Paní ministryně zpřesňuje

Zase jsem hrozně litoval, že nemohu položit otázku. Zněla by jednoduše: Jak rozdílný bude právní výklad konečného vlastníka v případě, že tam odstaveček bude a v případě, že tam nebude.

I za komunistů se nepopulární opatření halila do pozitivněji znějících slovíček. Ceny se nezvyšovaly, ale upravovaly a pro jistotu většinou o prázdninách, kdy všichni leželi u rybníků a noviny nečetli. Argumentovalo se tím, že strana kompenzuje zvýšení cen dětských věcí snížením cen některých průmyslových výrobků. Jako by se dětské botičky kupovaly stejně často jako ledničky.

Takže nic nového pod sluncem to není, jen se to vrací. Zase z nás někdo dělá blbce! Patřičný odstavec v zákoně proti praní špinavých peněz by tam vůbec být nemusel, ale vláda na něm trvá. Je to tak složitá právní vyfikundace, že bychom ji my - prostý lid - nikdy neporozuměli, jak nás poučil u Vaška pan právník Vondráček. Ale nic se tím nemění, všechno je stejné jako by tam ten odstaveček ani nebyl. A Andrej o něm ani neví, protože ho to nezajímá.

Zase jsem hrozně litoval, že nemohu položit otázku. Zněla by jednoduše: Jak rozdílný bude právní výklad konečného vlastníka v případě, že tam odstaveček bude a v případě, že tam nebude.

Záminka ochrany drobných obmyšlených, kterým chtěl zakladatel svěřeneckých fondů například podmínit apanáž dostudováním, či sňatkem, je tak trochu mimo, protože by se dala snadno zajistit třeba ročním limitem výše částky – to by jistě právníci snadno zformulovali.

Takže ANO prosazuje něco, co není důležité, protože by to tam vůbec být nemuselo, o čem premiér neví a nezajímá ho to, ale zlobí se na koaličního partnera, že ho nepodpoří a bude nuceno si draho koupit podporu komančů a xenofobů, aby přehlasovalo senát, který to zamítne. Nakonec to stejně skončí v Brně u pana Rychetského. A čas běží, už léta se projednává pouze Babiš, zdržuje to, dělá to ostudu a stojí to spoustu peněz.

Opět jsem zaslechl, že ty statisíce lidí na náměstích, to jsou jen ti, kteří nejsou spokojeni s výsledkem voleb. Jako by vyhrál volby AB. Nevyhrál. Vyhrálo je ANO a my se na těch náměstích snažíme představitelům tohoto hnutí říci, že by měli do vlády nominovat někoho jiného než estébáka, který je ve střetu zájmů, kradl již za komunistů a nyní v tom díky svému postavení vydatně pokračuje. Zázračně zbohatl díky gangsterským metodám, s jejichž pomocí rozšiřoval své impérium. Jeho Agrofert, který nevlastní, žije jen díky dotacím, bez kterých by byl dávno plajte.

Demokracie neznamená, že se volič smí vyjadřovat pouze jednou za čtyři roky ve volbách. Uvědomělý občan by měl pískat jako ten papiňák vždycky, když není něco v pořádku.

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 22.6.2020 7:00 | karma článku: 16,07 | přečteno: 365x