Petr Paulczynski

Postřehy z politiky a života.
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3084x

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Začíná kampaň ČSSD. Začíná oranžové peklo slibů. Zvednou prý platy, zvednou prý minimální mzdu, zastaví exekutory, upraví poplatky ve zdravotnictví, odstraní DPH na léky, zvednou daně, zejména bohatým firmám a bohatým lidem. Jako vždycky, slibů plno. To se asi bude líbit. Český střádal co je schopen čepovat benzin do vany na zahradě , když zaslechne o jeho zdražení, nebo jet 100 km za lékárnou bez poplatků půjde volit oranžově. Zvítězí oranžové slibování, protože u nás jsou Bonny a Clyde hrdinové a začíná to už u Jánošíka, nikdo si nepřipustí, že oranžoví neokrádají žádné bohaté a rozdávají chudým, ale že kradou z kapes nás všech. Bohatí či chudí, všichni jsou jen daňoví poplatníci a do jejich kapes bezostyšně hrabou. Možná bohatým víc. A v zákrytu za nimi samá nová, vládnutím nepoznamenaná strana. Blíží se další zkouška inteligence voličů. V minulých volbách skočili voliči na špek VV. No a teď je takových straniček mnohem víc. Okamurovci, Babišovci, Zemanovci. Všichni slibují až se jim od huby práší.Tak uvidíme, koho nám tam zas vystřelí agentury pro vytváření veřejného mínění. Zatím jsem na internetu objevil zajímavý návrh volebních hesel o který se s vámi rozdělím a pak skočíme na titulky.ODS: To je jenom škrábnutí... Zlé, zlovolné škrábnutí!ČSSD: Stojíme jednotně proti asociální Nečasově vládě! Hezký den.KSČM: Pan prezident je sice menševik, ale dialekticky náš.SPOZ: Jak říká Miloš Zeman: nejsme stranou jednoho muže.TOP09: Nejsme ODS, koukejte na knížete!KDU-ČSL: Nejsme TOP-09.Svobodní: Už jsem vám říkal, že EU jsou komunisti? Radši v...ám to řeknu znovu i v tomhle vláknu o pěstování rebarbory.Piráti: Vydali jsme prohlášení, vidíš, mami?SZ: Pořád jsme tu. Haló? No nic...Suverenita: Sem s Klausem, pryč s Němčoury. Also, Bobo ist sexy.ANO: Komunikujeme úsměv!Úsvit: S Japoncem proti Cikánům.DSSS: Sy tě podám, židocikáne.VV: Vítek je s váma a nic mu nedokázali.LIDEM: Kampaň? Copak jsme US-DEU?

26.8.2013 v 11:00 | Karma: 43,41 | Přečteno: 10128x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak jsem v noci narazil na přenos ze senátu, kde sáhodlouze hovořili o poplatcích za psy, což je v podstatě daň z psího lejna. Chtěl bych být senátorem. Mohl bych za slušný peníze hodiny plácat o hovně. Je neuvěřitelné, čím vším se naši zákonodárci zabývají. Když už někdo považuje za správné vypisovat i poplatky z psích hovínek, měl by rozhodování o tom kolik, komu a proč napařit nějaké blbé parafiskální daně, ponechat na obecních zastupitelstvech. Mimochodem, z mé vlastní zkušenosti vím, že vybrané peníze stejně mizí v temné díře obecního rozpočtu. A majitelé psů si pak zhusta myslí, že protože mají zaplaceno, nemusí výsledky metaformosy poživatin svého miláčka po sobě sbírat. Při venčení našeho psa totiž vidím, kolik chytráků se neobtěžuje tento výsledek, lidově hovno, pro intelektuály exkrement, po svém miláčkovi sebrat a od místa činu prchají. Našinec který nadává na všechno "nahoře" tak činí i tam, kde osvícení radní vrátili vybrané poplatky v podobě speciálních košů se sáčky. Vzpomínám si, že jsem kdysi chtěje napravovat nesprávnosti, upozornil jednoho takového "nesbírače", přičemž se mi dostalo reakce, že si mám vysrat voko. Protože se jednalo o hrdinu zhruba o 30cm a 30 kg slabšího, přemýšlel jsem, že bych mu jednu mohl ubalit. Zvýšené hlasy přiměly mého čtyřicetikilového drobka k pozornosti. Přestal očuchávat trávník a přišel očuchávat hrdinovo lejtko. A protože pes pozná, když se ho bojíte, přidal ještě temné vrčení. Psa jsem odvolal a hrdinu jsem poslal utrhnout si sáček a sebrat po svém ratlíkoví hovno. Poslechli oba. Můj pes i silák. A poučení? Porovnáním slovních exkrementů v senátu a chování svého psa jsem dospěl k závěru, že moudřejší jeden vrčící pes co se zasloužil o sebrání lejna, než 75 magorů co řeší hodinu poplatky ze psího hovna, přičemž vyřeší hovno, protože nakonec ten blábol co řešili neschválili. A pak by někdo řekl blbej pes. A pojďme na titulky.

23.8.2013 v 8:08 | Karma: 38,95 | Přečteno: 2651x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Původně jsem chtěl kroutit rozumem nad rozpuštěním sněmovny, ale poté co jsem narazil na blog jednoho socana, no socana, on to musí být spíš bolševik, zkusím napsat něco o svém dětství a 21. srpnu, když už máme dnes to smutné výročí. Měl jsem špatný třídní původ. Kádrový hrb. Otec byl z rodiny vysokého státního úředníka (zemský vrchní rada), matka z velkého, později znárodněného majetku. Když mi bylo 5, tátu na dva roky zašili. Pak směl dělat jen dělnická povolání. Pamatuji ho jako umyvače výloh, minera při odstřelování v cementárce, skladníka. Místo do pionýra jsem chodil do náboženství, než ho zrušili. Nechápal jsem nic. Všichni byli ošátkováni jako pionýři, jen já prd. Jak já jim záviděl. Přes vyznamenání na základce jsem dostal umístěnku na zemědělský učňák a teprve po tátově randálu u "soudruhů" mne přijali na t.zv. podřadnou průmyslovku, kde nás takových byly plné dva ročníky. Sranda je, že z těch dvou ročníků později skoro všichni emigrovali. Komu tohle dnes ještě něco říká. A tak ve mně pod tátovým vedením rostl vzdor. Skrytý. To nás naučili. Otevřeně mluvit jenom doma. Slovo komunista bylo u nás sprosté slovo. Táta byl slušný člověk. Ovšem když poslouchal zprávy, tehdy ještě v radiu, naučil jsem se tolik nových slov, že kdybych je sem dal, všichni by dostali šok. A pak začalo jaro 1968. To mi bylo 21 a kousek. Koukal jsem na to co se dělo jako blázen. Mými hrdiny byli Svoboda, Dubček, Smrkovský, Šik. Z novinových výstřižků jsme s kamarádem v práci měli smotanou roli o průměru 30 cm. A taky jsem jak mi později vyčetli "rozbil jednotné mládežnické hnutí" ČSM se tomu říkalo. A pak přišla noc z 21. na 22. srpna. Táta mne vzbudil a povídal. Je to hochu fprdeli. Obsazují nás Rusové. A obsazovali. Vzpomínám si, že jsem cestou do práce, když jsem jel na Manetu za kolonou ruských náklaďáků, brečel. Ten zážitek mám hluboko zažrán. Pražské jaro bylo v hajzlu. A pak se to začalo vracet do starých kolejí. Říkalo se tomu normalisace, zase lámali lidi, jenom už je nepopravovali a zase se žilo dvojím životem. Pravda se zase říkala jen doma. Každý normální člověk vnímal, že jsme okupováni. Až rok 89 je vyhnal. Všichni si oddechli. Jenom komunisti tiše vzpomínají. A pak jeden blbec ze sociální demokracie. Doufejme, že jen jeden a doufejme, že se tato hovada nedostanou zase k moci. Trochu se bojím. Tak tolik k 21.srpnu. Nu, pojďme na titulky, najmě na ten, který mne přiměl k tomuto úvodu.

21.8.2013 v 8:00 | Karma: 38,54 | Přečteno: 2673x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

V dubnu 2012 zveřejnil server První zprávy rozhovor s nejhezčím klukem ze škaredince, jinak předsedou převlečeného Revolučního odborového hnutí, Zavadilem. Pan předseda tehdy pravil: Jen blbec říká, že se politizujeme! Tak se podívejme, jak je to s tou politizací. Pomiňme časy, kdy odbory byly jen další převodovou pákou komančů ve fabrikách a jediný k čemu byly dobrý bylo že přidělovaly poukazy na rekreace, utěrky k MDŽ a kolekce na vánoce. Pak přišel listopad 89, odbory přemalovaly vývěsní štít a hleděly aby jejich šéfové neztratili své dobře placené pašalíky, když naráz ze 100%ní organizovanosti jim zůstalo organizováno pouhých 25% pracujících. Co s tím fantem, říkali si. Až na to přišli. Zjistili, že nejlepší bude pořádně se zviditelňovat a začali dělat celostátní bordel běháním po ulicích (troubů co za párek a pivo šli foukat na píšťalky do ulic se vždycky pár našlo), zastavovat vlaky a halasit před úřadem vlády. Že tak konali koordinovaně s oranžovo rudými není třeba připomínat, protože v čele těchto taškařic vždy bylo možno zahlédnout bossy v těchto barvách. A tak milé odbory místo starosti o bezpečnost práce či kolektivní vyjednávání se sprostými vykořisťovateli ingerovali do opoziční politiky. Odměnou za to byl u mnohých přestup do politiky na přímo, ať už v poslaneckých či senátorských lavicích. Je podivné, kolik odborářů se probilo v žoldu nebo chcete-li pod praporem ČSSD do zákonodárných sborů. V senátu se na pozici nejvyšší probil sám velký Štěch jehož zásluhy na různých stávkách a pochodech lze na internetu dohledat, aniž bych s tím tady zbytečně zabíral místo. Jen namátkou vzpomenu další odboráře co se vyšvihli na zajímavé pašalíky jako třeba pánové Falbr, Rath, Štěch a Engel . Ať si milí odboráři vzpomenou, že byli všem těmto hochštaplerům dobří pouze jako štít, jako záštita a svým způsobem jako rukojmí při jejich strmé politické kariéře směrem vzhůru. Neříkám, že jsem nadšen současným děním. Ale odmítám aby se do politiky pletly odbory, protože jejich úloha je dle mne jiná. A prohlašovat ty co prokoukli pravou tvář současných odborů jako další politické síly na politické scéně za blbce může zase jenom blbec. No a pojďme na titulky.

19.8.2013 v 10:30 | Karma: 41,15 | Přečteno: 6601x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

K dnešnímu úvodníku mne přivedla čerstvá zkušenost s naší státní poštou. Ač mám zřízenou datovou schránku, někteří úředníci zamrzlí v socialismu mi opakovaně posílají snail mailovou poštu. A protože dopoledne nejsem doma, musel jsem pěkně odpoledne do fronty jak za bolševika na mandarinky. Nerozumím tomu, proč pošťačky chodí s doporučenou poštou dopoledne, kdy nikdo není doma a pak vypisují lísteček, aby si nevolník pro poštu přišel sám, namísto aby takovou poštu nosili odpoledne.Tak pošta je to pěkná, modernizovaná, se šesti okénky. Akorát že fungovaly jen dvě. Třetí dáma kouřila před poštou. Pošta byla plná nabídek takových služeb, že jsem se lekl, že jsem vešel do nějakého vetešnictví. Nejlépe popsal na FB stav naší pošty na své stránce Red Hook:"nedávno jsem byl na poště a řeknu vám, že se tam toho změnilo dost, protože nejen že jsem moh poslat dopis, ale paní za přepážkou mi nabídla, že mi sestaví jídelníček, naučí anglicky, poradí, kudy je nejblíž na nádraží, vyjedná levnější elektriku, sjednotí všechny mé drobné půjčky do jedné obří, která mne pohřbí, pak mi doporučila stinné místo v urnovém háji blízko mého bydliště a nabídla se, že pokud mám děti, mohla by je odpo vyzvedávat ze školky a já jsem rád, jak se ta doba posunula, že už to není jen to tupé bouchání razítek na rekomanda, ale že se pošta přiblížila lidem a je fakt, že než to ta úřednice ze sebe vysype, uplyne několik dlouhých hodin, tedy že se momentálně na poštu dostanete jen po telefonickém objednání a v současnosti je čekačka asi tři až čtyři měsíce, podle pobočky a výřečnosti pracovnic, ale co, dyť tohle je pokrok a vedení pošty zvažuje, že by se na poštovní služby tak jako nějak vysralo, ať si každej svůj dopis odnese sám, a že by se pošta věnovala jen těmhle volnočasovejm aktivitám".Česká pošta stejně jako zbylé státní podniky patří mezi spolky, které nejen mne, ale i další, dlouhodobě rozčilují svojí bohorovností v přístupu k občanům a firmám a těží z toho, že tyto se bez jejich monopolu neobejdou. Přitom z jejich chování čiší atmosféra reálného socialismu s jeho pomalostí, do očí bijící neefektivitou a nezájmem o klienty. O podivných zakázkách spojených právě s těmito státními molochy přitom slyšíme hotové Písně kosmické. Zřizovatelem České pošty je Ministerstvo vnitra České republiky. Nová Milošova vláda by mohla navrhnout privatizaci státního podniku Česká pošta a posunout ji tak do dvacátého prvního století. Zkušenosti zemí, které to udělaly, jsou výrazně pozitivní. Došlo by k výraznému poklesu počtu zaměstnanců a celkovému zefektivnění činnosti. Objeví se konkurenti jak přímí, tak i nabídky úplně nových služeb.Místo drahých poštoven v nichž je stejně otevřeno minimum přepážek bych služby přesunul za zákazníky do nákupních center. A výnos z prodeje tohoto státního podniku bych využil na důchodovou reformu. Tak co na to pane Rusnoku? A pojďme na pár titulků.

15.8.2013 v 11:11 | Karma: 36,43 | Přečteno: 2642x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Celý víkend žila česká mediální scéna kauzou přesunu moderátorky České televize Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře do podvečerního Interview ČT. Prý politické tlaky. V hysterických debatách o politických tlacích či úsměvných sporech, který z diskusních pořadů ČT má „větší váhu“ poněkud zanikla zásadní otázka - kvality a schopnosti moderátorky Daniely Drtinové. Za moderátorku jako za starých časů televizní rebelie zabojovaly odbory. Už se zdálo, že opět někteří jurodiví jedinci sbalí spacáky a půjdou obsadit velín. Ještěže ODS už není ve vládě, protože se vsadím, že by za to jistě mohla. Hlas pozvedla také ředitelka nových medií Kvapilová a moderátor Veselovský. Překvapivě mlčely televizní hvězdy profesorka Dvořáková i Václav Moravec. Zajímavé bylo, když v ten samý čas byl stažen také pan Klepetko, nikdo ani nehlesl. Tam to asi politické tlaky nebyly.Tak za sebe říkám, že jsem za přemístění rád. Jsem totiž zvědav na názory pozvaných a ne na uštěkanou, hosty grilující fúrii, která tvoří závěry. A když se do nich host nevleze, je třeba ho utnout. A proto je dobře, že naše televizní hvězdy zjistily, že svou židli nemají usurpovanou nafurt, protože když je někdo přesadí, povstane celé televizní ROH. Tak doufejme, že se paní Drtinová poučí a nechá normálně hosty odpovídat a nebude neustále skákat do řeči. No a my můžeme po úvodu na titulky.

12.8.2013 v 21:30 | Karma: 38,47 | Přečteno: 2817x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak nám skončilo zase jedno parlamentní divadlo. Přímo komedie. V okamžicích kdy ožili komouši jako stalinista Grebeníček či estébák Falmer to byl dokonce horror. Nejlepší byl ovšem komediant Pavka Bémů. Akorát že když se zamyslíte nad jeho projevem, humor vás přejde. Pavka zdálo by se , mluvil jen o sobě. Ve skutečnosti poodhrnul roušku nad stavem, v němž se nacházíme. Vzhledem k tomu, že jde o chlapa, který už si prošel peklem skandalisací jak nikdo jiný, nemá co ztratit. Muž který byl už dávno mediálně odstřelen na kauze Janoušek-Bém v akci, kde hrály roli uniklé policejní odposlechy, které se "záhadně" dostaly do rukou médií nám popsal mechanismus jak to funguje, když se jeden dostane do hledáčku prokurátorsko-policejního mechanismu. A při čtení tohoto "žertovného" příběhu vás humor přejde. Kdo to neslyšel, najdete ho ZDE. Korunu této prokurátorské anabázi nasadil pan prezident svým setkáním s panem Ištvanem. Se skřípěním zubů jsem ten přenos přestál, celé to trapné martyrium a nestačil jsem se divit, co všechno se může dostat do parlamentu. Chtělo by to nějakého Olivera Cromwella, který by ho rozprášil. Dovolím si ocitovat jeho řeč z 20.dubna 1653 po níž se svými muži parlament rozprášil. "Je nejvyšší čas ukončit vaše zasedání, jež jste zostudili opovrhováním vším dobrým a poskvrnili všemi neřestmi. Nejste než sebranka a odpůrci blahodárné zprávy. Nejste než nájemní ničemové. Svou zemi byste prodali za kus bídného žvance jako Ezau, svého Boha zradili pro pár drobných jako Jidáš. Je ve vás vůbec něco dobrého? Existuje nějaká hanebnost, jež by vám nebyla vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z vás neumlčel své svědomí za úplatek? Je mezi vámi alespoň jeden, jenž by sebenepatrněji hájil zájmy Commonwealthu? Vy mrzké děvky! Což jste svým nestoudným pletichařením a podlostmi neznesvětili toto posvátné místo a z Božího stánku neučinili doupě lotrovské? Jak hnusně odporní jste celému národu, jenž vás pověřil k napravování křivd! Tak tedy! Seberte si své saky paky, zamkněte za sebou a ve jménu Boha, jděte!“ A nyní na pár titulků

9.8.2013 v 12:30 | Karma: 36,91 | Přečteno: 3062x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak včera byla teplá tiskovka. Pozor, nemluvím o počasí. Teplé léto se totiž týká další akce LGBT komunity, která opět uspořádá svůj zviditelňovací festival, jakoby tuto komunitu u nás někdo pronásledoval. Bude prý zas Prague Pride a půjdou rozjásaní, barevní a veselí. A prý budou dělat coming out. Tak to já ho udělám taky. Přiznávám se dobrovolně a bez nátlaku, že jsem na baby. Tudíž asi nemám nárok. Jsem hetero a podle randálu který se zase okolo této homoakce rozvíjí asi nejsem normální. Dokonce naše vaše veřejnoprávní ČT nás nezapoměla o této akci informovat. A vsadím se, že ještě bude. Národ se rozdělí na ty politicky korektní, kteří pouliční jásání barevné skupiny lidí s jinou sexuální orientací než je většinová považuje za normální, na ty co je jim to fuk a naposledy na ty co sám fakt homosexuality považují za zvrhlost. Já patřím k těm, co je jim to fuk, ovšem s výhradou. Sexualita je dle mne výsostně intimní záležitost, kterou by si podle své orientace měl provozovat každý doma. Nechápu, proč je potřeba ji deklarovat na ulicích. Rovněž mi uniká zběsilý atak na všechny kdo nesdílí povinné nadšení nad touto akcí. Zaštiťování takovýchto akcí politiky a veřejnoprávním médiem je už pak zcela nad rámec mého chápání. Tak mne napadlo, proč podobné akce nepořádají heterosexuálové? Proč nechodí po ulici polonazí, nestrkají si jazyky do huby a nevyzývají nikoho aby si naleštil prdelku nebo jinou část těla. Když jsem tuto větu napsal do jedné diskuze, byl jsem vyzván, abych takovou akci uspořádal. Uspořádal bych, ale bojím se, že bych polonahou manželku na ulici nedostal. A v tom asi je jádro pudla. Heteráči si své libido uspokojují v soukromí aniž by museli dráždit okolí. Takže co na závěr? Opakovaně říkám že gayové a lesby si klidně teplí mohou být, aniž by mi to vadilo. V okruhu mých přátel a známých se několik takových jedinců vyskytuje a nemám s nimi nejmenší problém. Ani jeden z nich však do potrhlých průvodů nechodí a potrhlých festivalů se nezúčastňuje. Jsou sice teplí, ale považují to za svoji soukromou věc, stejně jako já nelezu na pódium bojovat za právo vztahu on-ona. No a pojďme na titulky.

7.8.2013 v 8:55 | Karma: 36,09 | Přečteno: 2071x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Včera Moravec byla, včera byl hezký čas, včera Moravec byla, za týden bude zas. A jako vždy nás přesvědčoval o čem se máme bavit tento týden. Jak dlouho bude tomuto samolibému kecalovi mediální, intelektuální a moralistní fronta trpět jaho otevřené lhaní? Jak pravil kamarád: jeho otázka "a o čem se začne mluvit " je hodně hloupá, neskonale nadutá a dokonce hned trojnásobná lež, což je pozoruhodný výkon. Je prakticky vždy položena po představení tématu, o kterém se 1) Začalo mluvit už dříve než si ho Moravec vůbec všiml2) Mluví se o něm i bez přispění Moravce3) Mluvilo by se o něm i nadále i kdyby Moravec neexistovalPtát se tedy takto na témata, která nevymyslel, neotevřel, neinicioval, nezasloužil se o ně, neobjevil je a dokonce ho ani nedokáže pojmout smysluplně a originálně, je jednoduše lhaní v přímém přenosu, navíc za naše peníze. Je to tak jednoduché, že i malé dítě pochopí, že otázka "o čem se začne mluvit..." je lží, protože se o daném tématu NEZAČNE mluvit, jednodušše proto, že se o něm prakticky vždy už dávno mluví. Už v roce 2011 napsal Jiří Kohoutek na E-portálu: Formát poledních televizních debat se všude po světě dávno přežil. Politici mají v době internetu a sociálních sítí tolik možnost k prezentování svých názorů, že televizní politické debaty (alespoň v ČR) dnes působí jako anachronismus. Václav Moravec sice nedosahuje pokleslé úrovně kotelnice Jílkové, přesto je nejvyšší čas od vysílání pořadu ustoupit. Václav Moravec snad kdysi přinesl do světa politických tv diskuzí svěží vítr. Po letech se však na jeho pořad v podstatě nedá dívat. Řada mých přátel mne považuje za masochistu, protože nevidí nic smysluplného na tom každou neděli naladit v poledne OVM. Moravec je sice kultivovaný a o úroveň výš než např. zmiňovaná Jílková. Obvykle však klouže po povrchu, jeho dotazy jsou více méně nahodilé a nejsou založeny na poctivém nastudování faktů. Pořad OVM zabila rutina. Při jeho sledování má divák pocit, že Moravec se především baví. Díky své bohorovnosti a jisté změkčilosti v podstatě není schopen vyzískat od pozvaných politiků nic než fráze. OVM nemají dnes už žádnou sílu, aby dokázaly tuzemské politiky třeba jen lehce rozčílit. Nemyslíte, že je na čase tomuto pořadu říci sbohem? No a pojďme na pár titulků.

5.8.2013 v 12:55 | Karma: 42,09 | Přečteno: 8674x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Dnešní úvodníček nelze pojednat jinak, než o vládě odborníků. Jeden odborník, který umí vypít i náhrobní svíčku, mezi dvěma voskovými panáky stihl v rauši odvolat ředitele Národního divadla dřív než tento našel svoji kancelář, načež se vzbouřili umělci. Kdyby nebyly prázdniny, mohli se přidat studenti a mohla nám lukoiloidní vláda padnout dřív než stihla požádat o důvěru. Tak to máme vážení za to jak jsme mocí mermo chtěli volit prezidenta přímo. To ostatní je jenom přímý důsledek volby demagoga, který 10 let objímal stromy až nabyl moudrosti lesního muže. A teď s náma vyjebává. A ještě mu k tomu nahrávají jedinci, kteří v premiérské pracovně zapomněli na heslo, kde vytahuji šuplík, nevytahuji pytlík. Naštěstí tu máme naši kulturní frontu, vždy připravenou psát petice, demonstrovat či dát výpověď. Dlouhodobě se mi to nelíbí, ale tady a teď poprvé říkám bravo. Ještěže Rusnok ukázal, že má koule a pijáka svíček umravnil. Jak by řekl Zemanův kancléř, který obhajoval odvolání šéfa Národního slovy: „Buď věřím, že je to vláda odborníků, a potom věřím i krokům, které dělá. A nebo radši budu přizdisráč a budu čekat, než jí někdo něco dovolí“. Tak tady naštěstí ukázal že není přizdisráč pan Rusnok. Ovšem když pozoruji rozvrat v ČSSD a neschopnost ODS reagovat na tyhle hrátky, obávám se, že cesta do pekel je nadále otevřená. A to nás možná čekají horší věci. Stačí se podívat na rozjíždějící se kampaň pana Babiše a ožívání pan Okamury. Nu, vyčkejme jak se bude hra Odvolej svého ředitele bude vyvíjet. Vrabci na střeše cvrlikají o dalších adeptech na odvolání. A mrkneme na titulky.

2.8.2013 v 12:12 | Karma: 36,23 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak a máme to tu znovu. Když to s Klausem nevyšlo u amnestie s velezradou, tak to zkusíme s korupcí. To by čert na praseti jezdil abychom toho Klause( mimochodem, nevíte kam zalezl?) aspoň nezostudili. Policie prý vyšetřuje, jestli za Klausovou amnestií nebyla korupce. Neverending story. Aminu prověřuje Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality. Prý se tím zabývá už půl roku. Důvodem je anonymní podání. Tak nevím. Já bych všechny anonymy házel do koše. Neumíš se podepsat tak si polib. Ale to u nás holt neplatí. Tady se zkoumá každá ptákovina. Už půl roku. A ještě půl roku se bude. A útvar, který by měl odhalovat opravdickou korupci, stráví rok zkoumáním něčeho, co na konci skončí pšoukem. A zjevná korupční zvěrstva mezitím tiše vyšumí. Nemluvě o tichém nárůstu obyčejné, každodenní kriminality, která lidi rozčiluje tak až se to dostane do zprávy BIS jako nebezpečí. Ono totiž chytit gaunera co strhává řetízky, nebo po nocích vykrádá auta či rodinné domky není tak atraktivní, jako když se vykřikne KORUPCE. To je totiž společenská objednávka. Zaklínadlo. A tak budeme šetřit korupci až na to nasadíme všechny policajty co máme. A mezitím nás okradou, zbijou, znásilní. Dobře nám tak. My přece chceme, aby policie honila hlavně korupčníky. Mimochodem, kolik že jich to vlastně už chytili? A jak to skončí? Jak jsem se dočetl: Všichni ti Ištvanové a další poté co se svými kauzami vybuchnou, se nám v nadcházejících volbách objeví jako nezávislí s podporou SPOZ (nebo ČSSD) na kandidátkách do Senátu jako spravedliví bojovníci proti korupci. A budou zvoleni. Ostatně jistý Michálek to už vyzkoušel. A pojďme na titulky.

31.7.2013 v 12:12 | Karma: 37,03 | Přečteno: 2576x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak nám pan prezident přijal pana Ištvána a pochválil ho. Tak z toho jsem volaaký zmetěný. Když pan Ištván oznámil, že bude stíhat bývalé poslance, které Nejvyšší soud ve věci pro kterou byli stíháni vyjmul z pravomoci orgánů činných v trestním stíhání, napsal můj přítel Tomáš H., že zřejmě zapoměl na více než dva tisíce let starou zásadu římského práva, které je jedním ze zdrojů práva současného, že totiž nikdo nesmí za stejnou věc stíhán dvakrát. (Nemo debet bis vexari pro una et eadem causa).Nezapomněl. Vyplývá to z rozhodnutí pana Nejvyššího státního zástupce Zemana, který mu věc předal zpět a vyzval jej k dalšímu stíhání. U nás to jak je vidět možné je a je to přijímáno právními experty, medii a širokou veřejností bez námitky. Pan Išván stíhat může a je patrné, že i když opět pohoří, nic se neděje. Stíhání začne potřetí, počtvrté a tak dále, až do doby kdy ti tři budou bezpečně za mřížemi. Spokojen bude pan Ištván, spokojena bude paní ministryně spravedlnosti, spokojen bude pan prezident, spokojena budou media, spokojena bude veřejnost. Jediný kdo bude nespokojen bude bohyně spravedlnosti Themis. Dokresluje to i výrok Nejvyššího státního zástupce Zemana: „Já chápu, že někdo nemusí být nadšen z konání pana doktora Ištvana, ale pan Ištvan je pořád druhý nejvýše postavený státní zástupce v zemi. Každý, kdo takový útok vede, si musí uvědomit, že tím snižuje význam instituce, která výrazným způsobem participuje na zachovávání spravedlnosti v každém státě. Je to dost nebezpečné do budoucna“.Jestli je to vyhrůžka kritikům, pak Bůh s námi. A něco málo titulků.

29.7.2013 v 10:50 | Karma: 37,87 | Přečteno: 2430x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Prezident Československa soudruh Klement Gottwald přijal soudruha prokurátora Josefa Urválka a vyjádřil mu poděkování za jeho náročnou práci a plnou podporu v jeho rozhodném boji proti nepřátelům naší socialistické společnosti. Soudruh Urválek ujistil soudruha prezidenta, že nejen prokurátoři, ale i soudci jsou si vědomi své historické odpovědnosti a stojí a budou rozhodně stát na straně pracujícího lidu proti zlovolným silám buržoazie, světového imperialismu a proti keťasům a spekulantům... "...Pěst dělnické třídy dopadne prostřednictvím socialistické prokuratury na každého, kdo by chtěl naši cestu k nejrozvinutější společnosti na světě ohrozit...", řekl také s. Urválek. Tak to jen taková malá historická reminiscence, která nám dříve narozeným naskočí při čtení zprávy, kterak se sešel pan prezident s panem vrchním státním zástupcem. Prezident republiky Miloš Zeman přijal na Pražském hradě vrchního státního zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Ivo Ištvana.Vyjádřil mu plnou podporu v jeho práci a v úsilí odhalit klientelistickou síť, spojující politickou sféru s ekonomickou kriminalitou. Informovala o tom mluvčí hlavy státu Hana Burianová. No řekněte, že se to moc neliší? Úplně nejvíc se to líbilo Mirkovi Kalouskovi. "Tímto krokem prezident republiky otevřeně přiznal přímou souvislost mezi zásahem orgánů činných v trestním řízení a politickými změnami, které prosazuje. Domnívám se, že návštěva dr. Ištvána u prezidenta republiky je porušením nestranného výkonu působnosti státního zastupitelství zejména proto, že mezi prezidentem a vrchním státním zástupcem není žádná kompetenční vazba. Prezident republiky otevřeně přiznal přímou souvislost zásahu orgánů činných v trestním řízení před třiceti dny s politickými změnami, které prosazuje,“ dodal Kalousek. Tak jen pozor Mirdo, prej mají volný ještě nějaký medvědy. A my koukneme na titulky.

26.7.2013 v 9:50 | Karma: 37,45 | Přečteno: 2583x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Za starých časů se vyprávěl vtip o Leninovi. Otevřu noviny - Lenin. Pustím radio - Lenin. Pustím televizi - Lenin. Bojím se otevřít konzervu. Ačkoliv soudruzi říkají, že Lenin je věčně živý, nějak se nám vytratil. I ta fronta na něho už není co bývala. Dokonce ho chtějí šoupnout ke zdi, protože se jim nějak drolí. Ale má zdatné nástupce. Vezměte například takovou profesorku Dvořákovou. V letech 1976 až 1981 vystudovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze kombinaci oborů ruština a historie. Titul doktorky filozofie získala v roce 1982 tamtéž. V období 1981 až 1990 byla zaměstnána v Orientálním ústavu Československé akademie věd, kde v roce 1987 získala titul kandidátky věd. Zaměřovala se zejména na politické systémy latinskoamerických zemí.Po sametové revoluci nastoupila do Kabinetu politologie Ústavu státu a práva ČSAV (1990–1992). V roce 1994 se stala jejím mateřským pracovištěm Katedra politologie Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze, kde od roku 2002 zastává funkci vedoucí katedry. Věnuje se srovnávací politice, přechodům režimů k demokracii a revolucemi. Politologická pracoviště začala v Československu vznikat až po roce 1989, do té doby nebyl tento obor ve Východním bloku etablován. Habilitační řízení podstoupila na VŠE v roce 1994 (docentka) a poté i jmenovací řízení (profesorka). Tak vidíte čemu všemu rozumí kromě ruštiny, dějepisu a Latinské Ameriky. Soudě podle frekvence jejích komentářů na ČT je televizní profesorka zakleknuta v blocích vždy, když ČT zrovínka potřebuje ten jedině správný názor. Na cokoliv. A tak paní profesorka zhodnotí kdeco. Soudy, korupci, plzeňskou školu, odbory, reformy ba dokonce předpoví defenestraci či pouliční boje. Vzhledem k počtu politologů, sociologů a jiných -logů kterých chrlí naše školy obdivuji její schopnost se v takovéto konkurenci udržet na špici peletonu odborníků na cokoliv. Když pak po takovýchto levicových ouverturách přidá do talonu nějaký výkřik pan Sobotka a agresivní odboráři, lituji, že mi je osmašedesát. Být mi o 20 míň, nechal bych je tu krákat jak pohřební havrany a šel se porozhlédnout po nějaké normální zemi. Zemi, kde partaje neřídí kmotři, vládu eurosajuz a kde nepanuje jemně rozptýlený socialismus. Zemi, kde do televize nerozdávají rozumy bývalé nomenklaturní kádry s aprobací ruština-dějepis. Zemi, kde takovéto vševědoucí vědmy nerozeštvávají lidi svojí pitomou kritikou aniž by uvedly náznak vlastního řešení. Bojím se vyvolávání radikalizace a výzev k pouličním taškařicím, bojím se vyvolávání třídního napětí. Bojím se radikalizace dosud demokratické levice reprezentované ČSSD. Bojím se zdivočelých plukovníků. Bojím se nebezpečí, že přestanou fungovat klasické ústavní mechanismy, parlament a vláda vzešlé z demokratických voleb a mající legitimitu od voličů. Vystupování takový profesorek Dvořákových a velikost prostoru který dostávají mne opravňují k obavám, že dojde na nátlakové akce ulice na hranici zákonnosti. Demokratická opozice, levicová i pravicová, vždy respektovala mandát vlády vzešlý z voleb. Pokud je někdo nespokojený s vládní politikou, může ji změnit, ale tou změnou nemá být vláda policejní junty, ulice, nepokoje, násilnosti a občanská neposlušnost, ale jsou to jen a pouze další demokratické volby. A proto volám: Strčte si profesorku Dvořákovou do.......vitriny a necpěte nám ji ráno, v poledne a večer. Abych se nebál otevřít konzervu. A skočme na pár titulků.

23.7.2013 v 20:10 | Karma: 36,68 | Přečteno: 2928x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Facebook mne zavál na stránky ČSSD, kde se vymáčkl bývalý student marxismu-leninismu, dnešní místopředseda parlamentu v článku nadepsaném Ruce pryč od kauzy Nagyová! Podle něho ODS napadla státní zástupce, kteří by podle ní měli vyvodit osobní odpovědnost, zřejmě v souvislosti s výrokem Nejvyššího soudu, jenž zastavil trestní stíhání tří poslanců Občanské demokratické strany. ODS pokračuje v tažení, které zahájil poslanec Petr Nečas, když vyzýval k zahájení kárného řízení proti státním zástupcům Ištvánovi a Bajgarovi. Prý všechna tato vystoupení představitelů ODS jsou v právním státě naprosto nepřípustná a skandální. Je naprosto neslýchané, aby zaznívaly vůči představitelům policie a justice výroky typu, že pokud jsou čestní, tak by měli rezignovat. Tak tento ukecaný mimoň prvních pět odstavců hystericky povykuje, co že si to ODS dovolila za drzost komentovat činnost nezávislé justice a policie, načež tento bolševický vzdělanec v dalších odstavcích napadne Nejvyšší soud, když píše o "skandálním, podezřelém a vůči veřejnosti hrubě arogantním rozhodnutí Nejvyššího soudu. Těžko říci, co vedlo Nejvyšší soud k takovéto velkorysosti a bohorovnosti, napsal. Potěš nás pámbů, jestli tito mužové hodlají dále vykládat ústavu! Tohle, co předvedli, je svévole a ohýbání. Takovýmito výroky může i Nejvyšší soud ohrožovat fungování právního státu. Chápu, že pro ODS je možná tento výrok voda živá, pro Českou republikou je ale takto fungující Nejvyšší soud katastrofa". Je vůbec schopen pamatovat si na konci, co napadal na začátku?Tak tolik o doktoru Cvachovi české politiky, jak ho kdysi nazval jeden premier. Pro mladší ročníky dodávám krátké vysvětlení. Uvedený doktor byl neuvěřitelný blb v seriálu Nemocnice na kraji města. I když ten Cvach to mimochodem v seriálu dotáhl až na ministerstvo. Z čehož vyplývá, že blbec se může vypracovat pěkně vysoko. A my koukneme na pár titulků.

22.7.2013 v 12:30 | Karma: 35,73 | Přečteno: 2273x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Ištván kam se podíváš. Prý pan státní zástupce bude hledat místa mimo budovu Poslanecké sněmovny, ve kterých došlo k údajnému trestnému činu tří bývalých poslanců. Zjevně se nesmířil s faktem, že prohrál. Možná by měl pan prokurátor najít chvilku času k tomu, aby přestal hledat kdo, komu, odkud a kdy telefonoval a věnoval ji raději studiu rozhodnutí Nejvyššího soudu. Protože omezit imunitu pouze na budovu sněmovny je tak trochu na palici. Poslanec je totiž poslancem 24 hodin denně a nikoliv jen v jednom baráku. Mandát se neodkládá v šatně sněmovny a poslanec je poslancem i když sedí na oné místnůstce. Omezovat imunitu jen na určité prostory je fakt tak nějak mimo mísu. Taky je zajímavé, že se státní zástupce vzpírá rozhodnutí soudu. Nebo už neplatí, že policie a státní zastupitelství jsou součást moci výkonné, tudíž nejsou samostatným pilířem jako moc soudní? To se nám tu vytváří nová "čtvrtá moc"? Všiml si toho i Václav Klaus, který napsal:"Represivní složky státní moci se vymanily z kontroly volených zástupců lidu a mohou zničit celý politický systém". Zajímavá je i reakce Výkonného výboru Unie státních zástupců ČR ze dne 18. 7. 2013."Výkonný výbor Unie státních zástupců ČR považuje za nutné odmítnout množící se výroky aktivních politiků, kterými tito v současné době prostřednictvím médií napadají státní zástupce pro výkon jejich pravomoci. Nelze obecně odmítnout možnost kritiky orgánů činných v trestním řízení, ale VV USZ zdůrazňuje, že jakákoli kritika postupu státních zástupců ze strany aktivních politiků by měla být zdrženlivá, korektní, odborná, věcná a nesmí být nátlakem a osobním napadáním jednotlivých státních zástupců."Tak to mi připadá jak usnesení Revolučního odborového hnutí pracovníků v Prokuratuře. Taky jste zvědavi, jestli se podaří vypuštěného krakena vrátit zpátky? A pojďme na titulky.

19.7.2013 v 10:22 | Karma: 35,28 | Přečteno: 2381x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak jsem si v tom horku chtěl dáchnout od psaní, ale včerejšek v němž vybuchla mediální bomba, nelze nechat bez pár poznámek. Pozoruji virtuální prostor a sociální sítě a nestačím koukat, kolik máme znalců práva. Jak říkala babička, každý kdo má díru do zadnice se zasvěceně vyjadřuje. Jedni říkají, že je konečně pustili, jiní jsou rozhořčeni, že exposlanci ODS unikli z tepláků. Nejvyšší soud je totiž včera Ivo Boblig Ištvánovi sebral z ťurmy. A rozhodnutí brněnského Nejvyššího soudu je konečné. A není proti němu odvolání. I přesto si tento novodobý inkvizitor dovolil prohlásit, že v akci bude pokračovat. Asi citlivě naslouchá mediálně-pouliční náladě, pro niž je slovo korupce moderním zaklínadlem. Nejsem znalec práva a proto se nebudu šťárat v právních aspektech této kauzy. Jenom tak pocitově však cítím, že tady od začátku něco smrdí. Právní splácanina, divadelní kulisy, vybírání milionů a zlata ze schránek (mimochodem doteď nevíme čí jsou) jakoby měly říci: podívejte se na ty korupčníky. Uvidíme co bude dál. Jak tak poslouchám pana Ištvána, nehodlá se vzdát, což je podivné. Když prudí novináři, či dokonce diskutérští laici, nedá se nic dělat. Ale když státní zástupce co má dozorovat právo, jako první reakci zpochybní stanovisko nejvyššího soudu, pak by měl být okamžitě odvolán. Nebo by měl sám rezignovat a to proto, že není schopen či ochoten respektovat rozhodnutí soudu. Rozhodnutí soudu znamená, že se na ty tzv.trafikanty vztahuje poslanecká imunita a jsou vyjmuti z pravomoci orgánů činných v trestním řízení a to řízení nebude v jejich případě pokračovat. A tak by měl pan Ištván držet hubu, krok a zákryt. Jak napsal JXD: Pan vrchní státní zástupce Ivo Ištvan je však alespoň ve vlastních očích silou nad Najvyšším soudem. Na soudní výrok reagoval pro ČTK slovy: „Tímto aktem trestní stíhání rozhodně zastaveno není.“ Jinými slovy Ištván říká, že on, veliký a vrchní státní zástupce ví lépe než soud, co je trestné, a rozhodnutí soudu nebude respektovat. Státní zástupce, který nerespektuje rozhodnutí soudu, je přímým ohrožením demokracie a musí být odvolán, jinak se demokratická společnost začíná měnit na policejní stát! A tečka. A jako závěr výrok mého FB přítele, bývalého vysokého politika: Sklízíme plody atmosféry, kterou spoluvytvořila česká média: co policista a státní zástupce, to protikorupční hrdina (hrdinka) bez bázně a hany, jenž má být oslavován(a); co politik, to darebák a korupčník, jenž musi být zavřen a zneuctěn! A přitom vůci represivnim složkám státu? Nemám-li někoho rád, neznamená to ještě, že je padouch. Stejně tak jako že ten, kdo je mi sympatický, je automaticky hrdina! Znám dostatek slušných, poctivých a zodpovědnych policistů, státních zástupců a politiků, stejně jako dost jejich protikladů abych mohl říct svůj (subjektivní) soud - největším zločinem, kterého se na naší společnosti dopouštějí česti novináři, je jejich černobílá hra na padouchy a hrdiny!A my koukneme na titulky.

17.7.2013 v 11:11 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2214x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Víkend byl tak neobvykle rušný, že jsem se rozhodl pár hlodů sesbírat. Tak nám přímozvolený taťka Mlhoš sestavil svoji vládu. Plnou znamenitých jedinců. Řekl bych, že hlídací psi demokracie budou mít dlouho co dělat, než ty skvělý týpky proklepnou. Vidím to tak, že první oběť už našli. Trhají někdejšího premiéra a dnešního ministra financí. Na programu jsou podivnosti s vyřešením páně Fischerova dluhu. Počínaje vložením peněz na účet v hotovosti až po podivnosti v dárcích, z nichž jeden dar označil dokonce za půjčku. Rovné dva miliony korun Fischer dostal od jistého Davida Sivora. Podle české přítelkyně tohoto dárce Sivor vždy střídal dvě košile a nikdy nepůsobil jako zámožný. Na přímou otázku na sponzorský dar pro Fischera prý neodpověděl. Sivor je izraelský důchodce, je mu již 78 let a žije v Tel Avivu. Ovšem jeho syn Omri v Česku vlastní velkou developerskou společnost. Omri Sivor se prý pohybuje v centru propletence vztahů různých firem se zaměřením na reality. Tyto firmy prý mají nezřídka obchodní sídlo v některém z daňových rájů, případně v Izraeli. Sivor mladší v současnosti působí jako šéf Daramis Group, úspěšné developerské skupiny, jejíž jednotlivé firmy prý sídlí zpravidla na Kypru. Jak informoval server Českápozice.cz, skupina má za sebou projekty, jakými jsou Šárka Business Park na Praze 6, případně Lavender office building v pražských Holešovicích. Podobné záhady se objevují i u dalších dárců. Tak se nám ti Fischerovi sponzoři vybarvují. Sídla firem v daňových rájích, firma podílející se na modernizaci D1, firma, která si nechá od státní firmy budovat obří zásobník plynu, aby jej provozovala a využíval stát, tam dokonce přistály peníze v hotovosti, právník předseda představenstva společnosti, která vymáhala poplatky pro ČT, ministerstvo spravedlnosti a Vězeňskou službu (za doby ministrování Pavla Němce). Jak někde napsali, už chybí jen strýček Vik...A za sebe přičiním poznámku, že muž s takovým přístupem k financím je na postu minfin něco jako kozel zahradníkem. A pojďme na pár titulků.

15.7.2013 v 11:35 | Karma: 37,64 | Přečteno: 2371x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Tak máme novou vládu. Slibují až se jim od huby práší. Situace se však stává nepřehlednou. Vláda povládne možná tak krátce, že když se ministrům večer na chodbě zhasne, tak zabloudí. Zkusme si představit, co by nám za těch pár dní mohli zlepšit. Třeba napraví, že kilo rohlíků nebude stát 59 korun, zatímco kilo mražené kachny jen 39. Taky nám třeba vysvětlí, proč jsou erteple dražší jak banány který sem jedou kolem zeměkoule. Možná z křehčeného kuřecího a rybího masa přestane vytékat polovina vody a ze salámů zmizí posypová sůl. Možná i v masných výrobcích se začne objevovat maso místo separátů. Dokonce bych očekával, že z jogurtů zmizí 45% mléka. Taky rajčata, okurky a jahody budou domácí a ne ze Španělska a tak. Možná by i z polí mohly zmizet kolektory a řepka a mohlo by se tam pěstovat něco normálního jak tomu bylo dřív. Taky by mohli poslat do řiti EU, protože ta už nám zase chce zakazovat NIVU. Vždyť jsou to přece odborníci. Akorát si tím nejsem jist, protože Mirka Němcová říkala, že tato vláda je toxická. Tak pojďme na titulky.

11.7.2013 v 10:45 | Karma: 36,76 | Přečteno: 2069x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Poté, co jsem si dáchl v rámci prodlouženého víkendu, se naráz nakupilo témat, že jeden neví kam šáhnout. Ve Varech se zbláznil Oliver Stone, Rusnok tvořil vládu a kam kouknete tam překvapení, Ištván chce zavřít Nečase a v Budějovicích zmlátili tajní teleskopickými obušky na koho narazili, povětšinou na úplně obyčejně nasrané Budějičáky. Tak co zvolit do úvodu? No mne nejvíc zaujalo nečekané pokračování kauzy která začala policejní monstrakcí a když začínala usínat, oživili ji hoši pokusem o kriminalisaci premiéra. Tato akce má jeden nový aspekt. Pokud by tento pokus prošel, stalo by se jakékoliv politické kutění potenciálně trestným. Jak napsal Ivan Langer na Fejsu: Hlasování Poslanecké sněmovny o ne/vydáni P.Necase (vzhledem k nové úpravě poslanecke imunity - v případe nevydani lze stíhat po uplynutí poslaneckého mandatu) bude hlasováním o sile ci slabosti jedne ze tři (zatím ještě jen tři) ústavních moci v zemi. Svoji slabost ukázala jiz tehdy, kdy připustila, aby v jednacím sále seděli vedle D. Ratha policisté... Bude to hlasování o vyváženosti moci soudní, výkonné a zákonodárné!Stále se mi nechce zdát, že by policie neměla dostatek festovních důkazů k akci, při níž vletí přepadové policejní komando na úřad vlády, na ministerstvo obrany, zadrží šéfy výzvědné služby a vybírá bankovní trezory s čímsi zlatem a miliony korun v hotovosti. A po měsíci od monstrakce jsme tam, kde jsme byli první den. Akorát chceme nádavkem zavřít primeministra. Tak teď už jenom čekám, kdy si přijdou pro pana Špidlu, který se stal evropským komisařem za to že vyklidil pozice aby nepoškozoval stranu. Taky by mohli zkoumat, zda se nestal Jan Fischer ministrem financí za podporu Miloše ve druhém kole. A ti, kvůli kterým to údajně začalo se vesele rekreují u moře. No a včil můžeme na titulky.

9.7.2013 v 13:45 | Karma: 35,35 | Přečteno: 2064x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Při přemýšlení, který z titulků zvolit za základ úvodní úvahy bezkonkurenčně vyhrál ten o oranžovém duševním gigantovi panu Špidlovi. Kdyby někdo nevěděl, tak to je ten, kterého rodná strana podle Werichova: "když vykopnout tak vejš", vykopla do Brusele ( skloňováno podle vzoru do pr...ele). Ten Špidla, o němž je třeba si připomenout jak si v Bruseli pomohl. Důležité je přitom vědět, jak v době krize umí Brusel umí rozhazovat peníze! Nepatřím k sortě typických českých závistivců, závidějících sousedovi nos mezi očima. Když je někdo šikovný, ať si vydělá co chce. O šikovnosti zmíněného pána mám ovšem své pochyby a jeho výdělek 33 milionů Kč se mi zdá nehorázným výsměchem všem. Nikdo z Čechů si v politice zatím oficiálně nevydělal víc než on. A to chtěl ještě kandidovat do senátu. Naštěstí se tam nedostal. Bývalý dělník, archeolog a zaměstnanec mlékárny, poslanec, ministr a nakonec slabý a roztržitý premiér (někteří neurvalci psali dokonce autistický), slabý běžec dlouhých tratí, elegán nosící pomačkané obleky si jen během svého bruselského angažmá vydělal více než 33 milionů korun. A až tenhle sociální inženýr, který chtěl v EU prosadit regulaci slunečního svitu, dostane důchod, pokud ho už nedostal, stane se mužem s vůbec nejvyšší penzí v republice. Na základě předchozích zaměstnání v České republice dostane kolem 20 000,- Kč měsíčně - k tomu ale získá za pětiletou práci v Evropské komisi od Bruselského úřadu další doživotní rentu v přepočtu 110 000,- Kč měsíčně! (tedy dnes, bez budoucích valorizací). Bude to nejbohatší důchodce v ČR. V mailu, který svého času koloval a který jsem také několikrát obdržel se praví, že deník MF Dnes spočítal, že pokud by se Špidlova penze vypočítávala podle českých zákonů, stačil by mu jeho bruselský plat (v přepočtu 528 000,- měsíčně) „jen“ na důchod 21 tisíc korun měsíčně. Post eurokomisaře má, kromě platu 528 000 korun měsíčně a nároku na vysokou doživotní rentu počínaje 65. rokem věku, ještě i další finanční výhody. Třeba příspěvek na bydlení ve výši 15 % platu, přídavky na děti 372 € (9 700,- Kč), příspěvek na relaxaci 607 € (15 800,- Kč), cestovné a další „sociální“ dávky. Euro - úředníci přitom neodvádí z platu ve svých zemích žádné daně, z platu se jim strhává jen daň ve prospěch EU, která činí 4,64 % po odečtení nezdanitelného minima ve výši 2649 € (tj. 68 900,- Kč). Každý končící komisař dostává navíc odchodné ve výši jednoho platu (528 000 Kč), a k tomu po další tři roky měsíční apanáž (podle počtu let ve funkci). U Vladimíra Špidly to bude dělat přes 280 tisíc Kč měsíčně. Takže se nedivme, že tento pán klidně dělí lidi do kategorií, jak uvidíte na prvním titulku, který mne inspiroval. Tak pojďme na ty titulky. A protože máme o den volna víc, tak jich dáme trochu víc.

4.7.2013 v 11:11 | Karma: 38,15 | Přečteno: 2528x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak jsem chtěl dát úvodník na téma taškařice s tvorbou vlády. Ale dění v Budějovicích moji chuť změnilo. Zákrok policie proti rozhořčeným občanům zasluhuje totiž pozornost. Rozhodl jsem se proto přiložit malé polínko k tématu politické korektnosti. Všude slyším něco o lidských právech sociálně vyloučených, dokonce agentury za miliony na to zřizujeme. Tak jak je to s těmi právy. S odchodem bolševika jsme zjistili, že máme právo dělat co chceme a fandíme těm kdo si zvolili styl svého života. Většina těch normálních chápe, že k právům patří i povinnosti. A pak je malá skupina těch, kteří jaksi slovo povinnost neznají. Dokonce ho možná považují za sprosté slovo.Jen křičí: státe dej mi víc práv, sejmi ze mě povinnosti, dej dávky na pivo a hulení, doktora a kus žvance, jen po mně proboha nechtěj práci a odpovědnost. My chceme uplatňovat svoji kulturní odlišnost. Zatímco ostatní spí, vylezeme před barák na trávníku uděláme piknik a řveme do rána, protože je to naše kulturní tradice. A zkuste nerespektovat naši kulturní odlišnost. Máme vládní komisi pro lidská práva menšin. Chybí nám však komise pro jejich povinnosti. Chceš dávky? Tak se podle toho chovej. Jinak o ně přijdeš. Neposlals děti do školy? Přijdeš o dávky. Neuklidíš si bordel kolem domu? Přijdeš o ně. Budeš rušit noční klid? Přijdeš o ně. Nedostavíš se na rekvalifikační kurz? Přijdeš o ně. A chuť těchto sociálně vyloučených k práci už jsem jednou kdysi popsal, ale protože je typická, popíši ji ještě jednou. Moje firma potřebovala obsadit do nově získané zakázky i pozice, na které se nikdo nehrne. Úklid sněhu na vnitropodnikových komunikacích, to znamená být v pohotovosti a když napadne, třeba ve dvě ráno nastoupit a makat, aby ranní směna šla po uklizeném. Nebo úklid provozních toalet a řeknu Vám, že někdy je to práce pro vrahy. Je neuvěřitelné, jak zaneřáděný prostor po sobě dokáží zanechat "bílí našinci", kteří jinak pohrdají každým, kdo není bílý. Prasata je mírné hodnocení.Na začátku jsem podal na pracák hlášení volných míst s popisem požadované práce. Pak přišlo pár podivných existencí, které bez dlouhých řečí zajímalo jediné. Jestli dostanou od nás razítko, že je nepřijímáme. Někteří se hned mezi dveřmi popsali jako lumpové které je právě propustili z kriminálu a prohlašovali, že stejně dělat nebudou. Vrcholem byl hoch asi tak 23 let, Rom, oblečený ve značkovém oblečení jehož cena převyšovala cenu oblečení všech přítomných dohromady, účes módní rozcuchaný melír, brýlky, odhaduji tak na RayBan, na čele, zlatý kódr, zlatý řetěz. Pravil: " Já samozřejmě tu práci nechci, já jsem vyučený čalouník". Já mu na to: "Takže zaškrtneme, že práci nepřijímáte."Na to on zkušeně: "Ale kdepak, to by mě vyřadili z evidence. Napište, že mě neberete."Na to já: "Ale to nejde, my Vás bereme na ty úklidy hajzlů."Na to on: " Ale druhej den se hodím marod a ty hajzle si můžete uklízet sám". Myslíte, že takovému bastardovi budu ze svého vyplácet 14 dní nemocenské, vlastně dovolené? Nakonec dostal potvrzení, že je zařazen do výběrového řízení. Už se neozval. Už se neozval vůbec nikdo. Tak to jenom tak o právech a povinnostech. Mačety a férovky deset na jednoho vynechávám. Myslím, že problém je právě v tom rozdílném pohledu na povinnosti jdoucí ruku v ruce s právy. A pokud budeme před tímto zavírat oči a vykřikovat pomatená hesla a z normálních lidí, kterým se tato nespravedlnost nelíbí ,dělat rasisty, bude takových akcí jako v Budějovicích přibývat. Že se k tomu přidá pár pitomců chtějících z toho vytřískat nějaké politické body už je jenom důsledek. A teď pojďme na titulky.

2.7.2013 v 10:20 | Karma: 38,34 | Přečteno: 2613x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak nám zas milovník alkoholických moků, co s postupně tvrdnoucími játry přechází na měkčí alkoholy, nalil do hlavy asi pět litrů vinného střiku aby poté osvědčil smysl pro humor nevídanej a pozdravil v Německu Allahu Akbar. Naposledy když takhle jeden frajer pozdravil u Zdi nářků, koupil kulku. Myslím, že takto laškovat v situaci kdy kdesi v ručníkářské zemi visí na vlásku život dvou holek, kterým sice cvaklo, když se tam vydaly, může jen nalitej poděs, který by měl pro jejich záchranu dělat něco smysluplnějšího, než dráždit fanatické cvoky. Tak to fakt je hodno ovarové hlavy. No nic, to jsem si jen tak ulevil na začátek a ve zbytku úvodu se budu věnovat zase trošku rodné obydlené zatáčce mezi Prahou a Vídní. To takhle kdysi dávno chtěl kdosi kdesi postavit v zaplivané části města něco smysluplného jako byty, obchody, prostě kus města. A jak je v kraji zvykem, hned se našly potrhlé občanské iniciativy a hodily do toho vidle. Ten projekt se jmenoval Wilson a genezi je možno vygůglit. Skončilo to tak, že město zaplatilo ministerstvu deset mega pokutu a nádavkem jacísi zelení udavači udali starostku že prý zneužila pravomoci při podpisu smluv na dům Wilson v Masarykově čtvrti. A vrabci na střeše cvrlikali, že Ministerstvo obrany, které městu napařilo desetimiliónovou pokutu tak učinilo na základě politické objednávky. A tak chudera starostka absolvovala nekonečný kolotoč soudů a odvolacích soudů. A místo domu s obchody v uvedeném místě zatím trůní ruiny mezi lebedou. Tak tolik o občanských iniciativách a zelených udavačích. A my pojďme na titulky.

28.6.2013 v 10:35 | Karma: 35,73 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Když se v neděli Vašík Moravců ptal o čem se bude tento týden mluvit, tak se tak tochu netrefil. To ovšem není nic neobvyklého, to se mu stává skoro pokaždý. Protože tento týden se mluví o něčem úplně jiným. A proto dnes začneme dotazem na rádio Jerevan: Jaké pravomoci má prezident Miloš Zeman? Odpověď: Takové, jaké se mu zrovna líbí. A to je odpověď na Vašíkovu otázku. Prostě jak praví klasik. Tak už máme co jsme chtěli. To máte za to, parlamentní paka, že jste si odsouhlasili tu debilitu zvanou přímá volba. Teď tam máte maníka, který s hlavou moudře nakloněnou vlní svejma sedmi bradama a směje se úsměvem virózním vašim 101 hlasům a čeká, z čeho budete platit ty lízinky na káry za 2,5 mega a domečky za 6 mega. A stačilo aby si jeden jinak slušnej kluk co se nekámošil s kmotrama nechal vzbouřit hormóny přičemž si nevšiml, že jeho děvče mu začalo šmírovat starou. A tak tu teď budeme mít vládu spolku Přátel Miloše Zemana. Jednoho už Miuoš poté co si ubrusem utřel zpocenou tvář jmenoval. Jsou tací, kteří říkají, že si tím dokonce s parlamentní demokracií vytřel zadel. A pojedem dál, močálem temným. Nic nebude platný mužný hlas Vítka Bárty ani mužný zjev Bohouše Sobotky který bude marně kvičet a dupat nožičkama. Budeme s očima vypoulenýma, jako kocour kadící do strniště, pozorovat nástup strany SPOZ. Martin Pecina, který se již vyjádřil, že přijal nabídku na funkci ministra vnitra, má být volebním lídrem SPOZ v Moravskoslezském kraji. Jan Kohout, o němž Rusnok hovoří jako o ministrovi zahraničí, má vést kandidátku SPOZ v Praze a potenciální ministryně spravedlnosti Benešová ve středních Čechách. Všechno je jinak. Prostě jsme se probudili do dne, kdy se nám prezident změnil v báťušku cara. Kde je alespoň předstíraná nadstranickost minulých úřednických kabinetů? Dnes jsme svědky pokusu pomocí tzv.odborníků vytáhnout do parlamentu stranu Přátel MZ. Lišák Miuoš, zdá se, se všemi vyjebal a během desetiletého objímání stromů a plavbami na gumáku vymyslel voser nevídanej. Přímo hlavou vytvořil volební kampaň SPOZ placenou státem s podporou médií. Naskýtá se otázka, kterou položil jeden můj FB přítel. Kde je kulturní fronta, Svěrákové, Halíkové, Justové, a ostatní pravdoláskovci, proč se neorganizují protestní koncerty, proč se nesedí na Václaváku v mřížích, proč se tam na protest nekouří tráva. Kde jsou všichni ti, co nenáviděli a protestovali proti Klausovi?? Mlčí. Proč?? Asi jsou vysílení bojem proti Klausovi. A nebo, a to je pravděpodobnější, jim vyhovuje, když Tribun korporativismu potlačuje, demokratické principy, parlament a zpropadené politické strany. V zakouřeném tichu kaváren a hospod souhlasně přikyvují a mnou si ruce. Kolikrát se to v dějinách již dělo a kolikrát z toho byla pohroma. Kde je Václav Klaus se raději neptám. Včerejší stanovisko jeho institutu je tak bezzubé, že si myslím, že ho tvořili kluci buď v šoku nebo v lihu. A tak se těšme na další vývoj vlády. Když si tak zvážím, jaká jména běhají virtuálním prostorem, vzpomněl jsem si na jednu Krylovu písničku. Tady je.

26.6.2013 v 11:30 | Karma: 37,00 | Přečteno: 2625x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak jsem si dal týdenní pauzu. Komentovat totiž co se psalo a co se dělo, nebylo totiž možné bez expresivních výrazů a tak jsem si dáchl. Několik čtenářů mých hlodů mne však mailem vyzývá abych se přestal flákat a vrátil se k blogu. Tak jo, pár poznámek jsem si přece jen během toho týdne udělal. Ponechám stranou všudypřítomnou kauzu Nagyová, kterou neumím rozklíčovat. Co mne zaujalo je odevšad tryskající až patologická nenávist k současnému politickému systému. Vytváření klimatu, že všichni politici jsou jen zkorumpovaná banda zločinců, která hledí místo na blaho země jen na své zisky a ničemu nerozumí. Všelikým tak zvaným intektuálům za vydatné pomoci mainstreamu se podařilo dostat zemi do stavu, kdy se nám pomalu ale jistě vracejí k moci ti, proti nimž jsme kdysi strašně dávno zvonili klíči. Vypadá to, že nám už brzy komunisté zase naší zemi dají do pořádku podle svého gusta. Krajské reprezentace jsou toho názornou ukázkou. A do toho všeobecného marasmu nám vstupuje lidem zvolený prezident. Ten, který sliboval sjednocování. Zatím se mu pomocí vypuštěného kontrolního chrousta o vládě odborníků podařilo sjednotit i ty strany, které se dosud nedokázaly dohodnout ani na tom jestli je den nebo noc. Vypadá to, že mu místo jeho vlády raději rozpustí sněmovnu. Však taky když si tak zaspekulujete, co bychom asi tak mohli čekat za odborníky, když se tak podíváte na preference pana prezidenta. Defilé odborníků a la pánové Grégr, Čuba, Hůlka, Kavan... a možná přijde i pan Štrougal. A k tomu navíc vylezl zase ze suterénu pan doktor Hnízdil, který svého času chtěl nechat zavřít prezidenta Klause do blázince s tvrzením, že nás političtí psychopati vedou k válce. Diví se někdo, že mne přechází chuť komentovat co se děje? No ale pojďme na pár titulků které mne v týdnu zaujaly i když už mohou dnes být zastaralé.

24.6.2013 v 12:00 | Karma: 37,37 | Přečteno: 2384x | Diskuse| Média