Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dopis Vašeho bývalého Voliče

Vážený pane Premiére, při Vašem vytížení nepočítám s tím, že asi máte čas na korespondenci, která přichází do Vašeho klubu.

Současná situace v naší republice pod vedením stávající koalice mě však nutí aspoň vyzkoušet k Vám dostat krátký dopis s mými pohnutkami.

Protože jsem se od mých školních let zajímal o ekonomiku celkem logicky jsem dospěl v pravicového voliče. Vždy jsem vybíral mezi stranami pravého spektra a děsil se posilování „socanů“ s komunisty. Uvítal jsem Vaši snahu po letech bohapustého rozhazování na dluh zredukovat tohle krátkozraké poblouznění a žít s tím na co máme. Poslouchalo se to opravdu hezky a člověk očekával, že začnete osekávat rozpočty institucí, které prosluly předraženými tendry nade všechny bych vyzdvihnul armádu ČR. Pro posílení domácí poptávky ulevíte firmám a pracujícím občanům, aby mohli sami „otáčet“ vydělané peníze a pomoci tak růstu poptávky a potažmo HDP. Jako pravicová strana jste se vždy oháněli slogany velebícími nízké daňové zatížení a ponechání peněz těm, kteří je umí vydělat. I největší ignorant ví, že dobře je tam, kde jsou nízké daně.

Nyní do reality.

V posledních měsících člověk neví, zda Vám náhodou nedělají poradce „borci“ od pana Sobotky. Namísto šetření, jdete nejjednodušší cestou zvyšováním daní. I přes varování ekonomů a nyní i dost hlasitých protestů prezidenta republiky tlačíte další vývoj do vývrtky recese. Rozpočtem protáčíte větší a větší podíl HDP ( aktuálně prý 41,5% ) a prý je třeba vybírat více a tím dusit občany, ekonomiku, a potom opět vybírat více? Myslím, že nedávné zvyšování spotřebních daní z nafty, alkoholu, cigaret, potravin a následný nulový nárůst výběrů daní Vás přece musel přesvědčit, že tudy cesta opravdu nevede.

Jako běžný občan pracuji od svých 19 let. Většinou jsem pracoval v obchodním oddělení a měl se co ohánět abych nakrmil prací malou firmu. Na region střední Moravy jsem dobře vydělával a adekvátně k tomu i platil odvody ze mzdy. V současné době mi stát ze mzdy sebere 30000 CZK. Co mi zůstane je dále zdaněno širokým spektrem odvodů, poplatků a bůh ví čeho ještě.

 Bohužel vidím, jak je s těmito penězi hospodaří a je mi opravdu zle.

-          Odvod z mé mzdy asi dostačuje na měsíční dávku rómské rodině o jejíž členy se stát v jeho blahorodí postará od kolébky až po smrt.

-          možná by dostačoval na výplatu řadového vojáka, kterých náš stát potřebuje na 20000 a kteří se nám pracujícím rádi posmívají, že se jdou 6x měsíčně vyspat na 24-ku a po zbytek měsíce už nemusejí chodit, nehledě k tomu, že po 15 letech „tvrdé“ služby mají nárok na výslužné do konce života.

-          předpokládám, že uhradí mzdu státnímu úředníkovi, kterých nám přibývá tak jako rómských spoluobčanů. Je vidět že jsou  také velmi družní, protože na kontroly po firmách chodí z jednoho úřadu ve dvou a klidně i ve třech. Z čehož si člověk udělá obrázek o jejich vytížení.

-          Silnice jsou rozbité, zdravotní péče nás i při vysokých odvodech stojí stále více, zaměstnanci chodí v horečkách do práce, protože by v případě, že „lehnou“ nedostali ani haléř, znám firmy, ve kterých musejí ženy pracovat třeba i 4 dny po sobě 12 ti hodinovou noční službu a bojí se ozvat, protože kdyby přišly o práci ( ze které si donesou kolem 10000 CZK čistého ), tak jim stát po 6-ti měsících zamává a hodí přes palubu, přestože pracují a platí daně, tak jako to musí činit neprivilegovaná část našeho národa. Dalo by se pokračovat dále, ale vzhledem k Vašemu času nebudu dopis natahovat.

 

Resultát je každopádně takový, že pokud pracující občané a podnikatelé budou sloužit pouze jako dojné krávy pro privilegované, kteří mají možnost tyto peníze přerozdělovat a nebudeme si nalhávat, že čím více se přerozděluje, tím více zůstane za nehty, státní zaměstnanci se budou nudit na uměle vytvářených postech, vojáci budou mít nárok na nesmyslnou výsluhu, Romové budou dostávat několikanásobek zde na střední Moravě běžné mzdy jenom za to, že jednou měsíčně dojdou na poštu a to si ještě bez skrupulí pomohou dalšími krádežemi. Pokud máte žaludek na to, abyste rozházeli přes 300 000 000 CZK na sociální účely, tak Vás odmítám dále volit.

 

Bohužel jste mě nepřesvědčili, že to s Vašimi volebními sliby myslíte vážně a připadne mi, že roste arogance moci. Vůbec nemáte snahu cokoliv občanům vysvětlit, či deklarovat snahu cokoliv s výše uvedenými problémy činit. Stačí přece vybrat více daní, ono se to nakonec nějak „umlátí“.

 

Bohužel ne, zůstávám u pravice, extrémní pravice, budu volit Dělnickou stranu.

Předpokládám, že můj hlas ještě v jednom, možná dvěma volebními obdobími propadne,

ale v současné přezíravosti se možná dočkáte toho, že jednou budete sedět v poslaneckých lavicích s představiteli takovýchto frakcí a možná Vás do dokope hledět dále než na zájmy svoje a možná zájmy Prahy. V okolních zemích (Francie, Nizozemí, Finsko, Maďarsko, Švýcarsko) jsou již tyto strany zastoupeny v parlamentech s nemalým procentním podílem.

Berte to jako varování, společně se mnou takhle uvažuje stále více „dojných občanů“

 

 

S pozdravem

 

 

Marek Smička

V Prostějově dne 8.9.2012

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Novák | neděle 9.9.2012 15:11 | karma článku: 35,44 | přečteno: 2635x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

Šedivé mraky se líně povalují na horizontu a vítr si zlehka hraje s popadaným listím. František cestuje lokálkou z práce domů. Dívá se zamyšleně z okna a najednou zaslechne rozhovor dvou cestujících:

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35 | Přečteno: 321x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

Díky semináři na ETF UK jsem se dozvěděla, v jak veliké míře existuje sexuální násilí uvnitř církví. Věděla jsem sice, že se to děje, ale ne v takovém rozsahu.

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94 | Přečteno: 397x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Moje pandemické koleno… aneb Korofejeton neboli Skoro fejeton č. 2

Safra, už podruhé za sebou mě probudila bolest kolene... Jsem nepoučitelná, už zase jsem to přehnala.

9.4.2021 v 8:17 | Karma: 16,53 | Přečteno: 507x | Diskuse| Osobní

Jan Novák

Covidová generace - jaká asi bude? (Aneb generace hozená přes palubu)

Současná doba není pro nikoho jednoduchá. Neznám odvětví, do kterého by pandemie, resp. s ní související restrikce, nezasáhla. Děti jsou ale bezpochyby tou nejvíce zasaženou skupinou, ač si toho zatím většinou nejsou vědomy.

6.2.2021 v 9:08 | Karma: 22,96 | Přečteno: 773x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

Tím děkanem je doc. PhDr. Michal Pullmann Ph.D. a onou „fildou“, jak asi většina čtenářů ví, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy.

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78 | Přečteno: 710x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik