Dáte si ?

Poslední dobou se mě zdá, že někteří lidé vlastně ani neví, co chtějí ... Takže co takhle dát si jeden malý diskriminační kvíz:

dáte si ?převzato z idnes.cz

 

1)      Jste na dovolené v Indii, kolem zrovna zuří epidemie ptačí chřipky, ze sousední vesnice stoupá dým z likvidované drůbeže … a vám přinesli k obědu kuře. Nic o tom kuřeti nevíte, neznáte jeho původ, rodinné poměry, zdravotní stav, je to prostě kuře. Dáte si, nebo budete o hladu ?

 

2)      V klubu jste se seznámil s nádhernou dívkou. Nic o ní nevíte, pouze to, že se občas pohybuje v prostředí drogově závislých, takže možná vlastní nějakou ošklivou nemoc. Dívka se s vámi chce vyspat, bez ochrany. Neznáte její původ, rodinné poměry, zdravotní stav, je to prostě jenom krásná holka. Dáte si, nebo půjdete domů sám ?

 

3)      Do firmy vám přišel na pracovní pohovor uchazeč romské národnosti. Nic víc o něm nevíte, neznáte jeho původ, rodinné poměry, zdravotní stav, je to prostě Rom. Dáte si, nebo pošlete milého Roma tam, odkud přišel ?

 

Vyhodnocení:

 

1)      Gratuluji, v případě že jste si dali kuře, máte jeden bod a šanci 1 ku několika milionům, že jste se otrávili virem ptačí chřipky a budete mít díky tomu vážné zdravotní problémy.

 

2)      Gratuluji, v případě že jste šli s dívkou, máte jeden bod a šanci 1 ku několika tisícům, že dotyčný byl nakažen nějakou pohlavně přenosnou nemocí, že se tato nemoc přenesla na vás a že díky tomu budete mít vážné zdravotní problémy.

 

3)      Gratuluji, pokud jste Roma neodmítli, máte jeden bod a šanci 1 : 1, že jste právě do firmy nasadili osobu s delikventním až kriminálním chováním, a že díky tomu vaše firma bude mít vážné finanční problémy.

 

Do diskuse je možné kromě obvyklých invektiv uvádět, kolik bodů jste v testu dosáhli a proč je některá z uvedených možností více (případně pak méně) diskriminační, než ostatní …

Autor: jiri plavsky | středa 9.11.2011 10:32 | karma článku: 13,11 | přečteno: 746x