Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Finanční kontrola do každé třídy !

Dnes prošla českým parlamentem novela školského zákona. Mimo sešněrování do větší průměrnosti a homogenity žáků (jakákoliv odchylka od průměru se ve škole trestá) je v této novele úžasná perla.  Myšlenka roku, která se může zrodit jen v hlavě člověka bez rozhledu, praxe a fantazie. Zákaz sladkostí ve škole. Těším se na prováděcí předpis právě k tomuto paragrafu. Tady musím přiznat, že považuji tuto perlu za přínos pro výuku kreativity, samostatného myšlení a rozvoje podnikatelských dovedností našich žáků a to již od první třídy. Vše se především dotýká prodeje sladkostí a dalších "nezdravých potravin" ve školách. Víme co to je?

Ve škole se tedy nesmějí prodávat a propagovat výrobky ohrožujících zdraví, psychický nebo morální vývoj dětí, žáků a studentů nebo přímo ohrožujících či poškozujících životní prostředí a dále reklama a nabízení k prodeji nebo prodej potravin, které jsou v rozporu s výživovými požadavky na zdravou výživu dětí, žáků a studentů. Požadavky na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních, stanoví ministerstvo a Ministerstvo zdravotnictví vyhláškou.

Ministerstvo školství tak rozbíhá skvělí byznys pro sebe a pro žáky všech tříd  a stupňů. Ministerstvo vydělá na vyhlášce, která stanoví rozsah toho, co se ve škole prodávat smí. Bude na to výběrové řízení? Kolik zaplatí příslušný zemědělec (výrobce) za zařazení své komodity do vyhlášky ? Bude o tom rozhodovat komise? Hlásím se do ní, mám pár kamarádů co potřebují pomoci :-)

Bude také vyhláškou vymezena demilitarizovaná zóna v okolí školy tak, aby průměrný žák nestihl o přestávce doběhnout do nejbližšího tabáku, bufetu či potravin pro proviant? Jak se bude řešit ranní příchod některých žáků do školy s plným dvoukolákem?

Už to jasně vidím. Ti šikovnější a průbojnější žáci během dne posbírají objednávky na následující den. V nejlevnějším obchodě za pomoci rodičů nakoupí objednané zboží. Druhý den projde žák do školy s dvokolovým vozíkem a do velké přestávky vyřídí všechny objednávky svých spolužáků. Samozřejmě s odpovídající provizí a bez DPH.

Je to neoprávněné podnikání nezletilého. Bude tedy nutné zavést do škol bezpečnostní rámy skenující výše uvedené nebezpečné věci. Školník je při příchodu zabaví a protože jeho plat není zrovna ohromující, za patřičnou provizi zabavený proviant vrátí. Bez DPH a bez zdanění.

Bude tedy nutné do každé školy zavést nejlépe dva členy finanční policie. Budou vše hlídat a dozorovat. Udělají v tom pořádek a ještě nám klesne nezaměstnanost.

Nevhodné výrobky a zboží se tedy začnou pašovat přes okna WC, sklepní okénka, rekuperačním potrubím ... Budeme zavírat nezletilé žáky? Pak to bude chtít speciální ústavy. Nebo můžeme žalovat a zavřít rodiče. Pak ovšem bude potřeba více pěstounú, do děcáku přece opuštěné děti nedáváme.

Vznikne školská mafie. Začne válka gangů. Naše školi konečně připraví žáky na reálný život. Přežijí jen ti nejschopnější. Bravo pane ministře. Děkuji vám za geniální myšlenku. Jen se obávám, že vy sám se stanete první obětí, nicméně hrdinství bude jistě odměněno panem prezidentem a dostanete odpovídající řád, jen asi in memoriam !

To, co dítě jí není věcí školy, ale vždy zodpovědnost rodičů. Na to jsou ovšem jiné paragrafy a ty již máme. Ohrožování dítěte na zdraví a ohrožování mravní výchovy. Podávání alkoholu a cigaret ...

Autor: Petr Skála | pátek 13.2.2015 19:49 | karma článku: 16,85 | přečteno: 829x
  • Další články autora

Petr Skála

Člověk bez minulosti - země bez budoucnosti

Kolem mne by měli být samí šťastní a spokojení lidé. Lidé, kteří hledají možnosti svého sebeuplatnění, lidé beze strachu a obav o svoji budoucnost. Vždyť se stačí podívat do Afriky nebo na Střední a Blízký východ. Stačí se podívat do továren v Indii nebo Číně, v Bangladéši nebo Vietnamu.

2.5.2015 v 21:00 | Karma: 17,48 | Přečteno: 505x | Diskuse| Společnost

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

Minulý týden tiše proběhla (i v Českém rozhlase) zpráva jak Česká obchodní inspekce udělila pokutu nejmenované realitní kanceláři v severních Čechách za diskriminaci při pronajímání bytu. Vyhlédnutý byt si šla nejprve pronajmout romská pracovnice ČOI a krátce poté neromská inspektorka. Romce bylo řečeno, že je byt obsazený, následně pro druhou inspektorku byl volný. Podle zákona tedy ČOI udělila pokutu. Budu se zabývat nezamýšlenými následky tohoto příběhu.

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33 | Přečteno: 956x | Diskuse| Společnost

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

Jsem jiný, chovám se podle svého vědomí a svědomí, neřídím se všeobecnými doporučeními a neposlouchám dobře míněné rady. Mám vlastní žebříček hodnot, mám svou vnitřní morálku a svět se učím na základě svých zkušeností a podle vlastního výběru informačních zdrojů. Dělám chyby a přiznávám je. Omlouvám se druhým za své chování.

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97 | Přečteno: 1054x | Diskuse| Společnost

Petr Skála

Příčina válek - hloupost, lhostejnost a zbabělost

K tomuto blogu mne přiměla výpověď ruského tankisty, který byl těžce popálen v obličeji při útoku na Ukrajinskou armádu v prostoru Debalceva. Ano, na území Ukrajiny, kde podle řady našich občanů a politiků včetně prezidenta žádní ruští vojáci a zbraně nejsou a nikdy nebyli ! Článek uveřejnil ruský list Novaja Gazeta, Voják se jmenuje Dorži Batomkujev z tankové brigády 46108, jeho profesionální smlouva má číslo 200220 osobní číslo je 2609999. Článek naleznete zde: http://euromaidanpress.com/2015/03/02/the-story-of-a-russian-soldiers-war-in-ukraine-we-all-knew-what-we-had-to-do-and-what-could-happen

6.3.2015 v 9:21 | Karma: 27,42 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Politika

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

Včera v noci byl v centru Moskvy zavražděn Boris Němcov. Významný opoziční politik a kritik ruské vlády. Stalo se tak těsně před mírovým pochodem plánovaným na 1.března. Rusko zapálilo svůj "říšský sněm". Vladimir Vladimirovič Putin probudil ruský národní socialismus a pomalu se stává sám jeho obětí. Již neovládá Rusko. Za vraždou nestojí Putin ale ruští nacionalisté.

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik