Alenána a její skandály

Není zapotřebí mediálního odborníka nebo soudního znalce, abychom rozpoznali, která vyjádření, který obrázek, či video je propagací ministerstva a které propagací této směšné figurky bez krku s dikcí učitelky na prvním stupni.

Asi jste nečekali, že bych mohl nezmínit naši instagramovou ministryni. Chtěl jsem ji původně vynechat, ale ono to nejde. Asi jako ten Burian, když říkal: „Mně se chce něco říct a já to asi řeknu!“

Myslím, že by bylo správné rozlišovat dvě věci. Na jedné straně je to politika, kterou představuje a jakkoli s ní téměř v ničem nemohu souhlasit, voliči jí a jejímu loutkovodiči k tomu dali mandát. Naštěstí už o něj přišli. Stačili napáchat ohromné škody jak na lidských životech, tak na republice, ale tak to prostě v demokracii chodí. Pokaždé nevyhraje ten rozumný a poctivý hospodář. Můžeme brečet nad zmařenými životy v pandemii, nad prázdnou státní kasou, ale tak to prostě je a nezbývá než doufat, že nová vláda bude lepší. 

Ale pak je tam ta druhá strana, která s opačným politickým názorem (i když tady nešlo o názor, ale totální populismus) nijak nesouvisí a sice zneužití pravomoci a rozkrádání rozpočtu ministerstva. 

Na to není zapotřebí žádného mediálního odborníka nebo soudního znalce, abychom rozpoznali, která vyjádření, který obrázek, či které video je propagací ministerstva a které propagací této směšné figurky bez krku s dikcí učitelky na první stupni. Mimochodem: K čemu je ministerstvu financí propagace? To je úřad, který pracuje s čísly, takže tady není co propagovat. Ledaže bychom viděli v televizi třicetivteřinový spot, ve kterém by se říkalo: „Při placení daní se račte usmívat, protože na našem berňáku jsou samé příjemné dámy, které na vás zakleknou s vrozenou grácií!“

Čili je to celé od počátku úplně stejná pitomost, jako když České dráhy nebo ČEZ sponzorují české filmy. Takové aktivity by žádný soudný hospodář neměl zvažovat ani tu příslovečnou nanosekundu.

Ne tak naše Alenána, ta si nechala za naše peníze vyrobit kvanta kýčů, které umístila na všechny možné asociální sítě a nejen to, ani ty bláboly nebyly z její hlavy, ale prefabrikovali je tzv. „kreativci“, podle mého názoru spíše kreatury v žoldu a vkusu jejího domptéra.

O vztazích uvnitř Agrohnutí jsme se dozvěděli zase o trochu víc, když od ní dal velkouzenář ruce pryč, a dokonce na kameru vyvrátil její tvrzení, že část těch zvěrstev platil Agrofert.

„Není to prauda!“ parodoval by ho pan Jablonský.

Odpověď koalice je chabá. Nejen, že by měla zmizet z křesla předsedkyně rozpočtového výboru, ale někdo by na ni měl podat trestní oznámení. Jinak se dočkáme fotek s Černoškou na tanku, Maxou v baletním trikotu a Rakušáka s pendrekem. Nešířím tu nejkrutější fotku (nebo fotomontáž), která mezi lidmi koluje, protože i má kritika má určité etické a estetické meze. Fotku z kriminálu, tu bych viděl rád, ale určitě oblečenou!

 

                               

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 21.2.2022 7:00 | karma článku: 23,15 | přečteno: 648x