Vláda zavinila smrt tisíců lidí

Největším zločinem bylo vládní rozhodnutí o předčasném uvolnění na stupeň 3, které nás poslalo na trajektorii smrti. Naše impotentní vláda tím sama vytvořila třetí vlnu! Svou neschopností přímo zavinila smrt tisíců lidí.

Některá média věští začátek konce Babišovy autokracie, s tím bych byl zatím opatrný. Přestože opozice snad konečně pracuje na svém jednocení, stále se jeví poměrně bezzubě.

Říká se, že dělníci změnili názor, když jim komunistická policie v listopadu 1989 zmlátila děti. Pokud je to pravda, tak by snad mohl čínský virus zlomit vaz této vládě. Protože její neschopnost přímo zavinila smrt tisíců lidí.

Naše republika v nebývalé solidaritě a disciplíně přečkala první vlnu, až by se mohlo zdát, že máme snad díky povinnému komunistickému očkování nějak vyšší imunitu než jiné evropské národy. Když jsme sledovali třeba tragická belgická čísla, tak jsme nechápali a kladli si otázku, jaký že se to u nás stal zázrak. Nebyl to žádný kouzelný proutek, byla to drakonická opatření, která mnoho lidí připravila o výdělek, ale životy byly zachráněny.

Obyvatelstvo to skouslo. Netrvalo to zas tak dlouho, lidé ještě měli rezervy, bylo to takové vojenské cvičení s dobrým koncem.

Vláda (jmenovitě její samovládce) se pak s tím výsledkem neoprávněně vytahovala a posmívala se Italům. Přitom nebyla dobře připravená, nebyl dostatek ochranných prostředků, amatérsky se improvizovalo, platily se nehorázné ceny za pomůcky dílem i těm, kteří nám sem virus dodali.

OK, bylo to poprvé, zkušenosti nebyly. Ale ani v takovém případě nelze bagatelizovat chyby a co hůř vědomé porušování zákona, jen aby někdo jiný (kolaborant v červeném svetru) náhodou neslízl kapku té mediální slávy. Sledovali jsme v přímém přenosu blábolícího mikromanžera na cestě do Horní Dolní, aby tam předal 38 kusů ochranných obleků místním dobrovolným hasičům. (Doufám, že se nenaštvou, jako po shlédnutí filmu Hoří, má panenko.)

Poučení z krizového vývoje nenastalo. Vláda podlehla dojmu, že to má pod kontrolou. V době, kdy Němci začali plánovat operaci „Vakcinace“ jsme dál tančili na palubě Titaniku.

Každý, kdo něco ví o logistice, si umí udělat představu, jak náročná operace to je. Nejen kvůli teplotám, při kterých se vakcína dopravuje a skladuje. Příprava plánu takového polního tažení trvá podle mých zkušeností měsíc, další dva až tři jeho realizace. Mám na mysli pořízení speciálních dopravních prostředků, zřízení transportních dep, vakcinačních center atd. Dnes jsou některé státy (které nemají nic společného s Agrofertem a jsou vedeny profesionálně) schopné den po schválení vakcíny začít přijímat dodávky a zahájit očkování. Ne tak u nás!

Minulou neděli jsme se v OVM od ministra vnitra dozvěděli, že si naše vláda v týdnu „sedne“ na očkovací plán! Čili teprve začnou přemýšlet o tom kdo jim dá největší úplatek při nákupu chladících kamionů, mrazáků a tak podobně. Nedivil bych se, kdyby to jako náhodou zajišťovala nakonec některá firma z Andrejova holdingu, pokud zrovna nebude vypouštět jedy do řeky. Kdyby nešlo o život, tak by to snad mohl opět zpracovat Čtvrtníček s Lábusem…

Musím zmínit hlavně jedno zcela zásadní a tragické rozhodnutí. Každému bylo už po prvních 24 hodinách v úřadě jasné, proč byl vybrán tak slabý ministr zdravotnictví. Tento úředník pohřebního ústavu nám představil systém, který nebyl od prvního momentu vládou dodržován a je v podstatě směšný. Největším zločinem bylo ale vládní rozhodnutí o předčasném uvolnění na stupeň 3, které nás poslalo na trajektorii smrti. Naše impotentní vláda tím sama vytvořila třetí vlnu!

Můj kamarád Petr to řekl správně: Máme tři zásadní priority. Svobodu, zdraví a peníze.

Každý stát se rozhodl, která hodnota je pro něj nejdůležitější a podle toho taky dopadl. „To be fair“ musím uznat, že ideální řešení neexistuje, protože není možné ochránit všechny tři. Je třeba pečlivě zvažovat, opatrně posunovat, obyvatelstvo poctivě informovat a nemlžit. Udržet si jeho důvěru. Že to jde, na to se stačí podívat přes plot směrem na Západ. Gratuluji, Mutti!

Takže zpět na začátek. Být profesorem nebo Rakušákem, snažil bych se voličům ANO vysvětlit, že umírají jen díky tomu, jaký lístek vhodili do volební urny.

Taky by mě zajímalo, zda je možné žalovat vládu, že svou neschopností zabila tisíce lidí.

Nechtěl by to některý schopný právník zkusit? Sponzorů by se našlo dost. Hlásím se!

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 21.12.2020 7:00 | karma článku: 14,40 | přečteno: 600x