Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Křesťanské státy vymírají

Ekonomické imigranty může milovat jen člověk, který snadno nabývá peníze, nebo sám je dobře zajištěn státem, případně rodiči. Člověk, který celý život pracoval a nyní z důchodu sotva žije, se jen musí divit.

 

Zamotali jsme se do EU hlasováním v referendu 77 procenty voličů ze zúčastněných 55 procent z celkového počtu všech lidí, kteří mohli hlasovat. Osobně jsem hlasoval proti vstupu do EU. Bylo a je historicky prokázané, že tento princip nadnárodního vedení je neudržitelný především z důvodu nárůstu řídící byrokracie a ničení všech stupňů svobod, ekonomik vlivem z dlouhé chvíle schvalovaných absurdních nařízení. Že hlavním důvodem rozpadu by mohlo být nenápadně schválené nařízení, že EU musí pomáhat všem lidem na světě, kterým se nevede dobře, bez ohledu na vlastní obyvatelstvo Evropy, jsem ani v nejmenším nepomyslel. Jistotou rozpadu EU je ale ta skutečnost, že pokud to nebude tento případ, začne bourat EU jiná uzákoněná až absurdní hloupost.  

Evropa v posledních letech vydělávala na snížených nákladech na zbrojení, především pak Německo po skončené 2. světové válce a po roce 1989 pochopitelně i my. U nás navíc muži v nejproduktivnějším věku mohou pracovat, protože nemusí na vojnu, stát neokrádají, naopak ekonomice pomáhají. Po pádu komunismu ale životní úroveň u nás až tak nestoupla. Narostl počet bezdomovců a nezaměstnaných doslova z nuly. Na dřívější ekonomiku stačily 4 banky, nyní jich přibylo víc jak desetkrát, stejně jako ceny. Na odvody daní se pracuje stále větší část z roku, přesto dálnice prakticky nepřibývají a tunely lámou rekordy představivosti. Z původní ceny 17,2 miliard tunel Blanka stál o 4 roky později 42 miliard korun. Co je to ale proti pomoci syrským uprchlíkům v Turecku částkou 80 miliard korun od EU, se slibem stát se plnohodnotným členem EU s výhodou cestovat bez víz. Stojí za to vůbec tuto směšně malou částku ve zprávách připomínat? Vždyť tato částka je skoro rovna vybraným ročním daním za tabákové výrobky pouze v naší malé zemi. Takové paradoxy se dějí v EU a my se jen divíme, kam jsme to vlezli.

Stále tu je v tomto světě jeden velký, po dlouhá staletí opakovaný paradox - náboženský. Na jedné straně se zvou muslimové zachránit Evropu před postupným, nenávratným vymřením, úbytek obyvatelstva je drastický, na druhé straně si křesťanská Evropa netakticky zašťourala do židů označováním výrobků prodávaných na trhu Evropské unie. Původcem produktu musí být uvedená palestinská území, nikoliv Izrael a tak dává EU najevo, že židovské osady považuje za nezákonné. Nedivme se té slátanině, jejíž původ je ryze náboženský a nějaký ten terorismus je pak jenom zaplácnutý předstíraným udivením s nařízenou minutou ticha. Nastanou daleko větší problémy v okamžiku, až běžným obyvatelům bude zakázáno vlastnit zbraně. Teroristé a atentátníci budou mít legální výhodu a oběti opět nebudou muset do vězení, dokonce bude jim zařízen pohřeb v přímém přenosu. Lidé budou muset odevzdávat pepřové spraye a dětské plastové pistole, protože nedej bože, aby se vykonavatel vyšší spravedlnosti polekal. Zvolili jsme si takovou nemyslící elitu, která nás zbaví posledních možností se bránit, zakážou nám kouřit, veřejně pít alkohol jako v USA a později i v pivnicích, barech a restauracích. Vše jde postupně a nezadržitelně vpřed, takovým nesmyslům by se každý člověk před třiceti lety vysmál. Dostatek spřízněných duší v televizních diskuzích vždy mezi obyvatelstvem najdou, stačí i těch třeba jen pět procent lidí bytostně nenávidějících zbraně, kouř z cigaret a alkohol, které se budou zvát k jednostranným pohovorům do televize spolu s šikovně vybranými profesory, umělci a dnes i vysokoškolskými studenty.

 Nadáváme na všechno a všechny. OK, ale co s tím? Volit zase ty, na které budeme křičet, že takhle ne? Nevím, ale tudy cesta asi nevede. Bohužel máme jenom takové politiky, jaké si zasloužíme. Žijí mezi námi a mají nás za blbce. My jim platíme za to, že si z nás dělají často doslova srandu. Určitě jenom zkoušejí, kolik vydržíme, ale legrace má své meze, za ony nesmysly by měli být jednou alespoň odsouzeni. Čím dřív, tím bude méně škod a snad se dá ještě něco zachránit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | úterý 8.12.2015 9:30 | karma článku: 25,28 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik