Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Už je to tady - právo romského národa na sebeurčení!

JUDr. Klára Samková, Ph.D. (TOP 09) opět dnes ráno na ČT 24 zdůraznila, že Romové jsou NÁROD a mají právo na sebeurčení.

Právo národů na sebeurčení "...je odvozováno z idey národního státu. Jeho cílem nebo prostředkem je zpravidla vytvoření státu nebo autonomního území podle etnických územních hranic..." Národ je potom "společenství lidí, kteří se hlásí ke stejné národnosti, mají obvykle společný jazyk, zvyky a tradice."

Podle naší Ústavy je na svobodné volbě každého, k jaké národnosti se přihlásí. V roce 1945 žilo na území  Čech a Moravy asi 1000 Romů (důsledek holocaustu), v roce 1947 již 17 000 a v celé ČSR 10 1190. Při sčítání lidu 2001 se k romské národnosti hlásilo 11 746 lidí, dnes se odhaduje, že v Česku žije až 300 tisíc Romů. Za 66 let tedy jejich počet vzrostl 300 krát, zatímco celkový počet občanů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku se prakticky nezměnil (v r. 1945 nás bylo 10,6 milionu). Kdyby počet neromů v Česku vzrostl stejným tempem, bylo by nás přes 3 miliardy!

S množícími se hlasy volajícími po vytvoření romské politické strany, posilováním romského národního uvědomění a výkřiky paní Samkové o právu romského národa na sebeurčení se můžeme v brzké době dočkat podobných separatistických požadavků, jaké mají Maďaři na Slovensku, Baskové ve Španělsku, Srbové a jiní na Balkáně atd. Tyto požadavky jsou téměř vždy provázeny terorismem, nesnášenlivostí a národnostními čistkami. Začíná to nevinně na úrovni požadavků za uznání, za jakási stejná práva s majoritou, obviňováním z útlaku, znevýhodňování, xenofobie a rasismu, zakládáním vlastních škol, dvojjazyčným označováním ulic, úřadů a obchodů, výstavbou kostelů, mešit, synagog apod. Spolu s oslabováním českého národního cítění, označování vlastenectví za slabost a xenofobii, posilováním evropské integrace v rámci EU, růstem obdivu k "velkým a silným" a úpadkem národní hrdosti tyto tendence mohou dovést Českou republiku do velkých problémů.

Paní doktorka Samková již 26. února 2000 prezentovala na stránkách "Romové v České republice" tyto názory (volně vybírám a cituji ): Romové jsou NÁROD a ČR nezachází s Romy jako s národem. Romové hluboce pohrdají neromy - Čechy, gádži - a všeobecně euro-americkou kulturou, jíž jsou zcela cizí pravé hodnoty lidského života. Zdrojem smíchu Romů na adresu gádžů je věčná česká chamtivost, patolízalství, donašečství a všechny formy honby za bohatstvím. Romové - toť neuvěřitelně velký intelektuální potenciál, který doposud dříme nepoužit. A straší, že Romové by toho mohli mít už dost a odejít hledat své uplatnění mimo ČR, čehož bychom měli zřejmě hluboce litovat. Nevím jak vy, ale já se víc bojím tendencí, o kterých jsem psal výše, než toho, že nás Romové opustí. Jejich exodus, naše štěstí.

 

Autor: Oldřich Slováček | pátek 14.10.2011 11:50 | karma článku: 40,80 | přečteno: 3354x
  • Další články autora

Oldřich Slováček

Těžký život Marie "Máni" Lavičkové.

V souvislosti se sofistikovanou amnestií pana prezidenta Klause zazářila mediální superstar, již dříve objevená režisérkou Sommerovou, kriminální recidivistka Máňa. Proslula zejména tím, že amnestii považuje za podraz a zubynehty se brání svobodě, kterou oproti ní tak radostně přijalo několik tisíc nejen sociálně vyloučených a nenapravitelných zločinců, ale i darebáků, jinak nadstandardně si žijících spoluobčanů.

11.2.2013 v 15:01 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2912x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Praha olympijská - tunel za 70 milionů!

Nebýt olympiády, asi bych si na tuto kauzu ani nevzpomněl. Už asi nikdo nezjistí, koho prvního napadlo uspořádat letní olympijské hry 2016 v Praze. Údajně to bylo v naší historii již potřetí, kdy nějaký zanícený vlastenecký megaloman, duševně chorý funkcionář nebo geniální podnikatel s podobným nápadem přišel. Tentokrát to byli zřejmě lidé okolo pražské ODS. A protože všichni známe aktivity lobbisty Romana Janouška, myslím si, že nejsem daleko od věci, když se domnívám, že praotcem myšlenky byl právě on. On a kluci, co spolu v té době chodili a chodí. Jenomže až do letošního zatčení MUDr. Davida Ratha byla Policie ČR a její speciální protikriminální útvary, včetně státních zástupců a pravděpodobně i soudců, paralyzováni "vyššími zájmy", nikdo nikoho nevyšetřoval a nezatýkal. Jóó, byly (jsou?) to pro "horních deset tisíc" zlaté časy.

29.7.2012 v 10:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 2152x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Co by bylo, kdyby...

Tuto spojku podřadící použije každý z nás denně několikrát. Máme tím na mysli, že to, co se stalo, se za určitých jiných podmínek stát nemuselo.

2.5.2012 v 9:00 | Karma: 18,03 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Lidé tyto politiky nechtějí a myslí to vážně

Zdá se, že někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, o co nespokojeným, demonstrujícím a protestujícím občanům skutečně jde.

21.4.2012 v 21:00 | Karma: 38,22 | Přečteno: 5235x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Proč já budu volit komunisty.

Ne, vůbec ne proto, co si myslíte. Jen jsem přesvědčen, že jejich program nejlépe vyjadřuje zájmy obyčejných lidí, mezi které jsem se celý život počítal. A také proto, že se nikomu ještě nepodařilo mi nabídnout lepší alternativu. Vládnoucí strana má hájit a prosazovat zájmy většiny a ne jen nějaké specifické skupiny občanů. Myslím si, že obyčejní lidé, tedy ti, kteří v současnosti žijí z příjmů nižších než je uváděná průměrná mzda a která snad představuje dnešní standard, tuto většinu tvoří. Vůbec si nemyslím, že by program KSČM byl tím nejlepším. Strana s takovým programem, který bude nejlépe reagovat na naprosto nové a neznámé podmínky 21. století se teprve narodí.

7.4.2012 v 10:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 3233x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".