Dopis tátovi

Tak dnes si naši klienti v naší léčebně sáhli zase hlouběji do svých duší. Závislost na čemkoli je důsledek onemocnění lidské duše, nevhodný způsob řešení bolestí a traumat, které jsme prožili nebo prožíváme. Dnešní téma psychoterapeutické skupiny bylo: "Dopis tátovi.." Napsala jsem si dopis s nima...Tady je...

Ahoj tati...

Zemřel jsi mi, když mi bylo 25 let. Zemřel si nečekaně, bez předchozího varování..Ani jsem Ti nestihla říct, co jsi pro mě v životě znamenal. A znamenáš, táto! Možná jsem to v té době, kdy jsi zemřel, ještě nevěděla. Vlastně určitě jsem to tehdy nevěděla.

Promiň, že od dopisu pro Tebe odbíhám, ale mám tu lidi, které mám ráda a jsou v problému stejně jako kdysi já. A teď potřebují moji pomoc. Vím, že mi rozumíš.

Od té doby, co nejsi mezi námi jsem si uvědomila, kolik věcí jsi mě naučil. A pochopila jsem snad Tvou duši.. A co víc, pochopila jsem , že ji mám po Tobě. Bohémskou, uměleckou, laskavou a empatickou po mámě...Vždyť víš..

Jdu ve Tvých šlépějích. Víš to? Muži, se kterými se v životě setkávám, mají vždy něco z Tebe. Dobře to vidím! Snad mi je posíláš tam odjinud, z jiných břehů.. Statečně se peru se svou závislostí už dvanáct let! Vím, že jsi na mě pyšný.

Cítím Tě nad sebou v každou chvíli. Taky moc dobře vím, že jsi mi tehdy v tom rozhodujícím okamžiku, mém rozhodujícím  okamžiku na pokraji života a smrti "upít se x žít",  pomohl tam od zhora, kde to nikdo z nás smrtelníků ještě nezná. Děkuju za tu pomoc, navedení na správné lidi, podporu, vedení v životě.

Budu se snažit i dál jít tak, aby měl můj život smysl. Prosím, ochraňuj mě tam z dáli. Přimluv se ať můžu i dál nosit Boha stále v sobě. Ať hříšník jsem jen z nevědomosti. Budu se o to snažit.

Prosím Tě o lásku, tati...

Asi přijde chvíle, kdy se setkáme, ale ještě je čas..Prosím o něj, tady dole na tom pozemském světě.

                                                                                                                                    S láskou...Moni

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Monika Plocová | pondělí 3.10.2011 13:06 | karma článku: 16,58 | přečteno: 1415x
  • Další články autora

Monika Plocová

Na útěku

16.5.2024 v 13:38 | Karma: 9,10

Monika Plocová

Vždy to má smysl

2.5.2024 v 14:59 | Karma: 15,94

Monika Plocová

Květinový sen

22.3.2024 v 15:27 | Karma: 12,26

Monika Plocová

Rozhodnutí

3.3.2024 v 16:50 | Karma: 32,91

Monika Plocová

Kdo za to může?

8.2.2024 v 13:48 | Karma: 20,53