Dávno zapomenutý příběh.

Dávno zapomenutý příběh, jak se lidé připravili o dobrou věc jen díky tomu, že nedokázali být svobodní a poslušně poslechli autoritu. 

Proti drogám se začalo bojovat až když to začalo vadit velkým bavlněným firmám, kterým konkurovalo konopí. Státy tu vždy byli a budou využívaný silnými firmami a skupinami lidí pro ničení konkurence.

Konopí jedná se o nejpevnější, nejodolnější a nejtrvanlivější přírodní jemné vlákno na světě. Jeho listy a květy byly nejdůležitějším léčivem pro dvě třetiny populace zeměkoule více než 3000 let až do 20. století. I botanicky je konopí členem nejvyspělejší rostlinné rodiny na světě. Využívá slunce efektivněji než kterákoli jiná rostlina. Umí vyrůst až do výšky 6 metrů i při krátkém vegetačním období. Může být pěstováno skoro ve všech klimatických podmínkách na zemi. Dokonce i na úplně neúrodných půdách. Konopí je zdaleka nejefektivnější obnovitelný přírodní zdroj na světě.

Využití: 1. Lodě, 2. Látky a tkaniny, 3. Papír, 4. Lana, provazy, 5. Malířská plátna, 6. Barvy a laky, 7. Olej na svícení, 8. Energie z biomasy, 9. Medicína, 10. Jedlé oleje a bílkoviny, 11. Stavební materiály a bydlení, 12. Kouření, odpočinek, tvořivost 13. Ekonomická stabilita a zisk

V dobách největšího rozkvětu konopného průmyslu stála bavlněná košile 100 až 200 dolarů, zatímco konopná 0,50 až 1 dolar.

Jak bylo konopí rozšířeno v Spojených státech? (když se začalo proti němu bojovat ) Při sčítání lidu v roce 1850 se napočítalo 8327 konopných plantáží na farmách, které měly minimálně 2000 akrů. Tato cifra nezahrnovala desítky tisíc malých farem asi miliony rodinných konopných políček.
Až poslední roky se konopí vrací.
I když tedy bude mít něco dominantní postavení na trhu, stát může tuto výhodu násilím zničit. Ale i zde je potřeba víra lidí ve stát, nebo strach lidí ze státu. 
Až lidé budou odhodláni se stát svobodnými nebudou hledat jistoty u autorit, ale energii od lídrů který si vyberou úplně sami.
Budeme opakovat historii i u Bitcoinu? 
Netvrdím, že 100% budou státy bojovat proti Bitcoinu, ale klidně se to může stát. Bitcoin je stejně dobrá komodita jako konopí. A je silný konkurent ostatním uchovatelům hodnot a silný symbol svobody. Tentokrát to není konkurence proti firmám, ale proti státnímu monopolu na peníze, Je to pokus vzít moc ovládat lidi neviditelně, Je to pokus zastavit nejlepší a největší okrádání lidí, které bylo kdy vymyšleno.(umělá inflace) Je to dobrý nástroj k šíření pravdy o efektivitě státu. 
https://braiinscdn-1318e.kxcdn.com/Braiins-Publishing/Bitcoin-Odluka%20pen%C4%9Bz%20od%20st%C3%A1tu%20(Josef%20T%C4%9Btek).pdf

Zdroj o konopí:
http://ekozahrady.com/spiknuti_proti_konopi.htm 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Borovec | úterý 13.7.2021 11:22 | karma článku: 14,92 | přečteno: 411x