Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P14e55t70r 97N57e78d16v57ě75d

22. 8. 2022 14:11

To je ale strachu z Babiše a Babišovců...dokonce se musí používat slova jako velkouzenář. Ale co, každý jsme jiný. Někomu může imponovat arogance, jinému posměch, dalšímu třeba lhaní o tom, jak za vše může Babiš, jak má jenom 4 lidi schopné jít do médií, kde je povětšinou nenechají domluvit..

Možná je to ovšem jen strach z toho, že by člověk přišel o ty signály, gesta a povídání o demokracii, chytré výmluvy a o tom přibližování se ke komunismu z druhé strany...

1 0
možnosti
JK

Co se týká Babiše, tak ten musí z politiky pryč, minimálně do vyřešení sporů se státem. Je evidentní, že používá politiku k ovlivnění rozhodování soudů, i když je soudce nestranný, tak nemá ambici být mediální hvězda, být součástí palcových titulků a rozhodovat s křičícím davem pod okny. Zvláště když je jasné, jakékoliv rozhodnutí bude zatraceno a jeho osoba bude vláčena bahnem.

Babiš vědomě zištně zůstává v politice, takže je jen na nás, umožnit mu řádný proces, narovnání vztahů se státem a vykopnout ho z politiky úplně. On vlastně neustále po tom volá, jsem připraven mu vyhovět. ;-)

5 0
možnosti
ZZ

Také jsem už dávno Andrejovi radil, aby se z politiky stáhnul. Vlastně moje první rada byla, aby do ní vůbec nevstupoval, protože lidé jeho majetek nerozdýchají a budu mu jej vyčítat a závidět.

Neposlechl. Stalo se přesně to, co jsem mu říkal.

Vy jste zářným příkladem klaky jeho odpůrců.

:-/

1 5
možnosti
JK

Zajímavá věc, tyhle volební kampaně. Voliči dobře vědí, že pokud politik naslibuje konkrétní věci, tak je nejspíš nebude moci splnit, přesto na takové sliby slyší. Když tedy jednotlivosti nejsou splnitelné, jak vybrat vhodného zástupce a předat mu moc rozhodovat za nás? Není to tak složité, stačí si ujasnit jaký je kandidát člověk, co ho dlouhodobě zajímá a v jakých názorech je konzistentní. Výkřiky, hesla, osočování, nadávky a jiné emocionální výlevy je možné z politika odmazat a zůstane to co je a čím bude i nadále. Základem je tedy strohý životopis a jednoduchá vize do budoucna. Ostatní okolo jsou emoce, interpretace pravdy, nebo přímo lež. Což o to, vše patří k životu, proto není strohý, ale tak rozmanitý a plácáme se v emocích všichni i politici, jen u nich, více jak u ostatních, je potřeba znát svůj směr a nenechat se emocemi vykolejit.

Pokud kandidát musí řádky svého životopisu obalovat kupou emocí, pak není něco v pořádku.

0 0
možnosti
Foto

Lidé jsou frustrováni současnou situací, za kterou může putin. A ve zlých časech lidé ztrácejí sebedůvěru a rádi hodí hlas tomu, kdo jim slibuje všechno, po čem touží. Oni vědí, že to tak nebude, ale ty řeči se tak dobře poslouchají. Takhle je to už několik století, vše popsal před cca 500 lety pan de la Boétié ve své knize "O dobrovolném otroctví", kdy podobí jedinci, jako je pan Babiš, dostanou demokratickou volbou neuvěřitelnou moc a lidé hlavu do ohlávky strčí sami bez nucení.

Také si myslím, že do presidentské volby nepůjde, ví dobře, že je vůči němu výrazný odpor u většiny a že druhé kolo by proti němu vyhrál i kačer Donald, pokud by kandidoval. Věřme, že vláda vydrží a že za tři roky to bude jiné a tenhle lhář a primitiv konečně zmizí. R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik