Foto

Po dlouhé době článek, s nímž lez částečně souhlasit.

Nicméně - jak píše pan Pavel Tigrid - Edvard Beneš byl samolibý jedinec, který bez mrknutí oka obětoval své spolupracovníky, třeba Prokopa Drtinu. Choval se vysloveně hnusně k Emilu Háchovi, kterého nechal shnít v kobce.

Konec jeho kariéry byl smutný, protože uvěřil Stalinovi, který ho měl za pimprlíka na šachovnici.

Byl to president v obtížné době, v niž - bohužel - selhal.

Foto

Já žasnu! Snad poprvé zcela souhlasím s článkem Jiřího Paroubka a dal jsem karmu.

Jako jeden z mála autor otevřeně napsal, že v únoru 1948 snad nejvíce selhal tehdejší ministr zahraničí Jan Masaryk, když nepodal demisi spolu s ostatními demokratickými ministry a zůstal ve vládě Klementa Gottwalda. Snad z úcty k jeho otci se o tom příliš nemluví.

Jan Masaryk si to pak uvědomil, ale to už bylo pozdě. Proto považuji za stejně věrohodnou jak oficiální verzi o jeho sebevraždě, tak i verzi o jeho zavraždění našimi nebo sovětskými komunisty. Nedávno jsem zaregistroval i fantastickou verzi, že ho zavraždili jeho vlastní spolupracovníci jako odvetu za zradu. Skutečnou pravdu o jeho smrti se už asi nikdy nedozvíme.

JL

"SSSR, jako prvni oduznal mnichovskou dohodu", pise pan Paroubek. SSSR nemel co oduznavat, protoze se Mnichovske konference nezucastnil a tim ji ani nepodepsal. Co vsak p. Parobek nezminil, je to co SSSR skutecne uznal.

Zapomel se zminit o dohode "o neutoceni" (ve skutecnosti o spolecnem sovetsko-nemeckem utoceni) z 23.8.1939 ve ktere SSSR uznal protektorat Cechy a Morava jako cast Velkonemecke Rise. Nevim jaky to melo pravni vyznam, ale mel takto SSSR co oduznavat a zduvodnovat, snad se i omluvit.

JZ

Přesně tak. SSSR také tehdy roce 1939 vzkázal Zdeňku Fierlingerovi, že už jej nyní považuje za soukromou osobu a nikoliv za čs. velvyslance. Velvyslanectví musel vyklidit a to připadlo Slovenskému štátu, se kterým SSSR navázal diplomatické styky.

AL

Doporučuje 101 ze sta účastníků předvolebního mítinku!

Foto

Že ho komunisté nenáviděli je jedna věc, že k tomu neměli důvod, protože jim pomohl k moci (byť třeba nechtěně), je druhá věc. Pro mě byl lepším prezidentem i člověkem pan doktor Hácha.

PK

Nelíbí se mi že dnes se po Benešovi více "šlape" než by si zasloužil. Těžko mohl předpokládat že se z Německa (i třeba z Japonska) stanou holubičky a zvolí cestu hospodářské expanze.

Myslím si že vývoj 1938-1948 by byl podobný i kdyby v čele státu byl Masaryk. Takové ty vtípky že měl - plán aeroplán

PB

Ano, socani v 48. zradili ostatní demokratické strany a umožnili tak vznik komunistického totalitního státu. To je obecně známá věc.

A pak na to doplatili tím, že je komunistická strana doslova sežrala.

A nenechají se poučit a nenechají. S Babišem to stejné.

Oni jak vidí kus špeku na špagátku, tak po něm vždycky skočí.

A jen tak mimochodem, komunistická strana byla původně frakcí sociálních demokratů.

Levice je prostě takový trvalý škodič.

MB

Socani v únoru 1948 nezradili. Naopak na podzim 47 bylo na brněnském sjezdu odstaveno z čela fierlingerovské křídlo, ještě před krizi byla ze strany vypovězena frakce kolem Směru; Vlasta Koušová, která mluvila 21. února na Staroměstském náměstí, také ihned vyloučena...Sociální demokraté se zlomili až po násilném obsazení jejich stranického sekretariátu 24.2. Sice se v počátku krize nepřidali k demisi (nikdo s nimi nic neprojednával, byli postaveni před hotovou věc), ale stejně tak odmítli i návrhy komunistů na vládu sestavenou pouze z komunistů a socanů.

Foto

J25i88r90i 55C29i38z

31. 5. 2024 19:39

Tuto bolsanskou propagandu vas naucili ve VUMLu, ktereho jste nepochybne absolvent v ramci vzdelavani v KSC? Benes byl narodni socialista (zkrac. nemecky nacista) a mel za svoje zlociny proti lidskosti v r.45 a 46 stat v Haagu pred soudem a zodpovidat se za ne. On byl iniciatorem vrazdeni deti, zen a starych lidi z toho duvodu, ze mluvili nemecky (Rakusane, Zide), polsky, madarsky ap. Neznate "Kosicky vladni program" o kterem jsme se ucili v dobe socialismu? Byl vytvoren v r.43 v Moskve pri navsteve Benesova velkeho kamose Stalina spolu s dalsim kamosem a oberbolsevikem Gottwaldem. Co vam rika klero-fasisticky Slovensky stat? Podle Wiki poslal do koncentracnich taboru cca 180tis Zidu a organizoval to nejaky Mistina, ktery mel dceru Livii. Mistina vstoupil v r.46 mezi komunisty Slovenska. Vrazdeni tech civilistu organizovaly Rude gardy (vasi kolegove ve vire), ktere nechal zridit prave nacista Benes (viz dekrety) a jedna se o pocet odhadem kolem 40 az 50ti tisic lidi. V Postoloprtech jich zavrazdili cca 800 i tim, ze ty stare lidi polevali benzinem a se smichem je zapalovali. Na Svedskych sancich u Prerova zavrazdil porucik Pazur (byvaly clen armady Slovenskeho statu, co valcil proti bolsevikum na vychode) se svym komandem 267 deti, zen a starych lidi. Vsechny ranou do tyla a to vc. 80ti lete babicky a 6ti mesicni holcicky. Mel byste se tam jet nekdy pomodlit za obeti nacisty Benese. Kdyz vidim ten vas usmevavy ksicht tak je mi jasne, proc tady bolsevici vaseho typu vladli tak dlouho a stacilo prevlect kabaty, aby tady vladli v klidu dal.

Foto

Pane Cizi, jste zaslepený nenávistí. Česká strana národně sociální vznikla už v roce 1897. NSDAP vznikla až v roce 1920 a dost se od těch našich národních socialistů lišila. Označovat Edvarda Beneše za nacistu je z vaší strany hrubá demagogie.

  • Počet článků 843
  • Celková karma 23,91
  • Průměrná čtenost 1910x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik