Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Příčina válek - hloupost...s tím bych ještě souhlasil. Ale dále bych jmenoval spíše propagandistickou zmanipulovanost, nekritičnost a ochotu se být za svoji (subjektivní) pravdu.

Konflikt na Ukrajině není černobílou záležitostí. Rusko do toho bylo vtaženo jednak v důsledku ne zrovna nevinných geopolitických hrátek některých velmocí, jednak v reakci na postup pravicových radikálů (pod prapodivnými symboly a hesly) vůči ruské menšině a proruským regionům. Kdo je kde okupantem je silně subjektivní. Pro obyvatele východních regionů je to ukrajinský voják vyslaný Kyjevem. 

Od počátku se na konfliktu podíleli západní velmoci i Rusko. Západ do toho vložil nemalé prostředky, know how a to včetně lidského materiálu...různé "poradce" a tak. Rusové také svojí stranu podpořili, jak mohli. Nebojuje tam sice regulérní ruská armáda (jak se tady stále uvádělo) ale obešli to umožněním uvolňování v rámci jakýchsi kontraktů. Ovšem v řadách těch různých polosoukromých ukrajinských batalionů bojuje na podobném principu rovněž řada cizinců. 

Na příkladu toho zmiňovaného vojáka je vidět, že tam šel dobrovolně. Nikdo se ho nesnažil umlčet a informaci o něm přineslo ruské médium. I z toho je vidět, že i naše představa ruského režimu je značně zkreslená. 

Ano hloupost...a snaha prosazovat svoje vidění světa. 

Ale o koho jde? Válčí se ve východních regionech. Mělo by tedy jít o tamní lidi. Zajímá nás ale vůbec jejich názor? Ne, nás zajímá jen naše vlastní pravda.

1 2
možnosti
JR

J90a53r74a 48R18a10n90k

6. 3. 2015 19:14

Od listopadu byly pokojne demonstrace, na ktere nereflektoval Janukovyc a Putin potreboval, aby jeho megalomanske OH prosli v klidu, nepotreboval dalsi blamaz ve svete, jeste den pred zahajenim nebylo vse hotove, na to jsou dukazy a mohu Vam sem nasazet cele stranky rozhovoru se zahranicnimi sportovci a medii, Pak uz bylo pozde a Janukovyc mel pristavenou helikopteru pro sva zavazadla plna zlatych rublu:-P

1 0
možnosti
PK

Kdopak ví kdo a kde tahá za nitky a kde je vlastně jakási pravda. Jisté je, že za válečným konfliktem bývá zpravidla někdo, komu jde o prachy. Válka je vlastně krajním prostředkem jak se k nim dostat.

0 1
možnosti
PB

A teď tu o vrazích z wolstrýtu, prosíííím ...

3 2
možnosti
PB

Dobře jste to napsal R^

Podobnost s historií 20. století je do očí bijící.

4 1
možnosti
TT

Propagandou vymytých mozků na obou stranách barikády je teď všude víc než dost. Vy jste typický příklad zuřivé propagandy a je mi už úplně jedno z jaké strany barikády jste ;-D http://www.facebook.com/ZurivaPropaganda

5 7
možnosti
Foto

Tak jak přepisujete ten příběh ruského vojáka, aniž si to uvědomujete, tak to ukazuje na takovou pěknou práci ukrajinských tajných služeb, nebo někoho takového. Je to jen další výstřel v desinformační válce.  

Pokud tam byl skutečně vyslán z Ruska, tak není možné aby vypovídal tak, aby mohl být obviněn přinejmenším z nedovoleného ozbrojování atd. Pěkně ho zpracovali, holoubka.

2 2
možnosti
TT

to se s tím vyrovnejte jak chcete, ale rozhovor z Doržim potvrzuje i celou řadu podobných zpráv.

1 0
možnosti

S posledním odstavcem souhlasím, ale prosím, pročtěte si ještě jednou co jste napsal a opravte i a y.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik