Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Císařovy nové šaty

Nazývat věci pravými jmény chce odvahu. Především politici se pohybují na tenkém ledě, protože jim už dávno nejde o ideje, prospěch vlasti či záchranu civilizovaného světa, ale pouze o znovuzvolení. 

V nesmrtelné Jirotkově knize je to "Společnost pro uvádění věcí na pravou míru" u Hanse Christiana Andersena "Kejserens nye klader" a česky tomu říkáme "Král je nahý". V té pohádce šlo o císařovu ješitnost, zatímco v naší realitě jde o pokrytectví. Nazývat věci pravými jmény chce totiž odvahu. Především politici se pohybují na tenkém ledě, protože jim už dávno nejde o ideje, prospěch vlasti či záchranu civilizovaného světa, ale pouze o znovuzvolení. Proto nepotřebují žádné politické programy, stačí jim včerejší průzkum veřejného mínění.

Měla by to být úloha médií, ale ani ta nejsou nezávislá, ač to některá mají v podtitulu. Někdo je totiž financuje, ale také si nemohou dovolit příliš naštvat křiklouny, kteří by je z té jediné správné společnosti mohli chtít okamžitě exkomunikovat.

Když mluvím o křiklounech, mám na mysli tu nejagresivnější a nejmilitantnější část jakékoli zájmové skupiny. Typicky mě napadají environmentalisté, genderoví fanatici, přepisovači dějepisu, obrazoborci, proroci čtyřiceti osmi pohlaví a hlídači politické korektnosti.

Myslím, že je na čase, abychom si nalili čistého vína a proti těmto svazákům a jejich nesmyslům se začali bránit. My, kteří si to můžeme dovolit, protože nikam nekandidujeme a případné nactiutrhačné články v novinách nebo na sítích nás jedině potěší, protože to bude potvrzení, že jsme se trefili do černého. Je na čase říci nahlas, že král je nahý, císařovy nové šaty jsou pouhá iluze a všechny jejich nesmysly slušně a bez hysterie vyvracet.

A já hned začnu tím, že se nehodlám omlouvat za to, že jsem bílý, heterosexuální muž a že netrpím nouzí. Zkrátka jsem měl to štěstí, že mám nějaká nadání a k tomu jsem byl docela dost pilný. Tuto cestu doporučuji všem. Je zaručená a rozhodně čestnější než čekat na nějaké dotace, či zaručené příjmy a důchody. Mimochodem dotace bych zrušil téměř bez výjimek.

1. Indiáni jsou prostě indiáni a žádný "první národ", protože v Americe první nebyli. Zrovna tak černoši jsou prostě černoši. Pokud si někdo myslí, že všechna příkoří a krutosti, kterých se na nich Američané (i Evropané) dopustili, odčiní tím, že je přejmenuje a že jim poskytne všemožné úlevy, tak se mýlí. Staré křivdy se nenapraví ani tím, že se bude přepisovat historie. Že jenutné se za ni občas stydět? Ano, taková temná místa má snad každý národ ve své historii. Co naši husité, vyhnání Němců či dlouhé seznamy spolupracovníků Stb.? Ale jednat vždy a za všech okolností pouze prizmatem viny, deformuje vztahy. Viz Němci a migrace: "Wir schaffen das!"

2. Kvóty pro ženy. Zeptejte se paní Válové zakladatelky firmy SIKO, paní Kijonkové zakladatelky Zásilkovny, případně paní Evy Jiřičné, nebo české architektky Evy Le Peutrec a mnoha dalších, jestli nějaké kvóty potřebovaly. Nejspíš by vám odpověděly, že je kvóty urážejí. Jediné, co má rozhodovat je talent, schopnosti a píle, ne to, co má kdo v kalhotách. Rád uvádím v této souvislosti také paní Madeleine Albrightovou, která došla ve světě nejvýš ze všech žen, a to v USA začínala s hendikepem.

3. Ženy řídí bezpečněji, než muži a mají méně nehod. Tenhle nesmysl slýcháme často, protože novináři netuší, co je to "vážený průměr". Ženy mají pochopitelně méně nehod než muži, ale je to tím, že podstatně méně ročně najedou. Jediný spravedlivý údaj by byl na kolik ujetých kilometrů připadá jedna nehoda u obou pohlaví. A ta jsou samozřejmě jen dvě!

4. Greta Thunberg je duševně nemocné dítě zneužité svými rodiči. Green Deal je možná krok správným směrem, ale je ukvapený, zbrklý a vůbec nehledí na následky pro jednotlivé země EU. Ztráta konkurenceschopnosti je pro exportně orientovanou Evropu obrovským rizikem. Takže: rychle zabrzdit, dokud je čas!

5. Potraty: jediný, kdo má právo rozhodovat o životě nenarozeného dítěte je žena, v tomto případě jeho budoucí matka. Záleží pouze na její svobodné vůli.

6. Homosexuálové, transsexuálové atd. tvoří menšinu. Většina lidí na planetě je buď ženou nebo mužem, přičemž rozhoduje to, co mají v kalhotách. Všichni ti, kteří to mají nějak jinak, ale musí mít stejná práva jako zmíněná většina. Ne větší a ne menší. 

7. #meetoo: čarodějnické procesy bez šance se bránit. Kariéra i život je fanatiky zničen dřív, než se najdou důkazy. Na druhé straně "ne, znamená ne" a násilí je nepřijatelné. 

8. Eutanázie: jediný, kdo má právo o svém životě rozhodovat, je ten, kterého se to týká. Záleží pouze na jeho svobodné vůli. Pochopitelně při dodržení všech přísných kritérií, která již dlouhá léta dobře fungují například ve Švýcarsku.

10. Cikání vs. Romové. Na jméně nezáleží. Záleží na tom, jak žijí, zda jejich děti chodí do školy, zda jsou ochotni se naučit česky, chodit do práce a dodržovat zákony. Hlavně ne žádnou pozitivní diskriminaci, ta jen budí závist většiny a dodává munici náckům.

11. Imigrace: Každý, kdo legálně projeví zájem žít a pracovat v ČR, je tu na návštěvě a musí se proto jako host chovat. To znamená dodržovat nejen zákony, ale také základy slušného chování, hygieny atd. Ten, kdo se takto nechová, měl by být okamžitě vypovězen. Podpora pouze na krátkou dobu, dokud si nenajde práci. Ten, kdo přichází s úmyslem rozvrátit náš systém a nesdílí naše hodnoty, tady nemá co dělat, byť by doma byl v ohrožení života.

12. Rusko neleží v Evropě, a to ani geograficky, ani hodnotově. Je to imperiální mocnost, která nikdy nepřestane být pro Evropu nebezpečná. Západ si dělá iluze, že je dohoda možná. Není!

13. EU je naší jedinou šancí, žádná alternativa neexistuje. To ale neznamená, že se nemůžeme bránit nesmyslům, které občas byrokraté vymýšlí. Na druhá straně se na Brusel řada našich politiků jen vymlouvá, když se má zavádět něco nepopulárního. Tím vzniká dojem diktátu.

14. USA: Sofiina volba mezi dvěma geronty nemá dobré řešení. Na jedné straně progresivisté se všemi těmi nesmysly reprezentovaní mumií a na druhé straně emočně nezralý egomaniak, jehož kroky jsou nevypočitatelné a podle některých zdrojů z Moskvy financované.

15. Odboráři jen parazitují na dělnících. Nástroj 19. století je na čase zrušit. To věděl už pan Baťa! Chtějí rozhodovat o přerozdělování toho, co sami nevydělali. S vyděrači se nevyjednává!

 

                        

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 8.4.2024 7:00 | karma článku: 15,92 | přečteno: 306x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Trump, Ukrajina, Kalifornie a progresivisté

Nejlépe prý bylo v Kalifornii za Arnolda Schwarzeneggra, a to v jeho druhém období, kdy už věděl jak na to. Jenže to už je třináct let, je to jiná Kalifornie.

29.4.2024 v 7:00 | Karma: 21,67 | Přečteno: 375x | Politika

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

Zdá se, že se výsledky příštích voleb do sněmovny budou nápadně podobat těm minulým. Vzhledem k tomu, že se hospodářská situace začíná zlepšovat, budou se i preference vracet k plichtě.

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Lékaři, felčaři, šamani a léčitelé

Vypravím-li se tedy do nehostinného prostředí bílých plášťů, jsem v situaci, kdy mi opravdu není dobře a potřebuji odbornou pomoc. Jsem smířen s tím, že v čekárně nebudu sám a beru si s sebou knihu.

15.4.2024 v 7:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 445x | Politika

Ondřej Šebesta

Prodali jsme svobodu za třicet stříbrných

Na internetu chodí jeho přání k Velikonocům. Natočené v nějakém pacifickém dovolenkovém ráji. Kde zůstala ta krásná česká závist? Jak to, že se ho chystají volit lidé, pro které taková dovolená zůstává neuskutečnitelným snem.

1.4.2024 v 7:00 | Karma: 23,19 | Přečteno: 929x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Základní pilíře populismu a generál na Hradě

Když je volič dostatečně vyděšen, zjeví se mesiáš, totiž již zmíněný velký Vůdce, který všem bez rozdílu slíbí samá pozitiva a životní jistoty. Zruší, co bylo špatně, všemu rozumí nejlépe, maká 30 hodin denně do roztrhání těla.

25.3.2024 v 7:00 | Karma: 36,76 | Přečteno: 4326x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,16
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik