Foto

To už není jen kolaborace s agresorem. Toto je odporný slizký hnus.

AT

1. nějaký věrohodný zdroj, důkaz, že mírová jednání ukončil Johnson?

2. vaše mizerné znalosti dějepisu si hlavně doplňte o budapešťské memorandum, ve kterém mimo jiné i Rusko garantovalo územní celistvost Ukrajiny v tehdejších hranicích a její bezpečnost.

AM

Zajímavý vývoj u Jiřího Paroubka. Začínal ruským narativem, že Ukrajina jako prodloužená ruka Západu už už chtěla napadnout a zničit Rusko, a to se prostě brání útokem. Dneska, v době satelitů, internetu, rozvětvených zpravodajských služeb, kdy všechny vlády mají na stole informace. Kdy v podstatě každý je schopen posoudit, jestli se Západ připravuje vojensky napadnout Rusko a zničit ho. Ne nechystal. Nechystal ani náhodou. Nic tomu nenasvědčuje. Kdyby se chystal, muselo by to přece vypadat úplně jinak. A současnost to jen dosvědčuje - vždyť to v závěru článku zmiňuje sám Paroubek - Západ vůbec nestíhá. Prostě se nechal přesvědčit ruskou propagandou, že dlouho plánovaný útok je obrana, že genocida prý bratrského slovanského národa je v poho, že Rus tam, kde to považuje za svoje, může dělat, co chce a co se mu zlíbí...

Prostě vykládal naprosto neředěné lži a vydával je za skutečnost.

A teď tu máme nové kremelské vyladění.

Dalo by se to celé rozstřílet na kousky, a je fakt dost hrozné, do jaké žumpy klesl druhdy předseda české vlády.

...................

Tím ovšem nechci říct, že by se to nemělo zvážit, i když se Putinovi nedá věřit nic. Rusko je opravdu velmi silné. Ale ty podmínky by byly úplně jiné, pokud by měla přijít o část území. Např. žádná neutralita nebo dokonce "demilitarizace". Tady by byly naopak zapotřebí skutečné závazky Západu a mocné vyzbrojení Ukrajiny, které by Rusko odradilo od nového útoku. Atd.

Foto

K těm ruským lžím doplním ještě tu nejzásadnější. Putin sám zmiňuje, že největší chybou byl rozpad SSSR, a právě tam je třeba vidět důvod napadení Ukrajiny, nikoliv lži o "denacifikaci".....

OS

Paroubku! Buď mlč nebo alespoň nelži! Obsahem toho "mírového návrhu" v roce 2022 bylo něco jako Mnichov 1938 a ty to velmi dobře, ty rusofile, víš. Tak vytáhni hlavu z Putinova pozadí a když už, tak to napiš celé, nejen to, co se ti momentálně hodí, abys ještě víc poštvával proti sobě české občany. To je přesně ta politika, která občas končí ve světě i výstřelem. Tak už toho nech!

Foto

Celý článek je vlastně jen důkaz o morální a intelektuální vyhořelosti bývalého premiéra, který se zaklíná "politickým realismem", což v jeho interpretaci de facto znamená jen právo silnějšího.

V jeho článcích je zřejmá naprostá absence státnické moudrost a nadhledu. Jako bývalý premiér musí vědět, že Nikita Chruščev neměl kompetence v r. 1954 "darovat" Krym Ukrajině, to mohlo jen prezídium Nejvyššího Sovětu SSSR. Ale proč to podle proruských narativů neopakovat, že ???

Podle J. Paroubka mají také národy na Krymu právo na sebeurčení, přičemž úmyslně ignoruje právo a mezinárodní úmluvy. Máme asi štěstí, že v době kdy byl premiérem, se žádná národnostní menšina u nás nerozhodla, že se chce odtrhnout. To by asi dnes byla naše republika poloviční...

Souhlasím s jeho výzvou, aby už skončila ta podělaná válka, jen se ale musí obrátit na jiné adresáty v Moskvě. Ať nařídí svým podělaným vojskům složených částečně z podělaných vrahů a žoldáků, kteří vraždí v zájmu "politického realismu" civilisty v cizím suverénním státě, ať se okamžitě vrátí zpět na území jejich podělaného Ruska. Pak skončí i ta podělaná válka....

OD

O39t13a 67D84v44o27r53a16k

27. 5. 2024 12:29

Podobně laděné články psal za druhé světové války Vidkun Quesling

  • Počet článků 843
  • Celková karma 24,30
  • Průměrná čtenost 1910x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik