jsem nepoučitelná, už zase jsem to přehnala.

9.4.2021 v 8:17 | Karma: 16,53 | Přečteno: 509x | Diskuse| Osobní

Jan Novák

Covidová generace - jaká asi bude? (Aneb generace hozená přes palubu)

Současná doba není pro nikoho jednoduchá. Neznám odvětví, do kterého by pandemie, resp. s ní související restrikce, nezasáhla. Děti jsou ale bezpochyby tou nejvíce zasaženou skupinou, ač si toho zatím většinou nejsou vědomy.

6.2.2021 v 9:08 | Karma: 22,96 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

Tím děkanem je doc. PhDr. Michal Pullmann Ph.D. a onou „fildou“, jak asi většina čtenářů ví, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy.

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78 | Přečteno: 712x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik