Kypr si oddechl, zaplatí to Rusové:-)

Kyperská vláda to konečně vyřešila - podmínku dodání vlastních zdrojů k evropské půjčce vyřeší "zdaněním", čti ukradením, části soukromých peněz z bankovních vkladů. A protože jsme v socialistické Evropě, tak se na to půjde po jánošíkovsku, tedy krádeží ze vkladů nad 100.000 EU. "Chudí" o nic nepřijdou, a ti bohatí to nejspíš předtím stejně ukradli a navíc jsou to převážně Rusové, tak co by chtěli, že ano. A Euroskupina uvedla, že "se těší na dohodu mezi Kyprem a Ruskem o finančním příspěvku". No doktore Goebbelsi, vy musíte v hrobě vrnět potěšením nad tím, jací zdatní žáci vám v té Evropě vyrostli.

Bez ohledu na to, kdo a čím nynější finanční situaci Kypru způsobil, toto humpolácké politické řešení je dalším hřebíčkem do rakve eura a nynější podoby zglajchšaltované Evropy. Skrývané potěšení některých nad pokořením Kypru jako ostrůvku nepřijatelné finanční svobody a neskrývané potěšení mnohých nad oholením "Rusáků" může pěkně zhořknout.

Kypr přichází o důvěru a postavení daňového či podnikatelského ráje, euro jako měna o další kus postupně ztrácené důvěryhodnosti. Další důsledky těžko předvídat, ale nic pěkného to nebude.

 

K tématu též:

 http://petrsiroky.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=326536&bk=46820

Autor: Petr Široký | pondělí 25.3.2013 9:51 | karma článku: 21,06 | přečteno: 687x