Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za informace. Napsal jste:

   "... dnes máme v rukou volbu mezi omezeným nebo globálním konfliktem nepředvídatelných rozměrů. Můžeme zastavit ruské divize v pobaltí a ve střední Evropě nebo můžeme obětovat tato území výměnou za krátké příměří, než se ruští nacionalisté vydají dál. Pak už je zastaví jen kanál La Manche."

   Žiji v Nizozemsku, nevěděl jsem že Rusové jsou již tak daleko a obsadili pobaltí a střední Evropu. Poslušně hlásím, že sem ještě nedorazili. A nebojíte se, že pokud se do západní Evropy dostanou, že kanál La Manche by mohli přeletět nebo na lodích přeplout?

   A teď vážně. Situaci v Rusku jste správě nepopsal a moc nacionalistů v čele s Žerinovským jste přehnal. Putin se jistě, když se mu to hodí, nechá podpořit nacionalisty. Pochopitelně je to od něj nebezpečná hra. Pravdou také je, že nacionalismus je v Rusku silný, a to jak nacionalismus v pozitivním tak v negativním smyslu. Váš článek na mne působí jako válečné štvaní.

4 2
možnosti
OP

Rv Jednat jde vždy a s každým, troufám si tvrdit, že i s vámi, pane autore

4 1
možnosti
SB

Samozřejmě že jednat jde vždy a s každým. S notorickým alkoholikem lze jednat o tom, že přestane pít, a mnoho alkoholiků vám to slíbí. S celoživotním povaležem lze jednat o tom, že v padesáti si najde řádnou práci a bude do ní denně docházet. A s nenapravitelně hádavou a hysterickou ženou lze jednat o tom, že po patnácti letech manželství přestane být nesnesitelná a začne být laskavou a spolehlivou ženou.

Takže jednat skutečně lze vždy a s každým. V tom máte pravdu. Otázkou zůstává, zda vždy lze výsledekům takovýchto jednání důvěřovat.

Dokonce i s Hitlerem bylo možné jednat a záskat od něho příslib, že zabráním Sudet končí veškeré jeho nároky směrem ke zbytku světa.

3 0
možnosti
Foto

Tak na naší vychodní hranici nestojí nic takového jako ruská armáda? Pokud tím myslíte ukrajinské hranice s Ruskem, pak jste se pěkně podřekl, že EU posunula své hranice až k Rusku, což zakazují učinit dohody z Helsink. A už tedy víme, kdo je agresorem.

3 5
možnosti
Foto

V dohodách z Helsink nic takového není, pane Řezníku.  Jenom ve vaší fantazii.

3 0
možnosti
Foto

J35a28k91u92b 78R71o32t87h

28. 2. 2015 9:47

A já Vám dávám karmu a za pravdu, mluvíte mi z duše. 

A zdejším rudohnědým konspirátorům předhodím kostičku - za craždou Němcova stojí Chirurg. Schválně, jestli přijdete na to, o co a koho jde.:-/

6 3
možnosti
Foto

Takto začíná paranoia. Myslím, že je potřeba vypnout a vzít si dovolenou !

2 7
možnosti
JF

.. a že vy o tom něco víte, pravda?:-P

1 3
možnosti
KS

Tedy pane autore,Vy abyste se bál otevřít i sardinky.Co kdyby se tam skrývala ruská fašistická divize.Lidí jako jste vy se nesmírně obávám.Podobnou fobii asi měl ten šílenec z Uherského Brodu.

9 8
možnosti
AM

No, nechci říkat, že Rusko není problém, nicméně ruská pozemní armáda se za poslední roky velikostně zmenšila zhruba 6x (zato ovšem zlepšila výcvik), nyní má cca 800 tis. vojáků, a Rusko je v hospodářských problémech až po uši.

Dokud se na těchto dvou věcech nezačne nic měnit, přijdou mi tyhle teorie o dobývání Evropy dost mimo.

Zkrátka okupace se bez okupační armády dělá docela těžko.

8 0
možnosti
SB

Za stejného důvodu nikdo nemůže obsadit Rusko. Neumím si představit, že by Rusko dost dobře mohlo vyhrát válku, kdyby šlo do tuhého. Buď by to skončilo totálném zničenéím planety, nebo by USA vyhrály a ruskou armádu by zničily. Ale vyhrály by pomocí nejšpičkovější bojové techniky. Nicméně vítězství ve válce vesmírných vojenských satelitů je jedna věc, ale obsadit poraženou zemi nemůže nějaký satelit. To musí udělat voják s kvérem. A na to je Rusko příliš rozsáhlé, než aby to obsazení bylo realizovatelné.

Konec konců vojenské vítězství ve střetu armád, ale nemožnost dostat obsazené území pod kontrolu velice dobře známe z poslední doby. Co jiného byly Irák nebo Afghánistán?

9 0
možnosti
SB

Realistické popsání současného stavu.

Nikdy však nepřestanu tvrdit, že příčina těchto jevů tkví do značné míry v dní v Evropě za posledních dvacet nebo dvacet pět let.

V letech kolem roku 1990 byla Evropa natolik an výši, že společně s USA tehdejší Sovětský svaz dostala na lopatky. Nejprve ztratil satelity, potom se dokonce rozpadl. A v tu chvíli Evropa bohorovně začala spát na vavřínech. Rusko nenápadně, krok po kroku překonávalo krizi a posilovalo, zatímco Evropa se pouštěla do různých nesmyslných experimentů, jako byl ten neškodlivější - multikulturalismus, ale i ty méně škodlivé, jako šílený neudržitelný sociální ráj pro nemakačenka, nesmysly prosazované na evropské úrovni Bruselem a na úrovni ČR lidmi kolem Václava Havla.

Svou převahu jsme rozpustili v nesmyslech jako podpora přistěhovalectví, žvanění o lidských psudoprávech, biopaliva apod.. Rusové si vypočítají, že pěstování řepky na pohonné hmoty je hloupst, a nedělají to. My si vypodítáme totéž, ale pokračujeme v tom. Tím pádem vyhodíme peníze, které nám potom chybí v soutěži s Ruskem.

Můžeme si za to sami, nikoli agresivita Ruska.

Rusko totiž bylo agresivní vždy, ale Evropa vždy byla inteligentní. Nyní Rusko agresivním zůstalo, ale Evropa zhloupla.

0 0
možnosti
PH

Pane Beneši, za to že EU a potažmo SS jde pomalu, ale jistě do kytek dle mého nemůže Rusko a nespadlo to z nebe, ale trvá to už pěkně dlouho. Bohužel.

5 1
možnosti
Foto

Obávám se, že nejste daleko od pravdy.

5 4
možnosti
Foto

Hezký. A to všechno sám?

Já jel včera z Břeclavi a vlastnoočně jsem těch pět divizí viděl.

A pak jsem se probudil a měl jsem seruku v nočníku.

4 4
možnosti
Foto

A tak ještě mokrou ručičkou jste šel psát další blog. Už se na něj těším! ;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik