Diskuse

Koronavirus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zpočátku jsem si říkal, že to snad může být něco rozumného, jenže nabídka řízeného promořování, od kterého Prymula dal ruce pryč, následovaná myšlenkou o variabilnosti vakcín, tak mi svítalo, že tady nic přínosného nebude. Definitivně to zazdilo školení o imunitě. ;-D

Pak jsem ale zbystřil u pojednání o Africe, třeba na tom něco je. Nahlédl jsem na mapu světa s vyznačenou četností, ale ejhle, ono je to jinak! V Africe je sice méně případů než v Evropě či USA, ale kam se to všechno hrabe na Aljašku nebo Sibiř. Tam není jediný případ! A v logice textu jsem pochopil, že tam jsou ti nejodolnější z lidstva a tam by měli vědci zaměřit své bádání. (snad tohle nečtou):-)

0 0
možnosti
Foto

Řízené promořování8-o?Asi něco jako plán. hospodářství, že;-) Tím ovšem není snaha a možnosti omezení šíření nákazy i jejího přenosu. Srovnávat ,,historicky" pandemie je také dosti až ,,perla":-)

0 0
možnosti
JK

Nejsem odborník na viry a jistě vám dokáže někdo zdatně oponovat. Já to vidím jako problém faktický a politický. Dlouhodobě je podsekáváno financování zdravotnictví a to né tolik jako celek, ale výkon základní a akutní péče. Soutěžilo se v tom, kdo pořídí dražší přístroj a kolem něho postaví nový pavilón, ale internisté, sestry a obslužný personál a jejich prostory se odsunuly ve financování až dozadu. Tragický nedostatek v tomto znamená zahlcení zdravotnictví už jen při zvýšeném náporu, natož při epidemii.

A totálně naštvaný občan vyžadující péči, které se mu nemůže dostat je problém politický, protože stát je ten co za to může. Občan má pravdu a zrovna za to odpovědný politik (premiér a ministr zdravotnictví) se nás snaží přesvědčit, že problém vznikl až teď, že začala z ničeho nic válka, kterou nikdo nečekal. Aby nebyl problém s mnoha lidmi v nemocnicích je nutné ten nával roztáhnout v čase, jedinou možností je zamezit zatím zdravím lidem v tom, aby se nakazili. Nástroje na to vláda má, takže se za všeobecné euforie vyhlásí výjimečný stav a příkazy, zákazy a nařízení mají zelenou. Vláda si na ten stav už tak zvykla, že ho chce mít posvěcený nejlépe na neurčito, prý už ani jinak neumí vládnout. Podle mě jestli to neumí, tak ať toho nechá.

Mě teda vytáčí dramatické výstupy premiéra, vládních poslanců, ministrů, a v poslední době Hamáčka vyhrožujícího hromadou mrtvol a Maláčové, která vyhlásila 3. světovou válku, která je horší jak ta druhá.

1 0
možnosti

Přirozená imunizace je také cesta, ale je při ní větší úmrtnost, než při imunizaci očkováním.

Andrej Babiš dělá jednu vážnou chybu, chybu všech postkomunistických papalášů, bezhlavě nám bere jednu svobodu za druhou, a koronavirus se přesto šíří tak, že už zmatkujeme i ve zdravotnictví! Počty pozitivních rostou, počty hospitalizovaných rostou, nemocnice nestačí, není personál, občani umírají na koronavirus i ostatní akutní onemocnění!

Andrej Babiš ve své božské pozici nařizuje plošná nařízení, která nefungují! Proč? Protože ochromuje ochranu společnosti, která funguje i bez nařízení v nouzovém stavu!

Pokud by Andrej Babiš nezavíral hospody a tuto pravomoc nechal na orgánech hygieny podle skutečné lokální problematiky, hospody by fungovaly s dozorem a omezením dle příslušné hygienické stanice! Nekrachovala by ekonomika a země by se uzdravovala pro odborná rozhodnutí na hygieně, která je na to připravena, ale v současnosti vyřazena po předchozí politické redukci jejích zaměstnanců! Rozhoduje se plošně podle politiků, podle jejich PR agentur, nerozhodují odborníci! A tak je to se všemi ostatními podniky jako s hospodami! Pustili jsme koronavirus do společnosti, nyní ho uvolníme skrze otevřené školy, a nevíme, co s tím!

Jediná šance je v očkování. Zmatkujeme a vyhazujeme z vedoucích politických pozic, protože není očkovací látka. A tak jsme ochotni píchat i neschválenými vakcínami!

To jste to dopracovali, Andreji Babiši!

!!

0 1
možnosti
TB

" tuto pravomoc nechal na orgánech hygieny podle skutečné lokální problematiky"....vzhledem k tomu, že ve všech regionech je situace špatná a republika malá, tak je takový přístup naprostý nesmysl .

0 1
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik