Hrad bez Babiše?

Já osobně se obávám toho, že se nemajitel Agrofertu spíše naplno soustředí na příští parlamentní volby, které může díky mizerné ekonomické situaci velké části obyvatelstva skutečně vyhrát, a to by byl malér!

Sílí kuloární hlasy, které tvrdí, že se nakonec velkouzenář boje o Hrad nezúčastní. Nemusí to tak být a možná to v této chvíli ještě neví jistě ani on. Spekuluje se o tom, že matematika protihlasů by mu v druhém kole zvítězit nedovolila a on jistě prohrát nechce. Prohrávat on neumí. Hovoří se i o tom, že ho prezidentská (víceméně ceremoniální) funkce vlastně moc neláká, že už je z politiky unaven a tak dále. Také je pravdou, že by bez něj z ANO zbyla jen prázdná skořápka s přibližně čtyřmi lidmi, které je bez ostudy možné pustit do médií.

Já osobně se obávám toho, že se nemajitel Agrofertu spíše naplno soustředí na příští parlamentní volby, které může díky mizerné ekonomické situaci velké části obyvatelstva skutečně vyhrát, a to by byl malér! Zadlužil by republiku na několik generací do budoucna a pokud by ovládl televizní rady do té míry, že by získal mediální monopol, čekala by nás maďarská cesta k autokracii. Přítel Viktor náš vzor…

Prezidentské klání bez něj by mělo jednu obrovskou výhodu. Nemuseli bychom se chovat pragmaticky, nemuseli přehlížet vady na kráse jednotlivých kandidátů a volit jen proti AB. To je další důkaz, že trestně stíhaný estébák a mafián do vrcholné politiky prostě nepatří, protože jeho problémy zatěžují každé rozhodování už mnoho let.

Mohli bychom tedy dát hlas tomu nebo té, která je našemu přesvědčení a srdci nejbližší, bez obav, že se hlasy pro demokratické kandidáty rozdrobí a vyhraje populista.

Tedy ne že by v našem zahnilém rybníčku byl jediným tlachapoudem, napadá mě řada dalších s odborářem v čele. Těch ZKUTRů se hned tak nezbavíme, řada Rathů, Středulů a Nacherů snad nikdy neskončí. „Malí vrhají dlouhé stíny“ zpívá Michal Prokop.

Podle aktuálních statistik by do druhého kola v tomto případě postoupili generál a senátor. 

Neumím si představit, že by kampaň těchto dvou gentlemanů byla jiná než slušná a docela bych se těšil na televizní debatu. Věděl bych, že demokracie prohrát nemůže a ani hysterka z ČT24 je nevyvede z míry.

Jak dalece jde velkouzenáři o dobro naší vlasti, dokazuje fakt, že v těchto dnech, kdy hrozí (stejně jako kdysi sexy mozek), že shodí vládu v době našeho předsednictví. Pražská kavárna prý už založila transparentní účet s názvem „Pozvánka pro Šakala“. 

Je to ještě běh na dlouhou trať, mnoho se může změnit. Probíhá plynová válka, může se stát, že zase vykoukne Čínská chřipka, a aby toho nebylo málo, začali nám odpouštět Orlickou přehradu.

 

PS: Opravdu chceme, aby našim špionům šéfoval chlap, který ani po řadě schůzek nepoznal, že jedná s mafiánem!

 

       

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 22.8.2022 7:00 | karma článku: 12,44 | přečteno: 313x