MK

Já se nikde neprodal, žádné podobné přání jsem neviděl a na rozdíl od vás je mi úplně jedno, kde tráví svátky jakýkoliv potentát.

Hezké Velikonoce.

Foto

To Babišovo přání se objevilo na Facebooku.

Foto

Není miliardář jako miliardář. O Babišovi všichni ví, že je miliardář, který získal svůj majetek bez jedné koruny v kapse, jak se kdysi chlubil. Svůj majetek získal díky neexistující společnosti, údajně ze Švýcarska Soudí se, že to byla StB a její ulité peníze. Pak už to byly úplatky, jak by mohla vyprávět ČSSD a získávání firem tak zvaným nepřátelským převzetím a odklon státních peněz do vlastní kasy. Pak máme miliardáře, který začal někde v garáži a postupně se dopracoval svým umem k majetku.

JP

Stejně tak většina lidí nemá někde ulitý milion, aby na něj několik let pozapomněla, a když si po letech vzpomene, není jim divné, že z úložky nemají žádný výnos, ale přesto uvěří, že takový finanční popleta dá zemi do pořádku a s povznášejícím pocitem mu to ve volbách hodí.

VF

Velkouzanář a Trump mají jedno společné. Jsou to šíbři, co se umí otáčet v džungli mezi jinými, stejnými šejdíři v neprostupných klanových řežbách. Vylezou na veřejnost a dokážou vyžvanit, jak se to v takových řežbách mezi šíbry mele a využít toho ve svůj prospěch. A nenechají si kálet na hlavu. Určitá část populace to pravděpodobně ocení, protože v některých jiných panácích politického tyjátru vidí jen hadrové měkýše ovládané z druhé části mocenského zákulisí. Dnešní banda fialových satrapů ovládající zdejší neokoloniální gubernii je toho příkladnou ukázkou.

Foto

J25a71n 10Š44i57k

1. 4. 2024 12:34

Vystihl jste to do puntíku. Mimochodem, to prohlášení Trumpa je děsivé, ale takoví jsme my lidé. Děsiví. K planetě přírodě, ostatním lidem i sami k sobě. Hezký den

Foto

Příklady nesedí. Co společného má šetrnost se závistí? O Babišovi ví všichni, že je miliardář. Dá se tudíž předpokládat, že si může dovolit jezdit na dovolenou na nejdražší místa a trávit ji tam v nejdražších hotelech. Jsme teď v prodlouženém víkendu plném pohádek. Kdyby Babiš potkal čerta, který by mu nabídnul za jeho duši deset milionů, poslal by ho určitě někam. U chudých politiků si tím jistý nejsem. Než se jimi stanou vypadají rozhodně a přesvědčivě. Později připomínají těla bez duše. Loutky vyslovující slova, kterým samy nevěří.

JK

J58a28n 80K73y47š94k45a

1. 4. 2024 8:52

Čerta za 100 by odmítnul, ale čapák za 50 neodmítnul.

Takže Babišova hranice leží někde mezi 50 a 100 miliony?

PS

S blogem celkem souhlasím, ale ten oslí můstek k posledním dvěma odstavcům to pokazil.

Zdá se, že ten pozdrav mu nezávidí ti jeho voliči, ale naopak ti odpůrci.

A opravdu se obávám, že tedy i vy.

Ale i tak vám přeji hezký den.

JV

Nějak jsem to zase nepobral. Ti chytří mi určitě odpoví něco oduševnělého. Nejdříve píšete, jak si čerpačky nevybíráte a jak vám je jedno kolik stojí benzín, abyste v zápětí barvitě popisoval problémy s dojetím na tu jednu nejlevnější. A dvakrát vás nadzvedává, že je Babiš u moře a nikomu to nevadí. Takže závidíte asi sám...Smutné.

Foto

Babiš se zpočátku snažil Trumpa napodobovat a vytáhl i tu jeho červeno kšiltovku.

AK

Já mám naopak pocit, že svobodu a budoucnost jsme neprodali.

Věnovali jsme je zcela zdarma současné vládě.

A ta nás od svého zvolení jen znovu a znovu zve ke kase a k placení za její neschopnost.

  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,54
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik