Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Moderátorka v ČT řádí dál

Je otázka, jaké možnosti bude vlastně mít nový ředitel České televize, aby zabránil vysílání podobných pořadů plných nenávisti a politické eskamotáže, jakým byl 168 hodin Nory Fridrichové uplynulou neděli.

Část tohoto pořadu byla věnována slovenským volbám. Ty se uskuteční 30. září a já se nemohu zbavit dojmu, že tento aktuální počin ČT je vlastně zasahováním do volební kampaně sousedního, spřáteleného státu. K tomu by se Česká televize ovšem neměla snížovat, nemělo by k tomu vůbec dojít.

Část pořadu věnovaná Slovensku, Róbertu Ficovi a Smeru v nedělním pořadu 168 hodin byla nazvána „Smer Slovenska“. O R. Ficovi a jeho místopředsedovi Ĺ. Blahovi se v pořadu hovořilo jako o lidech se „slovníkem postfašismu“. Nevím, co to postfašismus je. Jestli je to nejvyšší stádium fašismu nebo ještě něco horšího. Neznám takovýto politologický výraz. Tedy alespoň ne v korektní rovině.

Pořad N. Fridrichové ukázal, na čí straně redaktoři ČT stojí. Prezidentka Čaputová, která před pár týdny reálně odhadla své síly při obhajobě prezidentského úřadu a sdělila vděčnému národu, že už nebude znovu kandidovat, získala jako cenu útěchy „Cenu císaře Otty“. Císař Otto byl skutečně pozoruhodnou osobností středověku. Ale přiznám se – a je to možná má chyba – že jsem do včerejška o takové ceně neměl ani tušení. Ale může být. Tedy na jedné straně máme "postfašismus" a na straně druhé ideální političku moderní demokracie, která ztratila podporu většiny Slováků.

Sujet celého pořadu N.Fridrichové podtrhl v neděli  jakýsi mladý politolog, o kterém jsem nikdy neslyšel. Z české univerzity, jejíž jméno jsem nestačil postřehnout, jménem Malý. Ten se uchýlil ke skandálnímu, kriminalizujícímu tvrzení, že se Fico a jeho lidé volební kampaní a tedy snahou dostat se do parlamentu a do vlády, vlastně chtějí „zachránit před vězením“. Podobná, často kriminalizující tvrzení měli v sestřizích, prostříhaných  do pořadu i další výteční mužové a jedna žena.

Jakýsi redaktor Korda z časopisu Týždeň řekl o Ficovi, že mu „není nic svaté“ a prý dělá „nejodpornější“ politiku. Bývalý neúspěšný prezident Slovenska, Kiska, se vyjádřil o rozohněném poslanci Smeru, který hovořil na oslavách SNP (Slovenské národní povstání) v Bánskej Bystrici, že prý mu chyběla už jen „Leninova čepice“. Podobný nenávistný přístup zvolil také redaktor televize TA3 Illiev. Vyznamenala se také končící česká eurokomisařka V. Jourová, která v souvislosti s Ficem a jeho družinou mluvila o tom, že se snaží „sexualizovat nepřítele“ podle jakéhosi prý ideologa V. Putina. Větší blábol jsem snad ještě neslyšel.

Náměstek ředitele Národního muzea v Praze, prý slovakista, Stehlík, hovořil o tom, že vlastně pánové Fico a Orbán programově i jinak lžou a sami nevěří tomu, co říkají…

Z politického hrobu vytáhla ČT  také F. Gála, který to zmotal všechno dohromady. Když je Smer proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a tedy proti válce a vede protiválečnou kampaň, tak prý tyto řeči „smrdí násilím“ A on už to prý zažil, protože 95% jeho rodiny zahynulo během holocaustu. To je jistě smutný rodinný příběh, ale vztahovat ho na Fica a Smer je hodně nevkusné.

Mužové typu místopředsedy Smeru, poslance Blahy jistě neprovolávají veřejně slávu Slovenskému národnímu povstání (což dokonce zveřejnila i ČT ve zmíněném pořadu), aby se stali fašisty, protofašisty či postfašisty. Jsou politicky normální. Chtějí zabránit pokračování rozvratu Slovenska, způsobenému pravicovými vládami Hegera, Matoviče a prezidentky Čaputové, krytými napomahači v mediích a v zahraničí. Chtějí vést Slovensko normálním směrem. Nenávist, která sálá z evropského mainstreamu vůči Ficovi je skutečně neslýchaná. Věřím, že Smer tyto volby i přes zásahy zvenčí tohoto typu, které přijdou i z vlivnějších míst, než je ČT, utvrdí většinu Slováků, že je potřeba prosadit změnu. Celý region střední Evropy na to čeká. A konec konců, prospělo by to i české neparlamentní i parlamentní opozici.

 

Jiří Paroubek

Autor: Jiří Paroubek | pondělí 4.9.2023 18:22 | karma článku: 40,47 | přečteno: 2098x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Narozeniny pana prezidenta Beneše

Edvard Beneš je muž, kterého nenáviděli po roce 1948 velmi intenzivně komunisté a dnes ho stejně intenzivně nenávidí česká pravice. Česká pravice mu vyčítá, že prý podlehl sovětskému vlivu, vlivu komunistů.

31.5.2024 v 14:21 | Karma: 22,29 | Přečteno: 440x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Skončete tu podělanou válku!

Poprvé od ukončení jednání o míru na Ukrajině mezi Ruskem a Ukrajinou v Turecku před dvěma lety, které ukončil rázným zásahem válkychtivý britský ministr zahraničních věcí Boris Johnson neblahé paměti.

27.5.2024 v 11:22 | Karma: 10,54 | Přečteno: 285x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Bývalý český prezident se nezasloužil o stát?…

...A Milan Kundera se nezasloužil o rozkvět české kultury a o její známost zejména ve frankofonním světě?

15.5.2024 v 15:28 | Karma: 26,73 | Přečteno: 662x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu francouzského prezidenta v Číně.

10.5.2024 v 13:50 | Karma: 22,65 | Přečteno: 589x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

Když jsem si v jednom médiu přečetl včera článek ke 100. narozeninám Jiřího Horáka, mrzelo mě, že jsem sám o něm nic nenapsal.

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,62 | Přečteno: 357x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Televize zdraží, shodla se vládní koalice. Naopak opozice chce poplatky zrušit

15. června 2024

Premium Vláda chce od ledna zdražit koncesionářské poplatky. Za Českou televizi by lidé nově platili 150...

Zabalila příruční zavazadlo a odjela do Dubaje. Dnes tam prodává reality

15. června 2024

Premium Pořídit si byt v Dubaji? Tak to je lehčí, než si možná myslíte. Veronika Plichtová studovala v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 843
  • Celková karma 25,25
  • Průměrná čtenost 1910x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik