Nevolit je jako neinvestovat.

Ti co čtou, mojí kritiku stran si možná říkají, mám vůbec volit? Ty co sledují politiku déle možná už nevolí, protože jsou znechuceni. Někteří politice nerozumí a nezajímá je a tak nevolí. Někteří dokonce nevolí protože jím to při

Ti co čtou, mojí kritiku stran si možná říkají, mám vůbec volit? Ty co sledují politiku déle možná už nevolí, protože jsou znechuceni. Někteří politice nerozumí a nezajímá je, a tak nevolí. Někteří dokonce nevolí protože jím to při nemorální.
Ti co nevolíte zvažte ještě jednou situaci prosím, jestli vám to stojí za to.
Vy možná nepůjdete a budete to sabotovat, ale kdo nejspíše půjde?
1) Půjdou volit určitě poslanci a členové strany, protože oni dávají hlas sami sobě, nebo svému lídrovy. Kdo by nehlasoval dát moc vládnout nad ostatními, sám sobě? Kdo by nešel dát hlas sám sobě, kdy by si mohl zvolit svobodu nad svými rozhodnutími? Třeba taková imunita zákonodárců je chrání, před těmi dobrými zákony co nám mají pomáhat, ale oni jsou lepší a nepotřebují pomoc zákonů. Taková pomoc by je jen zdržovala od práce. (divné, že před vyšetřováním to chrání, ale před nenasazenou rouškou ne)
2) Pak nejspíše půjdou státní zaměstnanci. Protože budou chtít od strany zlepšení pracovních podmínek. Co může být zvýšení platu, nebo jen vidí tu neefektivitu a budou chtít změnit vedení. Protože netuší, že není problém ve vedení, ale v systému, který je navržen, tak aby nemotivoval k dobrým výsledkům.  
3) Pak nejspíše půjdou ti co od státu (vlády, strany) očekávají, že jím bude dáno něco od druhých.  Třeba větší podpora, větší pravá vůči ostatním, snížení ceny za služby atd. Když se někde dává, tak se musí někde i brát. Myslím, že se bude brát od těch co se neozvali, nebo těch co jsou zrovna v menšině.
Samozřejmě mají na to PRAVO to chtít od druhých. Škoda jen, že to už nevěděli před Kristem, místo modlení stačilo jen chtít. Stačí jen chtít a dostaneme teplou vodu, elektriku a jídlo. Přeci nemusel to bohatství nikdo budovat ani neodkládat svoji spotřebu na jindy.
Tyhle utopisté si půjdou, zvolit co od vás chtějí, nejít volit je jako nechat svoje peníze dobrovolně na účtu sníst inflaci.
Takže volit půjde určitě někdo. Volby tím pádem nebudou zrušeny.
Možná nerozumíte politice nebo investování. Ale svět je nastavený, tak že to musíte nějak vyřešit nebo vám bude bráno.
Ano, někteří mohou zvolit strategii, že se vždy přesunou, tam kde se bere nejméně, nebo dává. Pak je otázka chcete žít podle sebe, nebo podle těch co volí?
Mají větší motivaci jít k volbám ti co něco chtějí, něž ti co nic nechtějí od státu. Pokud si neuvědomíte svojí nevýhodu a podlehnete jí, tak tu bude časem 100% přerozdělení, 100% státních zaměstnanců. (demokratická spirála)
Bacha na emoce. Hodně lidí nesnese velkou prohru. Tak aby nemuseli říkat, že jejich strana se nedostala do senátu, tak volí menší zlo. Malé zlo, ale jen škodí málo. Výsledek bude stejný. Neriskujte, i mále riziko je v letadle problém.
Víte, že tu dříve byla strana vědci pro Českou republiku? Nebo jste v zápalu hledání výherce, si nevšimli stran co to možná myslí dobře. 
Pokud někdo volí podle průzkumů, tak si vzpomeňte na tohle video, jak se dělají veřejné průzkumy.
https://www.youtube.com/watch?v=6Ms9A-212F0   
Ti co nevolí, často říkají: co jste si zvolili, to máte, já nic nevolil, já za to nemohu.  Co je chyba pokud nevolíte, tak o váš hlas je silnější hlas těch co volili. Vy jen dáváte svojí pravomoc ostatním občanům, aby zvolili za vás. Stejně jako když centrální banka stáhne z oběhu část měny, tak měna posílí a ostatní mají o to hodnotnější peníze. (akorát u voleb je to rovnoměrně rozložený, u měny ne, více o inflaci v mém článku: Důsledky inflace měny)
Takže pokud nevolíte, tak vlastně jste podpořili všechny volené strany a nejvíce tu která vyhrála. Vždy jste tedy odpovědní za to co dělá vládnoucí strana!
Proto ti co se chtějí opravdu sabotovat volby, nebo znehodnotit svůj hlas, tak volí stranu která podle nich dostane nejméně hlasu a nedostane se přes 5%.
Bonus:
Stejnou chybu jako voliči dělají i politici. Kdyby přišli všichni opoziční poslanci volit a neomluvili se za nepřítomnost. Tak by 23.12.2020 neprošlo prodloužení nouzového stavu. Také by se neprošla potravinová samostatnost 55%, o které jsem psal. To se stává dost často.
Bonus:
Ve volbách se rozhoduje jak se co bude přerozdělovat a protože přerozdělujeme věci mezi sebou. Tak ani jeden si nechceme pohoršit. To je to co rozděluje společnost. Politici jen uspokojují poptávku po tom co chceme. Možná kdyby stát nepřerozděloval, ale jen chránil před okolními státy a chránil vlastnické práva místo přerozdělování vlastnictví. Tak bychom se možná tak nehádali.
Snad se to dostane těm, pro které to je psané.  
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Borovec | sobota 30.1.2021 8:00 | karma článku: 11,16 | přečteno: 273x